С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 307
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
  • при късмета
Ами щом се чувате по телефона докато го няма мъжа ти, следващия път просто подхвани разговора. Благодари за предложението, но смяташ, че ще справиш и т.н. Така ще знаеш, че си го казала ясно и няма да има нужда да си препредавате чрез мъжа ти.
Това може да го направиш без да се съобразяваш с мотивите ѝ да го предложи. Неутрално, но ясно казана позиция

# 736
И аз предполагам нещо подобно , както в последното мнение / на Пеперуд/- тук не виждам намеса . Не вярвам някоя свекърва да хукне по други градове да се натриса , при положение , че и синът и отсъства от картинката. Вероятно мъжът ти е споделил , че ще ти е трудно и тя е подхвърлила нещо в смисъл " ако се налага , мога да отида да помагам". Това изобщо не е вмешателство. Просто предложение. И като е отказано категорично-драма няма.
Като цяло, последното мнение на Пеперудова е разумно. Но е налице и възможността свекървата да иска да дойде при снахата, за да бди да не би тя да изневярява на сина ѝ в негово отсъствие. И двата варианта са възможни.

# 737
  • София
Като цяло, последното мнение на Пеперудова е разумно. Но е налице и възможността свекървата да иска да дойде при снахата, за да бди да не би тя да изневярява на сина ѝ в негово отсъствие. И двата варианта са възможни.
Аз точно това си помислих първо, тц, тц, какви сме черногледи... Joy

# 738
  • Сопот, Пловдив
Предложението не дойде, защото се е очертавало да бъда сама. Нашето решение е, че той няма да пътува повече навън, ще си бъде в България при мен и децата, то ест аз няма да бъда сама. След това решение тя предложи, той да не спира да пътува, а тя да дойде при мен. Иначе при мои разговори с нея, многократно и спокойно съм я уверявала, че не съм на произвола на съдбата, дори и сега, когато ММ не е в България, и при някаква спешна нужда от нещо, родителите ми винаги могат да помогнат.

Не е военен ММ, нито мъжа на сестра му.

Уиш, може итова за изневерите да е фактор, но не мисля, че е основното.  Peace

# 739
Да, бе, да изневерява в деветия месец или дни след раждането Rolling Eyes
Съвсем се повредихте покрай темата, шЪ знаете! В сравнение със снахинското въображение бедните свекърви ряпа да ядат  Mr. Green

# 740
Има и свръхобгрижващи хора. Може и от тях да е свекървата. Поставете любезно граници, които взаимно да ви устройват и това е.

Птица, аз не съм снаха. Никога не съм имала свекъри. От висотата на моите 45, крача бодро към отбора на свекървите. Laughing

# 741
Но е налице и възможността свекървата да иска да дойде при снахата, за да бди да не би тя да изневярява на сина ѝ в негово отсъствие.

Според моите наблюдения в такива случаи инициативата е на мъжа. Изключвам случаите на изперкали бабички с доказани психични отклонения. Говорим за нормални жени (макар и свекърви  Mr. Green).

Скрит текст:
Собствената ми свекърва беше на този хал. Другият ѝ син ревнувал ужасно жена си и не я пускал никъде да ходи сама – даже посред бял ден. Винаги е трябвало свекървата да я придружава.
Разбрах го съвсем случайно, когато свекървата беше дошла да види внука си, постоя малко и се разбърза да си ходи с думите, че трябвало с другата снаха да купуват подарък за рожден ден, на който младите са поканени. Аз се учудих, естествено, защо двете, не може ли етървата сама да го купи. И тогава жената изплю камъчето. Не останах с впечатление да ѝ е приятно, знаеше, че не е редно, но явно не можеше да се справи със сина си (живееха заедно). А, освен това той я карал и да звъни на работата на снахата, ако случайно онази закъснее, за да провери дали си е тръгнала и кога...
Не съм коментирала с бившата ми етърва това, но съм почти сигурна, че ако се е оплаквала на приятелки и близки, вината е била хвърляна на свекървата.

# 742
  • Ямбол
Сетих се, след като прочетох последните коментари, на една позната свекърите ѝ живееха в блок срещу техния, а съпругът и често отсъстваше от България. Е свекървата всеки път докладваше кога лампите изгасват, т.е. колко късно си ляга снахата и/или детето. Ужасно изнервящо беше за снахата, която разбираемо вече е бивша, защото не само за това си позволяваха да се месят "загрижените" свекъри.

# 743
  • София

Уиш, не го вярвам- възможно е, но само теоретично и защото сме в темата! Peace
Представяш ли си ти да си зарежеш къщата и работата, и да хукнеш в друг град да вардиш жената на мамин Златен?
Все пак, говорим за нормална жена в работоспособна възраст, не за изперкала старица.

ПП. За мен, предложението е продиктувано от факта, че дъщерята е обгрижвана вкъщи и се полага същата помощ на сина.
Сигурно ще си отдъхне, като не ѝ я приемат.

# 744
Да, аз го споменах само като теоретична възможност, най-вече с идеята, че има всякакви идиоти.

# 745
Щом е свекърва, няма начин да не го прави от гадост.  Искала да помогне - глупости.

# 746
  • Сопот, Пловдив
Свекърва ми не работи от много години, няма работа, която да зареже. Къща и семейство - да.

# 747
  • при късмета
Добре свекървата е с добри намерения. Макар, че аз имам и друго предположение и съображение, което да сега не е коментирано, но може да съм далеч от истината.

Както и да е, въпроса е не какви са намеренията ни свекървата, а как ще реагира на отказа

# 748
  • Варна
Според мен въпросът е дали изобщо й е отказано на свекървата. Защото авторката изобщо не е наясно дали нейният отказ е стигнал до там. Да не стане така, че да бъде поставена пред свършен факт някой ден.

# 749
  • при късмета
Е щом и двамата са на мнение, че ще ѝ се отказва, мъжа ѝ и да не го е свършил до сега, все ще го направят. Независимо кой от двамата. То бебето няма утре да се появи

Общи условия

Активация на акаунт