С какво ви дразнят свекървите- 78

• 61 904
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Казах, че съществуват напористи жени и по-тихи мъже.
Освен това категорично приемам, че жената е бъдещето, а майката - миналото.
В такива ситуации - между 2 камъка, а майката дори не е остър камък - ясно кого ще избере мъжът. Това, че той би могъл да избере по-безболезнения път, не отменя вината на снахата за този избор.
Не се правете на луди - ако той е краен и се разведе, на кого ще остане детето? И ако снахата прави номера на законния си мъж, представете си какви номера ще прави на бившия си вече мъж?
Прочетох за вината на мъжа, явно и на него му е по-добре така.
Аз може да съм пропуснала нещо, но и други добре си съчиняват - как майката въртяла къща и гледала дете и работела, от което се подразбира, че мъжът не го прави, иначе защо само нея споменават?
Веднага се сещам за няколко трика, които мъжът може да направи, явно това е пътят според вас Иначе сте радетелки на честните отношения.
И никой не го е твърдял! Само че на мъжа малко му е минало времето друг да му е основният виновен за избора.
Какви номера прави жената на мъжа си?

# 526
  • при късмета
Със сигурност тръгва от някакво чувство на непълноценност от страна на съпруга,но смятам че жената му го е доразвила и е посочила като решение да не се занимават със селяндурите,неговата грешка е че се е съгласил щото по-лесно и удобно.

Добре де, но пак се връщаме там, че жена му не може да го накара да направи или мисли нещо, което вече сам не мисли или прави.
Не може да изкарваш снахата виновна, тя НЕ Е първопричината за това положение. А вината е в този, който е създал това положение. Жената дори да се възползва от него, в никакъв случай не го е създала. Разликата много добре се разбира. А ти така се опита да я насолиш и изкараш виновна за всичко, че нещо в историята не се върза. Даже ти вече си на мнение, че не тя е вионвна

# 527
Майката винаги ще прости, а жената може да дудне непрекъснато.

# 528
  • Наблизо
За крайното положение съм убедена,че тя е виновна затова и написах случая тук.Не мога да я оневиня,имайки предвид,че тя така се държи с целия род.Съгласна съм,че братовчед ми има вина и то не малка,но каквото и да е ,си има някакви си там причини за родителите си,а тя без да ги познава,ги определи свекърите си за простаци,незаслужаващи вниманието и присъствието на нея и по-нататък това се прехвърли и върху детето й.Аз лично от нея съм имала само едно 'Добър ден' и 'Благодаря' от сватбата й,казани с половин уста.Твърде съм низша,за да ми се каже нещо повече.

# 529
  • София
Скрит текст:
Аз също не бих искала моите свекъри да взимат някои решения - напр. за образование за децата ни. Тяхната информация за подобни неща и възможности е ограничена, но пък свеки е с великото самочувствие, че тя знае всичко. И то не защото ми е свекърВА, самият неин мъж казва - "у нас тя е умният човек". Лошото е, че ММ често се съветва с мама и от нея търпи това, което от мен - не.
Тук вече опираме до патриархалните ценности - ако той имаше висше, едва ли щеше да е по-зле от нея, но мъжете ги пращат от рано да си изкарват прехраната.
Прочетох назад, което бях пропуснала - ами ето, Бютифул е писала почти същото - "по линия на най-малкото съпротивление".
milenaka, какви номера прави ли? Ами изкарва детето болно или поне преекспонира ситуацията. Едва ли се е случвало веднъж, за да си направят този извод.
А какво ще кажеш за следната ситуация:
В събота сутрин мъжът казва: "Ние с детето отиваме при нашите, то очевидно е здраво." А майката пусне тук тема за оплакване. Ще направят мъжа й на шопска салата  Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 13:56 от Cuckoo

# 530
  • София
За крайното положение съм убедена,че тя е виновна затова и написах случая тук.Не мога да я оневиня,имайки предвид,че тя така се държи с целия род.Съгласна съм,че братовчед ми има вина и то не малка,но каквото и да е ,си има някакви си там причини за родителите си,а тя без да ги познава,ги определи свекърите си за простаци,незаслужаващи вниманието и присъствието на нея и по-нататък това се прехвърли и върху детето й.Аз лично от нея съм имала само едно 'Добър ден' и 'Благодаря' от сватбата й,казани с половин уста.Твърде съм низша,за да ми се каже нещо повече.
Ти свидетел ли си на това изказване?

Скрит текст:
Аз също не бих искала моите свекъри да взимат някои решения - напр. за образование за децата ни. Тяхната информация за подобни неща и възможности е ограничена, но пък свеки е с великото самочувствие, че тя знае всичко. И то не защото ми е свекърВА, самият неин мъж казва - "у нас тя е умният човек".
Тук вече опираме до патриархалните ценности - ако той имаше висше, едва ли щеше да е по-зле от нея, но мъжете ги пращат от рано да си изкарват прехраната.

Прочетох назад, което бях пропуснала - ами ето, Бютифул е писала почти същото - "по линия на най-малкото съпротивление".
milenaka, какви номера прави ли? Ами изкарва детето болно или поне преекспонира ситуацията.
Скрит текст:
Едва ли се е случвало веднъж, за да си направят този извод.
А какво ще кажеш за следната ситуация:
В събота сутрин мъжът казва: "Ние с детето отиваме при нашите, то очевидно е здраво."
А майката пусне тук тема за оплакване. Ще направят мъжа й на шопска салата  Mr. Green
По този повод вече написах, че:
Какво означава "магически се разболява"? Или е здраво, и баща му трябва да е малоумен, за да не го види, или наистина има проблем и съответно не може да пътува. Ако е първото, това невиждане става с активното съдействие и съгласие на бащата. Защо само майката се плюе? Ако е второто – причината за отказ е съвсем нормална, болно дете и аз не бих пуснала.

Допълвам, че леко болно малко дете, ако има преекспонирана ситуация, не бих пуснала на два часа път с неизвестно какъв педиатър на място.

П.П. Стана ми интересно как тези, които я обвиняват, че лъже за болестта на детето, са разбрали, че е здраво? Били са там или Една Жена им Каза?

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 13:37 от milenaka

# 531
  • София
Чета и откровено се забавлявам! Joy

Всички, които отново обвиняват мъжа, че не си бил на мястото, щом позволявал жена му да му повлияе в нещо- в случая, да не вижда родителите си, удобно забравят тезата, която развиваха в предишните 77 теми, оплаквайки се от свекървите.

А, тезата накратко е- мъжът, когато създаде семейство, трябва да се съобразява с жена си, нейните желания да са му приоритет, а желанията и исканията на свекървата остават на заден план.

И ако свекървата не го разбере, да се сърди на себе си, че ще остане без син и внуци.

# 532
  • Най-красивата страна
Със сигурност си има причина снахата да не ходи на село ,да не пуска детето там и съпруга и да я подкрепя.А явно и на него не му се ходи.

# 533
Само на мен ли ми се струва, че авторката на казуса има не особено топли чувства към снахата? Говори за нея с особена злъч - гражданка, аристократка, манипулаторка и о,  Боже, позволила си на собствената си сватба да не забавлява родата.
Дали са комплекси, че живее на село, или неприязън към постигналите повече, тя си знае.

# 534
  • София
Майката винаги ще прости, а жената може да дудне непрекъснато.

Аз не съм сигурна, че това е абсолютна истина във всеки случай.
Много често майката разчита точно на чувството за синовен дълг и си разиграва коня както си иска. Действа се на принципа: Жени много, майката е една.

# 535
  • при късмета
Не е нужно да я оневиняваш. Пак ти казвам, че оневиняваш братовчед ти, а не нея. него никой не го кара на сила да се държи така, а за да го прави и то със собствените си родители си има много, много основателна причина.
Жената може и да се възползва от ситуацията, но нито е първопричина за нея, нито я е създала. Я се постави ти на нейно място. Започваш нова връзка, разбираш, че мъжа ти има особено отношение към родителите си и какво правиш? Започваш да му дуднеш в обратна посока "Не, бе мъжа, не може да не се разбираш с родителите си. Та майка ти свекърва ще става и автоматически става права за всичко. Точка по въпроса" или ще приемеш неговата позиция? Като не познава родителите му преди това е повече от нормално да приеме позицията му. А защо неговата е такава е съвсем друг въпрос.

А ти откъде знаеш какви са мотивите на снахата, че и точните ѝ думи, при положение, че на пръсти се броят срещите на снаха-свекърва, камо ли с вас? На кого точно ги е казала, като не контактува с никого и принудителните ѝ контакти се изразяват в "Добър ден" и говорене на ушенце на мъжа си? Бас държа, че това е версия на свекървата

# 536
Имам роднина, който охлади взаимоотнощенията с родителите си, защото се подиграваха на жена му, че е инженер. Постоянно я бъзикаха, че е един вид нещо повече от тях и си бяха тегави подобни сбирки, и не ги виня, че се дистанцираха.

# 537
  • София
Само на мен ли ми се струва, че авторката на казуса има не особено топли чувства към снахата? Говори за нея с особена злъч - гражданка, аристократка, манипулаторка и о,  Боже, позволила си на собствената си сватба да не забавлява родата.
Дали са комплекси, че живее на село, или неприязън към постигналите повече, тя си знае.

С абсолютното същото впечатление съм и аз, и ако мъжът има и други такива роднини, избягването им е логично решение.

П.П. Кой си пожела казус за обсъждане?  Laughing

# 538
  • София
Излиза, че трябва да се водят тихи войни и да се правят номера. Не зная дали сте чели по-назад моята подобна история в скрит текст.
В началото на 2009 бяхме заедно на маса и като обявих, че съм бременна, тази жена ми изнесе една с нищо непредизвикана лекция - колко било хубаво, трябвало да се раждат деца, тя защо родила с малка разлика, колко била велика... и завърши как мъжът й завършил образованието си благодарение на нея. Само че го говореше на човек, по-голям от нея с 10 години и с 1 дете на 16 години, дето се вика - аз се връщам откъдето тя отива.
Мъжът й е тих и скромен, може би тя компенсира и за двамата. Е, да, той не е от голямата софийска гъзария, както нейната среда (видях ги на сватбата), обаче тя се дистанцира от неговите познати.. Без нея мъжът й ставал съвсем друг, какъвто си е в действителност.
За мен не са един за друг, но в чужбина изборът е ограничен.

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 14:06 от Cuckoo

# 539
Чета и откровено се забавлявам! Joy

Всички, които отново обвиняват мъжа, че не си бил на мястото, щом позволявал жена му да му повлияе в нещо- в случая, да не вижда родителите си, удобно забравят тезата, която развиваха в предишните 77 теми, оплаквайки се от свекървите.

А, тезата накратко е- мъжът, когато създаде семейство, трябва да се съобразява с жена си, нейните желания да са му приоритет, а желанията и исканията на свекървата остават на заден план.

И ако свекървата не го разбере, да се сърди на себе си, че ще остане без син и внуци.

И аз се забавлявам. Обобщаваш някакви свои мисли.
Мъж, който няма собствено мнение и позволява да му влияят и да му оформят поведението и отношението чужди мозъци, е определен по-назад в темата. Можеш да избереш по твое усмотрение жената ли ще е мозъкът, майката ли...  Grinning Защо толкова ти харесват крайностите? Не са полезни за никого. А освен че са вредни за снахата, те са вредни и за децата й, че и за златния майчин син, и за майка му. Присмехът никога не е имал за цел да помогне на някого, има една единствена цел - да уязви. Моментно и повърхностно удовлетворение с по-длъжки последствия обаче.  Добре че се присмиваш на чужди хора, предполагам, в семействата на твоите деца си друга.
 В едно семейство решенията се вземат съобразно членовете на това семейство и заедно. Това е нормално, повярвай ми!  

Общи условия

Активация на акаунт