Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 368
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Според вас колко би могъл да е наемът на жилище около 70 кв., напълно обзаведено на следната улица

https://www.google.bg/maps/place/%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%93%D … 6425!4d23.3011201
 newsm78 newsm78

# 631
На семейства с малки  деца-необзаведено.Така и за мен по-малко щети,и те стоят по-дългосрочно,защото логистиката по преместването е по-трудна. Peace
Чужденци-брокерката ми ги води.Не съм ги търсила специално.Чужденците веднага ги одобрявам за наематели,защото са изрядни в плащанията,оставят след себе си в долу-горе нормално състояние имота.(говорим за европейци).
Това,което ме е впечатлило при чужденците-в периода на пребиваване не поддържат особено високи нива на хигиена(особено мърляви бяха едно семейство  руснаци,съпругът беше на висок пост,съпругата не работеше,ама и вкъщи нищо не пипваше) ,но в момента на напускане привеждат всичко в относително нормален вид.Много точно знаят и стриктно спазват правилата при напускане.
Общо взето европейците са една предпочитана от мен таргет група. Flutter
П.п.да не се тълкува превратно споделеното за руснаците-нито ирландци,нито французи им отстъпват,въпреки,че са платежоспособни и на високи постове. Laughing
Абе ,да ви кажа, в Бг не идва  елита на Европа.

# 632
Според вас колко би могъл да е наемът на жилище около 70 кв., напълно обзаведено на следната улица

https://www.google.bg/maps/place/%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%93%D … 6425!4d23.3011201
 newsm78 newsm78

Какво е обзавеждането? Ново - около 650 лв., старо - макс. 600 лв. Гледам, че блокчетата са нови, така че сигурно е ново и обзавеждането.  Peace

# 633
По повод чужденците- една приятелка "угоди" на италианче- направо си беше продал жилището в Италия , ай ти , дрън дрън. Обзаведе жилището според неговите нужди , наемът беше приличен. И в един момент, той напусна и и обяви , че временно няма да е в Б-я и ще дойдат някакви негови приятели временно / за два месеца/. Тя не се съгласи , защото жената-приятелка , се криела от съпруга си.
Наемателят не направи и година и се изнесе. Беше много грозна история с уж приличния чужденец.
Ох , чета ви и вече съвсем се обезсърчих- с брокер , или без брокер , в групата във ФБ , или направо и имотните сайтове .
В групата във ФБ много хейт  newsm78.
Изобщо не ми е да си спестявам комисионната идеята , но брокерите наистина много преиграват с гаранциите за наемателите. вече ви писах , че последните ми ги намери брокерка , която ми беше наемателка. Делегирах и доверието си , само тяхната агенция да ми търси. Ей го резултатът-пълни неблагонадеждници излязоха . Сега взех да се замислям и защо така бързо стана преместването им , от предишната квартира, не съм питала. Но вероятно и предният хазаин ги е изгонил. Най-великото беше , че когато му връчих предизвестието , той първо се паникьоса , после веднага се е обадил на същата агенция / оттам незабавно ми звънна и моята брокерка , за да провери наистина ли ги гоня, обясних и и причините , и всичкото/. До една седмица им бяха намерили друго жилище. Кой ли нещастник ги е стопанисал да им бере ядовете, също като мен. Та по повод доверието в брокери съм силно скептична аз.

# 634
По въпроса за наемане от чужденци, не знам точно как става, но може, ако наемете по-голяма /известна/ брокерска агенция и поискате такава селекция, да стане.
Аз не държа наемателят ми да е чужденец, по скоро се чудех как направя обявите си достъпна и за чужденци. Imot.bg няма версия на английски, но се чудех дали няма някакви фейсбук групи за чужденци, търсещи наем в България, сайтове, ориентирани към тях и пр. Но ще се разтърся и ако намеря подобна платформа, ще споделя тук.

Иначе благодаря на всички за идеите.

# 635
С малкото дете...
Значи жената която ми се обади и ми каза, че е частно лице, представи се като Ани, и каза че има дете на 2 години, двама работещи са със собствен бизнес  търсят имот дългосрочно...Така, днес идва с друга жена, която се оказа кандидат наемателката Поли, а първата била брокерка...Каза, тя ми е близка и реших да и помогна, аз знам че не искате агенции, но много ни хареса апартамента. Първо с лъжа, не! Можеше да ми каже истината, не да измисля фалшиви имена, само и само да направи оглед. Детето е в количка и не ходи, едва ли е на повече от годинка, дори не е проучила за какво дете става въпрос. Не мога да пусна такива хора в имота, и не е заради детето...в старата квартира били от 2 месеца, но имало мухъл и решили да напуснат незабавно. ooooh!

Иначе и една двойка гледа днес, те са 50 на 50, не им хареса че спалнята е с 2 легла а не цял матрак... newsm78 всичко останало им хареса...

# 636
Двойката да си купят матрак - ще е техен, няма друг да е спал на него преди тях.
Това, ако ги одобриш и се разберете.

# 637
Долепяш леглата, мяташ още един матрак отгоре и готово.

# 638
И протектор става.
Варианти има , това не е мотив за отказ. Смешно би било. Очевидно са го изтъкнали само като удобно обяснение.

# 639
Двойката да си купят матрак - ще е техен, няма друг да е спал на него преди тях.
Това, ако ги одобриш и се разберете.

Аз им предложих да си сложат от тези отгоре дето се слагат имаше на дормео реклама, цял и е като покривен. Иначе матраците ми са нови, винаги е спал един човек и с протектор, дори не са пожълтели.

И протектор става.
Варианти има , това не е мотив за отказ. Смешно би било. Очевидно са го изтъкнали само като удобно обяснение.
Момичето и хареса, но мъжа каза, че леглото го притеснява, да не падне посредата (той мало едричък така да се каже).
Да причината и на мен ми се видя глупава. Peace

сега като гледам прав е, че може да изпадне

# 640
Топ матрак е горното, по-тънко. Даже сега са на  50% от цената в магазините на Дормео и Кауфланд.

# 641
Топ матрак е горното, по-тънко. Даже сега са на  50% от цената в магазините на Дормео и Кауфланд.

Да, точно него имах в предвид. Peace

# 642
So Lucky*,
 Аз нямам много положителен опит с наематели / то се разбра това/. Но от приятели , отдаващи под наем , и друг вид наблюдения, зная, че на наематели не трябва да се угажда. Днес ще купиш матрак заради тях , утре ще се изнесат , другите ще кажат-не ни трябва. Айде стига. Ти го предлагаш в този вид и толкоз. Или приемат вида и го подобряават за своя сметка , или отказват. Не им купувай вещи .
Аз така дообзаведох заради първите наематели апартамента- имаха шанс , че наеха ваднага след обявата и поръчаха отоплителни , обзавеждане на едната стая според техните нужди и т-н. . Но бяха студенти , ей, изнесоха се юни на другата година / не спазиха срока на договора/. И аз сега патя от тези поръчки.
Посъветваха ме по-дългоогдишни наемодатели да спра да се съобразявам. Защото пък за вторите накупих допълнителтно обзавеждане според техните нужди , а при огледа казаха ок. Сега съжалявам за всичките ми добротворства.  Crossing Arms

# 643
Всичко е въпрос на преценка. Предната квартира ни беше необзаведена и бяхме готови да си я обзаведем ние. Но за щори не ни се даваха пари, най-малкото че при смяна на апартамент какво ще ги правим. Но предполагам че има всякакви хора.

# 644
Едни познати дават апартамент. Преди време имало една двойка - първо били със супер претенции. Да сложат корнизи, пердета, не знам какви си лампи и всичко това за сметка на собствениците /с мисълта, че ще останат тези неща/. Удържали си парите, но не сложили нищо. Добре, че имало депозит, та да се прихване при напускането.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт