Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 769
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
So Lucky,  в момента се оглеждаме за подобна квадратура апартамент, необзаведен. Вървят около 300-320-350 лв.
С прилично и евтино обзавеждане, можеш да вземеш 350-400лв.
Цените са ориентировъчни и съответно си зависят от точното място, изложение и дали няма някой проблем самия имот.

# 496
Въпрос за Варна. На тази гарсониера какъв наем би могъл да се вземе?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14966500832310 … k=2sfjrd&f1=1
Зависи какъв таргет наематели се "гони".
5/5 етаж, асансьор
Съседите как ще възприемат квартирант?
Предполагам са по три апартамента на етаж, като гарсониерите са средни, което е ок.
Дали е сменен вертикалния щранг водопровод?
Вратите на банята и тоалетната са сменени с алуминиеви,
но не е махнат стария метален профил (не е рязан бетона).
Следствие на това отворът е намален и няма 60 см.
За сам човек-наем не повече от 300 лв.

Благодаря за отговора.
Проблем е етажа-последен, и вида строителство. Иначе без друга инвестиция е готов за отдаване.
Могат и 2ма да живеят, ако са близки. Rolling Eyes

Само помисли за евентуални проблеми с покрива.
Иначе е ОК, че има отделна кухня. Peace
Цената също ми се струва приемлива.
Е, ако не е текнал, ще текне. Тези панели 5 етажните са стари.

# 497
Моя близка ще отдава едностаен в София. Моля за линк към групи във Фб? Благодаря.

# 498
Днес единия ми наемател ме сюрпризира, че се изнася в неделя и ако може да плати половин наем. На мен много ми харесваше до този момент. Съгласих се, но депозита го задържам докато оправим всички сметки.

От понеделник ще пускам обяви из нета, дано стане без да давам номер.

# 499
Пак, че те е предупредил. Нашата наемателка се изнесла без да предупреди. Днес трябваше да плати наема, отиваме - няма никой!. Опасни хора!

# 500
Пак, че те е предупредил. Нашата наемателка се изнесла без да предупреди. Днес трябваше да плати наема, отиваме - няма никой!. Опасни хора!
Не, в интерес на истината беше много коректен, сметки плащаше, дори водата каза не са засекли...и за стълбище дължал. Пита ме тези прибори чий са...не че аз знам, сигурно от предните наематели.
Така или иначе мислех да вдигна наема от септември. Rolling Eyes

# 501
  • София
Пак, че те е предупредил.  Днес трябваше да плати наема, отиваме - няма никой!. Опасни хора!

Опасни не, ами....
иначе реват в темата и по форуми, колко били коректни и точни. Пък ние, гадовете, не им вярваме на точната дума и се съмняваме в тях.
Лъки, на твое място бих си прегледала договора и ако не е спазил предизвестието депозит няма да види.
Дано поне стигне за последните сметки.

# 502

Лъки, на твое място бих си прегледала договора и ако не е спазил предизвестието депозит няма да види.
Дано поне стигне за последните сметки.
За сметките ще стигне. Нека да се изнесе, ще видим. Peace

# 503
  • София
А онова на последния етаж - само ако ми го подарят. Че да го продам бързо на някого.
Може да е текло, да са ремонтирали покрива и в момента да не тече. Гарсониерката е ремонтирана, сигурно теча е замазан - личен опит.  Party
Но където е текло, пак ще протече.
А съседите от долните етажи как бързат да платят за ремонта ...

# 504

А съседите от долните етажи как бързат да платят за ремонта ...
Да, да, надпреварват се кой пръв да плати. Laughing

# 505
За течовете - доста е неприятно. Мои познати си взеха последен етаж и се принудиха да платят изцяло ремонта на покрива, нещо от сорта на над 2 хил.лв. Никой от другите не искал да дава пари, а в тях направо си протекло при дъжд.... Tired

# 506
  • София
Моя близка ще отдава едностаен в София. Моля за линк към групи във Фб? Благодаря.

ФБ търсачките не работят ли? Да си потърси кандидат наемодателката.
Моя съвет е да не разчитате на читав наемател от подобни групи. Чела съм ги - пълно с хитри измекяри.
Ако може и да им платим, че са се настанили у нас.
Разбирам я жената, не и се дава 1/2 наем на брокера. Но да почете в групите и да реши дали би рискувала с подобни шушляци. Такова сметкаджийство на дребно е там, но всеки си решава.

# 507
Лъки, успех! Hug

Ужас! Shocked Twisted Evil

# 508
Преди две години помогнах на позната градска да си намери квартира. чрез мой познат намерих и тя нае.
Две години живя там и днес ми звъни- напускала, можело ли багажа в нас да остави докато се нанесе в общежитие. Питам- предупреди ли за изнасянето? Не- договор  нямали, имало 100 лв. депозит, щели  да стигнат за сметките. Другите две квартирантки и те щели да напускат. Няма никоя разногласия с наемодателя.
Та, такива са някои наематели. И отдаващия е за бой без договор, и аз, че помагам и ще се червя пред човека.

# 509
Аз за това не питам приятели. Сиренето е с пари. Peace

Общи условия

Активация на акаунт