ВИЕНА Тема 9

• 92 208
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да, няма го сайта вече. Ние Ортлийб бяхме резервирали. Но бяхме доста разочаровани. Сега се предлага през този сайтhttps://www.holidaycheck.de/hi/apartment-ortlieb/bead8852-ffe4-3 … afac-b9851f412d89

# 661
  • Варна
Благодаря! Colibri не знам какво правя, но все още не го намирам в booking и airbnb . За holidaycheck не бях се сетила.
аглея, моля сподели какво не ви хареса!
Вече писах на една дама от темата, но ще бъда благодарна, ако ми пратите на ЛС (или в темата) линкове към изпробвани апартаменти! Търся за 2 възр и 2 деца, за мои приятели, искам да им помогна с избора.

# 662
  • София
Чаршафите бяха мръсни, и самия апартамент беше захабен и за ремонт.

# 663
  • Deutschland/HE
Благодаря! Colibri не знам какво правя, но все още не го намирам в booking и airbnb . За holidaycheck не бях се сетила.
аглея, моля сподели какво не ви хареса!
Вече писах на една дама от темата, но ще бъда благодарна, ако ми пратите на ЛС (или в темата) линкове към изпробвани апартаменти! Търся за 2 възр и 2 деца, за мои приятели, искам да им помогна с избора.

това ли е?

а тук

Дано да съм успяла да ти помогна Simple Smile Как ми се ходи и на мен пак до Виена, но ще е догодина най-рано Sad

# 664
  • Варна
Не. Не е мезонет. Отказвам се да ги търся. Страницата им не работи, във ФБ не са писали от почти 2 год. (https://www.facebook.com/ApartmentsVienna/) , няма ги в големите сайтове - всичко това говори зле.
Ще разчитам на ваши предложения,докато се ровя Simple Smile

Аглея - мерси! Това е много важна информация.

п.п И на мен ВИНАГИ ми се ходи до Виена Simple Smile И като няма как -я преживявам по малко като ви чета или търся за приятели.

# 665
  • Deutschland/HE
Не. Не е мезонет. Отказвам се да ги търся. Страницата им не работи, във ФБ не са писали от почти 2 год. (https://www.facebook.com/ApartmentsVienna/) , няма ги в големите сайтове - всичко това говори зле.
Ще разчитам на ваши предложения,докато се ровя Simple Smile

Аглея - мерси! Това е много важна информация.

п.п И на мен ВИНАГИ ми се ходи до Виена Simple Smile И като няма как -я преживявам по малко като ви чета или търся за приятели.

а като са четирима защо не видят в АиО хотелс и хостелс, те имат четворни стаи. Във Виена не съм била в техен хотел, но съм била в Амстердам, Венеция и Копенхаген и съм доволна (особено от този във Венеция)

AandO

# 666
  • София
Преди две седмици се върнахме, бяхме в този апартамент
https://www.booking.com/hotel/at/apartments-villa-luna.bg.html?a … f2e5e7d34;swres=1
Беше много хубав.

# 667
Завърнахме се и ние. Виена остана в сърцето ми. Времето беше малко, реално имахме само ден във Виена и не успяхме да видим всичко, много неща останаха за следващ път, но и това, което видяхме, много ни хареса. Случихме на хотелче, на много стратегическо място, точно до Staadtpark, пресичаш парка и си в Инерщат. На много добра цена, хванах някаква промоция и двойна стая със закуска ми излезе 68 евро за нощ. Реалната цена е около 100 евро, пак не е много. Три звезди е хотелът, казва се "Goldene spinne", много се чудих преди да резервирам, защото пишеше, че дават стаи и почасово "за забавления за възрастни". Обаче съм много доволна, беше изключително чисто, много любезен персонал, пристигнахме два часа по-рано и ни настаниха, без да доплащаме нищо. На пешеходно разстояние от центъра, Белведере и Хундертвасер. Препоръчвам и бирария "Bierteufl" - огромни порции на добри цени и много вкусна храна, намира се на следващия ъгъл след хотела. Навсякъде се оправях с моя скромен немски. Направи ми впечатление само, че джипиесът редовно ни прекарваше по доста заобиколни пътища, не знам защо така, още с пристигането голямо търсене на хотела падна, а се оказа, че сме били на пет крачки от него. Също на идване се справихме безпроблемно с метрото, обаче на връщане билетите се оказаха някакви различни и не можех да разбера къде се валидират, защото не влизаха във валидатора. Питах един човек и той ми каза, че тези билети не се валидират. Ползвахме еднократни билети на идване и на връщане от Братислава, през другото време обикаляхме пеша. Остана още много за гледане. А виенчани са едни от най-милите и любезни хора.

# 668
Здравейте,
Със семейството(2 възрастни и 2 деца) планираме престой във Виена от 20 май до 24 май включително. В деня на пристигането(неделя) планираме посещение на Къщата на моретата и Белведере само отвън. За следващите 3 дни(понеделник-сряда) имаме намерение да вземем VienaPass карти. Планът е следния:
Понеделник - цял ден замъкът Шорнбрун със зоологическата градина
Вторник - Хофбург с Природонаучния
Сряда - църквата Св. Стефан, Дунавската кула, Пратер, Къщите Хундертвасер и евентуално разходка до Глинцинг
Четвъртък - разходки в центъра и така
Въпросите са ми следните:
1. При положение, че имаме включен Хоп он оф ще имаме ли нужда от карти за градски транспорт, от изчетеното разбирам, че най-изгодни са седмичните от понеделник до петък Ние петък рано сутрин потегляме на обратно, реално ще ги ползваме 4 дни
2. Така планираното постижимо ли е, има ли нещо, което бихте добавили, което си заслужава за деца на 12 и 10

# 669
Седмичните важат от понеделник до понеделник.

# 670
Здравейте! Летим на 28.04 от Варна за Виена. Имаме два пълни дни за разходки. Кое е разумно да посетим и как да комбинираме музеите? Сред задължителните са Шрьонбрун, Белведере, Албертина, Виенското колело и Св.Стефан. Има ли нужда от сити пас? Разумно ли е да ползваме автобусите Хоп оф....? И кой е най-разумния начин да стигнем до хотела от летището? Ето адреса Хотел Allegro Виена
Matzleinsdorfer Platz 1, 05. Margareten, 1050 Виена, Австрия, Виена, AT
Latitude 48.1809888899012, дължина 16.3585594296455
Благодаря предварително!

# 671
На автогара Ердберг (VIB) дали ще мога да закупя карта  -Vienna City Card, ако е 1 часа през нощта?

# 672
  • Варна
Има ли някой с мнение за тези хотели? Днес ми анулираха резервацията от преди няколко месеца и сега бързо трябва да се ориентирам.
https://www.booking.com/hotel/at/seminarhotel-springer-schlossl. … t_room=#hotelTmpl
https://www.booking.com/hotel/at/gabriel.bg.html?aid=397594;labe … t_room=#hotelTmpl

# 673
  • Viena
Този  в 3 Бецирк,е по в центъра.

# 674
Здравейте,
Със семейството(2 възрастни и 2 деца) планираме престой във Виена от 20 май до 24 май включително. В деня на пристигането(неделя) планираме посещение на Къщата на моретата и Белведере само отвън. За следващите 3 дни(понеделник-сряда) имаме намерение да вземем VienaPass карти. Планът е следния:
Понеделник - цял ден замъкът Шорнбрун със зоологическата градина
Вторник - Хофбург с Природонаучния
Сряда - църквата Св. Стефан, Дунавската кула, Пратер, Къщите Хундертвасер и евентуално разходка до Глинцинг
Четвъртък - разходки в центъра и така
Въпросите са ми следните:
1. При положение, че имаме включен Хоп он оф ще имаме ли нужда от карти за градски транспорт, от изчетеното разбирам, че най-изгодни са седмичните от понеделник до петък Ние петък рано сутрин потегляме на обратно, реално ще ги ползваме 4 дни
2. Така планираното постижимо ли е, има ли нещо, което бихте добавили, което си заслужава за деца на 12 и 10

Хоп Он Хоп Оф - не замества градския транспорт. Автобусите имат определен маршрут, така че проверете при планът който те взели какъв е той и какво може да посетите с тях.
Седмичните карти важат от понеделник до понеделник, но са на цената на 72 часовите (стандартните, не Виена пас).
При всички положения ще трябва да доплащате някой ден градски транспорт, защото пристигате в неделя и седмичните карти няма да са активи. С Виена пас пък, ако ги активирате в неделя, в четвъртък вече, по някое време няма да можете да ги ползвате - важат за 72 часа макс, ако това сте избрали като опция. 
Картите за градски транспорт не важат за Хоп он Хоп оф, защото това е туристическа атракция и си се плаща отделно или е вкл. кактп при вас в специалните туристически карти.

Принципно ние никога не сме ползвали този тип автобуси, защото при положение, че имам карта за целия градски транспорт и мога да се придвижвам свободно с всичко и навсякъде, напълно ми се обезмисля ползването на този "туристически" превоз. Транспорта е изключително редовен,  така че преценете за какво точно ще ползвате Хоп он и по скоро вижте маршрута...В. това число преценете и как ще се придвижвате до хотела.

Каквато и карта в крайна сметка обаче да вземете имайте предвид, че всичко е валидно само за зона 100 на Виена. Летището е извън тази зона и за там трябва да предвидите еднопосочни билети за всеки. Има го като условия и на сайта на Виена пас. Картите се активират като всички билети и карти - с качване в превозното средство. Споменавам го просто за инфо - не знам с какво ще пътувате до Виена.

При добра организация планът ви е постижим, аз съм правила доста по-натоварващи преходи (визирам третия ви ден).
Страхотен град, особено през месец май - пожелавам ви хубав престой.

Общи условия

Активация на акаунт