Какво повече НЯМА да купя - тема 10

• 153 847
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Да, и други марки произвеждат:
https://www.umc.bg/%D0%90%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8/
Но продължавам да недоумявам за чий им е (изобщо на който и да е производител) да променят БДС.

# 436
  • до най-прекрасния мъж
Те имат млека, които са и не са по БДС. От сигурен човек знам, че оранжевото им е най-хубавото. И действително с него ми става супер киселото мляко. Но аз ползвам хубаво прясно, което ми носят от ферма и гарантирано не е манипулирано. Като подквася, имам по един пръст каймак отгоре.
Така или иначе, не купувам често - два-три пъти в годината за подкваса само, но ако го развалят и домашното няма да става същото.

# 437
Ако млякото за подкваса е боклук, то каквото и мляко да използваш кисело няма да стане !

# 438
Полезни ми бяхте момичета!:hugs:
Досега не съм обръщала внимание на тези марки, които сега видях.

# 439
Точно ОМК (Верея), Маджаров и Полидей (Домлян) са фирмите, които искат промяна на материала, който да се ползва за кофичите на млякото. Заедно с един производител на опаковки:
http://www.bds-bg.org/images/upload/Enquiry/NWI/032_892_F_5-11_I … kiselo_mliako.pdf
А в информацията в пресата се посочва неназована гръцка компания.

А Дирекция от МЗХ е един от предложилите промяната на стандарта за бактериите в млякото. Другите две организации, които участват в предложението са БАБХ и фирма Вамид 2002 (мляко Земенея). Последните двама всъщност твърдят, че не са подписвали подобно предложение.

И не на последно място БИС са обществен орган и не са на подчинение на МЗХ.

# 440
  • София
Едно мляко ни остана и него да ни вземат... Не ги е срам  #2gunfire

И кое е това мляко  newsm78
В кф има едно ,което е на 0,69 лв и е най -хубаво засега ,на Данон също са хубави но как да дам за ДЗП 1,30-40 лв и то за 2-3 глътки ,възползват се от децата и хайде на БАЛИРАМЕ пари..... #2gunfire

# 441
  • до най-прекрасния мъж
Мисля, че момичето имаше предвид, че всичко друго развалиха, само едното кисело мляко ни остана хубаво. Сега предложение и него да развалят.

# 442
# 443
  • София
Мисля, че момичето имаше предвид, че всичко друго развалиха, само едното кисело мляко ни остана хубаво. Сега предложение и него да развалят.
Аааа разбрах ,извнявам се че съм разбрала грешно bouquet

# 444
 bouquet

А иначе, повече няма да купя тигани Тефал... Покритието започва да се разваля след едва няколко ползвания... Ужас !

# 445
  • Countryside
bouquet

А иначе, повече няма да купя тигани Тефал... Покритието започва да се разваля след едва няколко ползвания... Ужас !
Тефал имат няколко серии, най-евтините, сътветно най-ниската серия, са доста боклукчави. По-високия клас и по-скъпите съответно са си ок. Така или иначе имам само един изостанал грил тиган Тефал на доизживяване, не долюбвам тефлона. Минах на керамични тигани.

# 446
  • София
Скрит текст:
bouquet

Тефал имат няколко серии, най-евтините, сътветно най-ниската серия, са доста боклукчави. По-високия клас и по-скъпите съответно са си ок. Така или иначе имам само един изостанал грил тиган Тефал на доизживяване, не долюбвам тефлона.
Минах на керамични тигани.
И аз.

# 447
Тигани на Бергнер. Купих на промоция от Кауфланд такъв за палачинки, изкриви се още при първото ползване, прилича на лодка.

# 448
  • Ланкър, планините Овнерог
Язък, че го похвалих този месарски магазин, много се разочаровах. Не от продуктите, а от отношение и хигиена на персонала. Влезнахме с мъжа ми, младежът ни пита (риторично) дали бързаме, само 3-4мин да изчакаме и излезе... да си допуши. Влезнаха после с колегата му, не се измиха, наплюнчи пръсти да отвори пликчето и с ръце взе от кърначетата. Гнус. Отказахме да купуваме и си тръгнахме.

# 449
  • София
"Ценят" си клиентите. Laughing
Аз имах същото усещане, но на цветарския щанд в "Хит". Наложи ми се набързо да взема цвете и няма такова отношение. Първо "кръжахме" над 5 мин. трима човека около цветята в търсене на продавачката. Оказа се, че това е жената, която пуши цигара отпред и ни вижда, че се чудим, но си допуши цигарата, влезе с бавна стъпка вътре и отегчено застана до щанда. Дори не попита, дали ще желаем нещо. След като обясних какво искам, тя беше толкова недоволна, че съм поръчала цветя, че искам панделка и явно трябваше да се хване на работа, че с досада уви цветята и ми ги тръсна в ръцете.
Определено не ѝ се работеше. Laughing

Та ще избягвам да купувам цветя от този щанд.

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 21:13 от missence

Общи условия

Активация на акаунт