Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 820
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Повечето наемодатели предпочитат съвестни наематели, платени сметки и наем, добри отношения.

# 406
Повечето наемодатели предпочитат съвестни наематели, платени сметки и наем, добри отношения.

Да това е най-важното!

# 407
Направо ме втрещихте с тези наеми в Пловдив и Варна. Много ниски цени  Shocked В София е някаква безумна лудница. И цени на наеми, и цени на апартаменти  ooooh!

# 408
И повечето наематели предпочитат съвестни наемодатели, които не им влизат в къщата и не им дишат във врата, понеже "имотът си е мой". Взаимно е бих казала!  Peace

# 409
PAV1, много благодаря за информацията!
Апартаментът звучи чудесно даже! Ще ти пиша, ако стигнем до варианта с обзаведен имот. Просто логистиката ще ни е по-сложна с текущото ни обзавеждане. Peace

# 410
  • София
И повечето наематели предпочитат съвестни наемодатели, които не им влизат в къщата и не им дишат във врата, понеже "имотът си е мой". Взаимно е бих казала!  Peace
Поради не влизане заварих моя апартамент в отвратително състояние с едни мои наематели.Сега като ходя за наема хвърлям по едно око.

# 411
Давам 2 имота, в единия за 7 години съм влизала 7 пъти, в другия за 2 години - 2 пъти...Смятам се за повече от свестен наемодател, само да свирнат и откликваме, но пак съм имала главоболия.
Пресен пример, преди 2 месеца един хладилник изгоря. Бях в чужбина, не можех да установя дали е така и по чия вина. Поръчах и платих нов, от моя джоб...мислите ли че на наемателя му пука. Той казва вие сте длъжни, аз съм го наел с хладилник. Tired

# 412
  • Пловдив
13г. сме в този апартамент, наемодателят никога не е влизал. Канила съм го, но той смята, че не е редно.
Ама и нали не е обзаведен, няма кво да му се случи толкова...Wink

# 413
Затова вече ще го давам полупразен като в Германия.Е,поне ще има кухненски шкафове.Писна ми да търкам хладилник (и не само) като гламава.Как живеят и се хранят в смрад някои хора?На външен вид ок,с претенции,а къщата ужас.
Казвате високи наеми в София.Гледах за Люлин около метрото,много различни цени.Струва ми се,че не са реални обявите.Някой знаели как вървят там наеми за двустаен?

# 414
Пресен пример, преди 2 месеца един хладилник изгоря. Бях в чужбина, не можех да установя дали е така и по чия вина. Поръчах и платих нов, от моя джоб...мислите ли че на наемателя му пука. Той казва вие сте длъжни, аз съм го наел с хладилник. Tired

А чия е вината, ако хладилник изгори  Laughing. В смисъл и нашия личен вкъщи да изгори, ние как сме виновни, че е изгорял  Laughing Разбрах те де, по-скоро имаш съмнения, че хладилника си е работел и са ви казали, че е изгорял, но ако живеят от доста време там надали са ви излъгали - къде ще го занесат работещия уж, за който са ви излъгали като там си живеят. Освен да го харижат ня роднини/приятели - не че не са изключени, разбира се и такива тънки сметчици. Просто ми стана забавно как някой може да е виновен за изгорял хладилник - освен нарочно нещо да го ръчкаш да го развалиш, че да си виновен, но ми се струва абсурдно.

# 415
Ами може да са виновни - тъй да се каже не са се грижили за хладилника.
Може да са го държали с отворена врата, да не са го размразявали навреме, да са го местили и блъскали.
А може просто да му е изтекла гаранцията и да се е споминал.

# 416
Залагам,че не са го размразявали навреме.Аз заварих след едни паяжини от тавана почти до земята,та ще размразяват хладилник.

# 417

Казвате високи наеми в София.Гледах за Люлин около метрото,много различни цени.Струва ми се,че не са реални обявите.Някой знаели как вървят там наеми за двустаен?

Примерно 500,00лв

# 418
За ремонт на уреди е малко спорен въпросът. Ама, ако му заявиш на наемателя, че като е с големите претенции за нов хладилник, може да си остане без такъв, че и да му връчиш предизвестието, дали ще е толкова напорист?!? Ако му задържиш депозита за повреда на хладилника?!?

Вкъщи, ако ти се развали хладилника, какво правиш? Викаш си майстор и си плащаш, не дириш предния собственик?

ПС: Не казвам, че трябва да се стига до такива действия, но е нужно разбиране и от двете страни.

# 419
  • София
Мои наематели държаха развалена храна 2месеца при изключен хладилник,след което хладилника отиде на боклука.Същите. продупчиха външното тяло на климатик за 1600лв ,едва успях да го ремонтирам и накрая си изкаха депозита от 300лв и заплашваха със съд.Когато един уред се развали с течение на времето трябва собственика да си плаща,но скоро развален нарочно наемателя трябва да си поеме щетите.

Общи условия

Активация на акаунт