ВИЕНА Тема 9

• 92 243
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте,
Знае ли някой къде са тези пунктове за купуване на Vienna City Card? Интересува ме около Шонбрун дали има.
Много ще съм благодарна, ако някой отговори!

# 631
  • София
Здравейте,
Знае ли някой къде са тези пунктове за купуване на Vienna City Card? Интересува ме около Шонбрун дали има.
Много ще съм благодарна, ако някой отговори!
Пунктът се намира в подлеза на Операта. До двореца няма. Мисля, че има и на летището на Виена.

# 632
  • София
Много благодаря!

# 633
Айде още не що интерсно - Нова редовна автобусна линия към Виена и обратно... Тези съм ги позлвала за Гърция и наистина са добра компания...

http://www.bgmedia.at/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8 … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

# 634
  • на правилното място, в точното време
Айде още не що интерсно - Нова редовна автобусна линия към Виена и обратно... Тези съм ги позлвала за Гърция и наистина са добра компания...

http://www.bgmedia.at/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8 … 0%B5%D0%BD%D0%B0/
mamaSunshine , благодаря! Разгледах им сайта, много добре звучи. За съжаление се пропуснахме промоцията на Фликсбуса. Видяхме,че има билети, резервирахме си апартамент , но не купихме веднага билетите за датите и...Confused на следващия ден вече нямаше 3 билета за нашите дати. Ноооо, това не ни отказва от любимата Виена Heart

# 635
Ние за това винаги първо подсигуряваме транспорт, независимо с какво - самолет или автобус. После винаги се намира апартамент, но цени на билети винаги се изчерпват бързо или поскъпват...

# 636
  • СОФИЯ
Момичета, имам следния тъп въпрос...

Какво по-точно включва ръчния багаж за самолета? По-точно ме интересува дали може дамската ми чанта /не е от малките/ + ръчна чанта/раница или трябва да е 1 бр. чанта?
Кой превозвач? Има различни при разнообразните.

# 637
Момичета, имам следния тъп въпрос...

Какво по-точно включва ръчния багаж за самолета? По-точно ме интересува дали може дамската ми чанта /не е от малките/ + ръчна чанта/раница или трябва да е 1 бр. чанта?
Кой превозвач? Има различни при разнообразните.

Благодаря за включването. Пътуването мина. Бяхме с куфар и ръчен багаж - една раница и една чанта /3-ма пътника/. Нямаше проблем. Гледах, че другите пътници носят много големи ръчни чанти, не им направиха грижа. Това с Австрийските авиолинии.

# 638
  • СОФИЯ
От миналата есен  в тази част на летището във Виена от която летят и австрийските авиолинии мерят багажа и слагат червена лепенка за кабинен. За тази авиокомпания ръчният е 8 кг.
България ер летят от старата част на летището, там не мерят ръчния. При Б ер интересното е, че и на сайта, и при купуване на билета пише ръчен 10 кг., а като принтна бордните карти пише 8 кг.  Grinning

# 639
Като пътувахме натам мериха чекирания багаж /на летище София/. На връщане не мериха нищо, даже сам си пускаш всичко - бордна карта и лепенка за багажа на автомат.

Понеже на връщане беше много пълен самолета, една служителка минаваше и молеше хората с по-голям ръчен багаж да го чекират без допълнително заплащане.

# 640
  • СОФИЯ
Я виж ти, не знаех че машинките на летището пускат и лепенки за ръчния. Никога не съм ги ползвала де  Grinning Когато летя с австрийците се чеквам през телефона, там идват и бордните карти. За Б ер принтирам.

# 641
Набързо погледнах сайта за транспорт във Виена:https://www.wienerlinien.at/.
Не съм сигурна и искам да попитам дали може да се закупят билети- 72 часови онлайн без да се валидират някъде после. Ще пристигнем след 24 часа. А също така метрото в петък срещу събота в 01:00 дали работи във Виена. Четох, че пише за събота и неделя, че е денонощно.

# 642
  • СОФИЯ
72часовата карта още когато я купуваш /същото е и при 24 и 48/ те пита за дата и час от който да е валидна. Съответно когато я принтнеш датата и часът са изписани на нея. Пише и дата и час до който е валидна.

# 643
Можеш да си я закупиш от автомат на входа на метрото /вярвам, че ги има на всеки вход/, като се валидират при влизане и се изписва час.

През интернет си задаваш датата, от която да е валидна.

# 644
Здравейте,
Планираме пътуване с кола до Будапеща и Виена. За Виена сме отделили 4 нощувки - надявам се да стигнат, но може и 5 да ги направим, а да намалим Будапеща.
Преди време в някоя от темите бях видяла, че препоръчвате хотел с паркинг, който се държи от българи и е удобен за метрото. Може ли ако някой се сеща за него да ми прати линк отново.

Общи условия

Активация на акаунт