ВИЕНА Тема 9

• 91 398
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Така е- Мелк е в друга посока, но не е далеко. Simple Smile
Иначе, доколкото разбрах, пътуването ще е януари.

# 436
Точна така през януари- т.е всичко свързано с коледата ще е отминало. Мисля си че може да  вмъкнем Кремс и Мелк в екскурзията - друг е въпроса с времето за разглеждане..Някакви насоки за това?

# 437
Препоръчвам Мелк и Кремс пролетта, когато между  двата града вървят корабчетата по реката през долината Вахау.
Но ако не ви е в плановете - Мелк е малко градче и си заслужава да се посети абатсвтото. Не мога да кажа каква е цената на билета само за абатсвтото, тъй като ние направихме именно пролетната разходка по реката с влак от Виена до Мелк - корабче до Кремс и от там пак влак до Виена и всичко беше с един общ билет включващ посещение на абатството.
Самото градче е кокетно и се обикаля точно за час, Кремс също.

# 438
Ето ги цените за 2017/2018.
"Time we recommend you spend at the abbey: ca. 2,5 hours"
Бързо се разглеждат- и Кремс, и Мелк. Малко над 100 км са от Виена- може да минете първо през Кремс и после Мелк.

# 439
Благодаря дами.За разходка не съм сигурна че времето ще позволи- в периода 15-20 януари ще сме в Австрия- така че смятаме да се съсредоточим върху  нещо друго средновековно или по древно- ако може  да препоръчате?  .Накъде бях чела че м/у Кремс и Милк имало доста замъци- дали има някой отворен за посещение и ако сте посетили някой от тях да споделите  ?

# 440
Ами замъка над Дюрнщайн където е бил пленен Ричард Лъвското сърце .. те са по-скоро само руини от които има красива гледка над долината, няма такса то не е и музей де при все че е развалини. Не съм сигурна обаче как е по време на зимните месеци и проходимо ли е, как е пътя. Руините се виждат от реката.
Принципно си имат официален сайт където пише http://www.duernstein.at/en/about-duernstein/the-ruin-of-duernstein.html
Но и самото пристанище е красиво, синята църква абатството.

Другото известно място е Агщайн където замъка е доста по-запазен ето ти и за него връзка
http://www.ruineaggstein.at/index.php/home.html

И още малко за другите замъци https://www.donau.com/en/wachau-nibelungengau-kremstal/outings-a … rtresses-castles/

# 441
През Агщайн минахме и ние, но беше затворен. Само отвън го видяхме.
Подкрепям напълно mamaSunshine за пролетната разходка- тогава всичко е зелено и в пъти по- красиво.
Но въпреки това, пак има какво да се види. Simple Smile
Може да разгледате зоологическата градина във Виена- и там е невероятно!

# 442
  • Sofia
 Купували ли сте билети онлайн през приложението WienMobil? Интересувам се, има ли възможност да купя билети за повече от един пътник с една регистрация? Не откривам откъде бих могла да променя "количеството"  newsm78

# 443
Здравейте Simple Smile
В петък летим до Братислава и ще бъдем във Виена за уикенда , в понеделник трябва да се придвижим от Виена до летището на Братислава , но гледам че Фликсбус е разпродаден за часа , който ни устройва ( естествено защо да купя по-рано билети Sad  )Въпросът ми е дали има подобни шатъли директно до летището или да купувам по-ранния билет и да имаме престой на летището 4 часа Sad

# 444
Вариант влак + градски транспорт?
С влака е около час и автобуса още 20- 30 минути...
Този сайт може да е насока.

# 445
Здравейте Simple Smile
В петък летим до Братислава и ще бъдем във Виена за уикенда , в понеделник трябва да се придвижим от Виена до летището на Братислава , но гледам че Фликсбус е разпродаден за часа , който ни устройва ( естествено защо да купя по-рано билети Sad  )Въпросът ми е дали има подобни шатъли директно до летището или да купувам по-ранния билет и да имаме престой на летището 4 часа Sad
[/quote
Виж www.slovaklines.sk. Аз купих за тях билети,  ние се връщаме в сряда.

# 446
  • Vienna
Здравейте Дами,

ако имате интерес за екскурзовод на български: http://www.vienna-with-guide.com/bg/
Дамата разхожда и разказва много увлекателно, пък и издава от време на време някое потайно местенце за хапване и пиене на кафе.

# 447
Аа Диана  .. страхотен човек е може да я намериите във Фейсбук администрира група Това е Виена и там си споделяме доста интересни неща..

# 448
Някой може ли да каже,как стои въпросът с пушенето във Виена?

# 449
Някой може ли да каже,как стои въпросът с пушенето във Виена?

В Сантиметъра, вътре се пушеше. Това е доста известна кръчма зад кметството.

Общи условия

Активация на акаунт