С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 927
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
  • Наблизо
Е, познайте дали няма да сиктирдосам бъдещия си зет, ако прави нещастна дъщеря ми. Или поне да й предложа финансова или логистична помощ.
ма ко, ако снахата не пуска внуците при свекърите, какво се прави - на съд ли отиват?
Първо за да не ги пуска, значи има много основателна причина. Дори в тази тема, снахи от години не контактуващи със свекъри пускат децата с бащите им. За да спре контакта деца-баба, значи снахата има повече от основателна причина.
Второ от къде на къде при жив баща баби и дядовци да имат право на каквото и да е дело в съда? Какво би било основанието.
При такива ситуации родителите на децата се разбират помежду си и си спазват уговорката. Свекърите приемат решението и друга опция нямат. Ако не им дават децата, значи сами са си го направили.

BeautifulM, може да говориш за конкретен пример, но в предишния си пост генерализираш и е написано много ясно "много от тях". За това и аз написах моя
Хубаво е ,че не си прехвърляте ненавистта и спрямо детето или децата ви към свекърите,но много не са така..
Всички са били и снахи,преди да станат свекърви и моето впечатление е,че новото поколение много от тях се смятат ти те за голямото добрютро..
Не е винаги така. Както някои свекърва имат очаквания каква да е снахата,така и някои снахи имат очаквания какви да са свекърите. И оттам почва превъзпитаването,незачитането,необщуването и т.н.В моя пример снахата май я е срам от произхода на мъжа си и всячески се опитва да го скрие,като детето не е пускано при баба му и дядо му защото са от село и тя и детето и са над тях. Къде тук виждаш основателна причина?
На хората им е тежко,синът им е единствено дете.

# 466
Жалко, че имат такъв син.

# 467
  • Sofia
Ма ко, мен се пробваха да ме съдят по този член бабата и дядото и прерових доста дела (в СРС) - навсякъде бяха дали режим на прародителите да виждат децата, дори при доста скапани обстоятелства. Останах с впечатление, че бих загубила, ако не се съглася на някакъв режим. За щастие оттеглиха иска.

# 468
  • София
Скрит текст:
Е, познайте дали няма да сиктирдосам бъдещия си зет, ако прави нещастна дъщеря ми. Или поне да й предложа финансова или логистична помощ.
ма ко, ако снахата не пуска внуците при свекърите, какво се прави - на съд ли отиват?
Първо за да не ги пуска, значи има много основателна причина. Дори в тази тема, снахи от години не контактуващи със свекъри пускат децата с бащите им. За да спре контакта деца-баба, значи снахата има повече от основателна причина.
Второ от къде на къде при жив баща баби и дядовци да имат право на каквото и да е дело в съда? Какво би било основанието.
При такива ситуации родителите на децата се разбират помежду си и си спазват уговорката. Свекърите приемат решението и друга опция нямат. Ако не им дават децата, значи сами са си го направили.

BeautifulM, може да говориш за конкретен пример, но в предишния си пост генерализираш и е написано много ясно "много от тях". За това и аз написах моя
Хубаво е ,че не си прехвърляте ненавистта и спрямо детето или децата ви към свекърите,но много не са така..
Всички са били и снахи,преди да станат свекърви и моето впечатление е,че новото поколение много от тях се смятат ти те за голямото добрютро..
Не е винаги така. Както някои свекърва имат очаквания каква да е снахата,така и някои снахи имат очаквания какви да са свекърите. И оттам почва превъзпитаването,незачитането,необщуването и т.н.В моя пример снахата май я е срам от произхода на мъжа си и всячески се опитва да го скрие,като детето не е пускано при баба му и дядо му защото са от село и тя и детето и са над тях. Къде тук виждаш основателна причина?
Тя знае ли, че я е срам или отношението "и двамата лъжат, но само снахата е виновна" е проличало още преди това и тя реагира на него?

# 469
  • при късмета
Свекървите да имат каквито си искат очаквания. Аз не съм длъжна да покривам ничии очаквания. А за превъзпитаването, винаги съм била на мнение, че няма смисъл. Лично аз не бих била с мъж, когото ми се налага да превъзпитавам, но това съм аз. В твоя случай обаче родителите живеят заедно, независимо дали с брак или без и упражняват родителските права заедно. При това положение бабата и дядото нямат основание да заведат дело в съда.
Ма ко, мен се пробваха да ме съдят по този член бабата и дядото и прерових доста дела (в СРС) - навсякъде бяха дали режим на прародителите да виждат децата, дори при доста скапани обстоятелства. Останах с впечатление, че бих загубила, ако не се съглася на някакъв режим. За щастие оттеглиха иска.
И преди това няма решение на съда относно това чии са правата и с бащата сте живяли заедно, така ли?

# 470
Аз познавам тъст и зет, които не си говорят, но не знам причините. Зетят и тъщата  комуникират.
Познавам и  снахи, които не дават децата да ходят при баби  и дядовци, които са си съвсем нормални хора. За мен е необяснимо това да използваш децата си като оръжие за  тормоз над  свекърите. Това е някаква  комплексарщина.
Познавам и баби и дядовци, които се сърдят за имена и това стана причина за разрив, което според мен е глупаво.

# 471
  • София
КАГ, моля те дефинирай нормални хора? А снахата в такъв случай е ненормална, така ли?

Веднъж снахата на една майкина приятелка ми каза: За теб е леля Мари, но за мен е свекърва!
Тогава още не бях семейна и не отдадох значение на думите. По-късно ги разбрах.

# 472
Една от тези мами е снаха на наши първи братовчеди. Обидила се, че не отишли на неин рожден или имен ден /не знам точно/. А те не отишли, защото не били поканени. Вече 9 г. не са виждали  голямото внуче, малкото изобщо не познават, а то е на 4 г. Синът им ходи при тях много рядко, защото  снахата му прави скандали, ако разбере, че е ходил.
Не знам кой тук е нормален и кой ненормален.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 23:17 от K.A.G.

# 473
  • Sofia
Ма ко, към онзи момент имахме подадена молба за развод, но не беше минало делото и се бях изнесла два месеца по-рано с децата от дома ми заради цирк, скроен от бабата. Но съм 90% сигурна (10% се разколебах заради теб Simple Smile), че съм попадала на решения и при неразведени родители - просто са много по-малко, защото синът/дъщерята все пак успява да им показва внуците понякога.
В момента ми е неудобно да търся през телефона.

# 474
Една от тези мами е снаха на наши първи братовчеди. Обидила се, че не отишли на неин рожден или имен ден /не знам точно/. А те не отишли, защото не били поканени. Вече 9 г. не са виждали  голямото внуче, малкото изобщо не познават, а то е на 4 г. Синът им ходи при тях много рядко, защото  снахата му прави скандали, ако разбере, че е ходил.
Много скалъпена история.

И какво ги спира тези загрижени родители и баби и дядовци да не отидат там когато снахата я няма?
Аааа, покана нямали.

А има ли нужда от покана когато отиваш да видиш сина си и му се обадиш, че ще минеш докато Пенка е на работа? Или да го поканиш на кафе и да се порадваш на внуците си? Или да се вдигнеш и да идеш ако толкова няма къде другаде на кафето до блока им и да се видите докато децата така или иначе играят навън с баща си?

И не може да се видят някъде навън ей така докато взема децата от градина/занималня или докато се разхожда бащата с децата в неделя докато майката чисти примерно у дома? И не е нужно да се крие това. Отиват да се видят и толкова.
Ако не желае тя да се вижда с тях да не ходи. Те децата така или иначе ще са с баща си и ще се видят.

Няма нужда чак от такива салта и премятания.
Който желае намира и начини, а другите само оплакват съдбата си, че еди кой си ги бил лишил от сина/внуците и т.н.  Rolling Eyes

# 475
  • Наблизо
Свекървите да имат каквито си искат очаквания. Аз не съм длъжна да покривам ничии очаквания. А за превъзпитаването, винаги съм била на мнение, че няма смисъл. Лично аз не бих била с мъж, когото ми се налага да превъзпитавам, но това съм аз. В твоя случай обаче родителите живеят заедно, независимо дали с брак или без и упражняват родителските права заедно. При това положение бабата и дядото нямат основание да заведат дело в съда.

Затова казах някои,но това не променя факта,че и от двете страни може да има очаквания и да се озлобяват,ако не са им изпълнени.
Бабата и дядото и не биха подали иск да виждат внучето,то така или иначе почти не ги познава и едва ли се сеща,че те съществуват.

Тя знае ли, че я е срам или отношението "и двамата лъжат, но само снахата е виновна" е проличало още преди това и тя реагира на него?
Не разбрах - искаш да кажеш дали родителите са направили нещо,че тя да ги ненавижда?Преди сватбата са се виждали веднъж,хората как само килим не постлаха,много бяха доволни,че сина най-накрая води жена.Останали няма и час и почти не са говорили,защото тя му говорила на уше и на тях едвам-едвам обелила и дума.
Една от тези мами е снаха на наши първи братовчеди. Обидила се, че не отишли на неин рожден или имен ден /не знам точно/. А те не отишли, защото не били поканени. Вече 9 г. не са виждали  голямото внуче, малкото изобщо не познават, а то е на 4 г. Синът им ходи при тях много рядко, защото  снахата му прави скандали, ако разбере, че е ходил.
Нещо такова и при тази двойка.Мъжът се е пуснал вече по най-малкото съпротивление,да не му вдигат гири пък и с какъвто живееш такъв ставаш.В редките случаи когато се виждат вече основно ги критикува какви били,но все пак им праща пари всеки месец.Жената в началото нарочно планираше с голям аванс отпуските  с резервиране на почивки и хотели,само и само да не отиде той при родителите си,после минали на скандали и сега вече той и няма желание да си види 'простите' родители.

# 476
  • София
Ок, КАГ, приемам, че ти познаваш само ненормални снахи, но не и свекърви.
Аз пък не познавам ненормални снахи, а единствената ненормална свекърва, която лично познавам е моята. Другите са долу-горе в рамките на нормата, дребните изцепки не се броят. Peace

# 477
Мдам, две истории, в които синовете са Муньовци.

# 478
  • Наблизо
В моята съм съгласна.В крайна сметка жената постигна целта си,мъжът и стана като нея.Къде и как са сбъркали родителите,не мога с точност да кажа,но сега си носят кръста.Семейството общо взето си живеят все едно родителите не съществуват,защото срамят с произхода си, и пращат месечно пари.
Родата ги наричат Белокровскии.

# 479

Точно, но ако питаш - снахата е виновна. Хайде, ако е мъж на място, някой да му забрани да се вижда с родителите си и да не води децата си при тях. Говорим, ако и родителите са нормални хора, но щом са отгледали толкова успешен син, не вярвам да не са.

Общи условия

Активация на акаунт