С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 040
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Скрит текст:
За мен къде прочете да съм се състезавала със свекърва? Съвсем почна да си измисляш!
ПП: и за деската не съм прочела да е писала такова нещо.

Цитат на: ₪₪₪ Afrodita
Akо свекървите не се състезаваха със снахите си нямаше да я има тази тема, че и е 78-та поред. Защо няма активна тема "с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

И не, не съм написала, че ти се състезаваш.

Oоо не изобщо не си Stop Ти май не помниш какво си писала преди 5 мин. Или тренираш за свекърва - казваш нещо и след 2 мин. - ОоОооОоо не, няма такова нещо, никога не съм казвала подобно нещо Outta Joint!
Да ти припомня:

А кой е твърдял, че се състезават? Имам предвид със снахите. Понякога се състезават с тъстовете, но не говорим за това сега.

Всички снахи, пишещи тук, по принцип, но сега- Деската, Афродита...........

# 286
Кажи ми от къде си купила тази коледна украса, да купя същата и да наглася като у вас.

Ако някой ми каже нещо такова, бих го приела като комплимент и в никакъв случай няма да се подразня. Напротив, ще ме поласкае.  Simple Smile
За другото обаче си права да се дразниш. Най-малкото не е възпитано някой да ти държи сметка на парите и продуктите, които купуваш.

# 287
Ако свекървите приемат, че младите са отделно семейство, което си взима своите решения само и не се намесват, не считат младите като придатък на тяхното семейство, проблеми няма да има и ще са си мили идраги, когато седнат заедно на маса.

# 288
  • София
Ако свекървите приемат, че младите са отделно семейство, което си взима своите решения само и не се намесват, не считат младите като придатък на тяхното семейство, проблеми няма да има и ще са си мили идраги, когато седнат заедно на маса.
+1, но доста свекърви не могат за срежат пъпната връв с дИтетУ, а и коя ще тая, дето ще е достойна за мамин златен Naughty?

# 289
Просто повечето така са живяли. Омъжват се, отиват в ейството на свеки и се съобразяват с нея и с нейния ред и начин на живот. И сега им е трудно да свикнат, че вече не е така.

# 290
  • София
Скрит текст:
За мен къде прочете да съм се състезавала със свекърва? Съвсем почна да си измисляш!
ПП: и за деската не съм прочела да е писала такова нещо.

Цитат на: ₪₪₪ Afrodita
Akо свекървите не се състезаваха със снахите си нямаше да я има тази тема, че и е 78-та поред. Защо няма активна тема "с какво ме дразни снахата"? - Защото снахите не се пънат да блеснат и да засенчат "маман".

И не, не съм написала, че ти се състезаваш.

Oоо не изобщо не си Stop Ти май не помниш какво си писала преди 5 мин. Или тренираш за свекърва - казваш нещо и след 2 мин. - ОоОооОоо не, няма такова нещо, никога не съм казвала подобно нещо Outta Joint!
Да ти припомня:

А кой е твърдял, че се състезават? Имам предвид със снахите. Понякога се състезават с тъстовете, но не говорим за това сега.

Всички снахи, пишещи тук, по принцип, но сега- Деската, Афродита...........

Хайде, прочети пак, че става забавно.

Ти пишеш, че свекървите се състезават със снахите.
Аз питам, в какво се състезават?

Никъде не съм написала, че снахите се състезават със свекървите.

Сега, разбра ли?

# 291
  • София
Питаш в какво се състезават свекървте със снахите? Това риторичен върос ли е, що ли?

# 292
  • София
Просто повечето така са живяли. Омъжват се, отиват в ейството на свеки и се съобразяват с нея и с нейния ред и начин на живот. И сега им е трудно да свикнат, че вече не е така.

Това, което говориш, се отнася за преди век.
Сега живеете отделно и в случая с Деската, се питам- защо е хукнала да пазарува със свекърва си, особено като знае, че тя няма същите финансови възможности?
И не ѝ ли минава през ум, че желанието на свеки да направи същата украса, като нейната, всъщност е комплимент към вкуса ѝ, а не мерак да се състезават? newsm78

# 293
Някъде преди век, другаде и по-скоро.
Ако моята свекърва ми каже, че иска да направи украса като нашата, и аз бих го приела за комплимент. Но предполагам на Деската не и е само това проблема.

# 294
Оф, сега трябва и да се обяснявам. Не аз съм хукнала да пазарувам с нея, а тя дойде с мен. Бях бременна, тя беше у дома за около месец, поради здравословни проблеми. Аз също бях у дома, защото имах рискова бременност. Един ден реших, че мога да си позволя малка разходка до близкия магазин, а тя дойде под предлог да ми носи чантата, че нали не трябва да вдигам тежко. Реших да не влизам в спор и дълбоко съжалих, че въобще влязох с нея в магазина.
А кафето какво, да си го крия като идва у дома на гости ли?

Веселка, точно така. Не е само до украсата. Ако не й кажа от къде е и колко струва, мърмори. Ако й кажа колко пари реално съм дала ще.......мърмори. Няма оправия и то е за всичко така.

# 295
Ами, по-надалече и това е.

# 296
  • Ямбол
Има моменти, в които няма как да е по-надалече. Случи ми се, не е от хубаво. Обаче се научих да приемам, да затварям очи за някои неща, други все още ме дразнят, но гледам да не си хабя нервите.

# 297
Мисля, че темата "С какво ни дразнят снахите" не е активна по простата причина, че мнозинството сегашни свекърви не знаят от къде се включва компютъра и няма как да пишат в мамата. Но подозирам, че когато ние, пишещите в тази тема един ден станем свекърви, темата "С какво ни дразнят снахите" ще се пълни с постове със скоростта на светлината.  Laughing

# 298
  • София
А като гледам в тази тема само докато се оплаче някой и амнайсе свекърви са я насмотали да й обясняват как пробема е в нея. Това са ми наблюденията при все, че не я следя тая тема, а чат пат се зачитам, понякога и по диагонал.

# 299
  • София
Ами, Уиш. От известно време темата за свекървите се пълни с постове "с какво ни дразнят снахите и снахите на съседите". Тук-таме някой опит за оплакване от свекърва. А, и с притчи за първокласници. Как така ги забравих  Banghead

П.П. С този коментар съвсем и в никакъв случай не искам да намекна, че една свекърва може да бъде нахална, разбира се. Сакън.

Общи условия

Активация на акаунт