Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да намаля производството на мляко при кърмене?
Какво да правя, ако бебето спи много през нощта?
Как да се справя с ревността на по-голямото дете, когато се роди ново бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да намаля производството на мляко при кърмене?
За намаляване на производството на мляко при кърмене, важно е да предоставите на бебето по-малко възможности за сучене чрез по-кратки кърмения и по-дълги интервали между тях. Лактогонният чай, масажирането преди кърмене и топлата компреса могат да помогнат. Препоръчително е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене за персонализирани съвети и подкрепа.
-
Какво да правя, ако бебето спи много през нощта?
Ако бебето ви спи много през нощта, важно е да се консултирате с педиатър. Обикновено не се препоръчва бебета под един месец да спят повече от четири часа без прекъсване. Това може да е признак на проблем. Уверете се, че бебето ви получава редовни хранения през това време. След консултация с вашия педиатър коригирайте графика за хранене според нуждите на вашето бебе.
-
Как да се справя с ревността на по-голямото дете, когато се роди ново бебе?
За да управлявате ревността на по-голямото дете, от съществено значение е да поддържате баланс между вниманието към новороденото и към по-голямото дете. Важно е да покажете любов и внимание и към двете деца. Включването на по-голямото дете в грижите за новороденото, като му се даде възможност да участва активно, може да помогне за насърчаване на чувството за важност. Освен това осигуряването на индивидуално време и забавления с по-голямото дете е от решаващо значение за укрепване на връзката между вас двамата.
-
Как да подготвя по-голямото си дете за срещата с новороденото?
-
Как да се справя с емоциите преди раждането?

на 29 ти в 20:30 часа се роди моето слънчице Белослава 3150гр. 52 см.В крайна сметка родих естествено с индукция, пренасяйки вече 6 ти ден като водите ми изтекоха в родилна зала от само себе си. Беше доста тежко раждане, озорих се аз , както и израждащия екип. Всички сме с мускулни трески на цялото тяло след като 2часа и 30 мин се борихме да я изкараме. Надявам се да се възстановя по- бързо, за да си гледам бебка.Малката е жива и здрава, вчера ни изписаха и сега се борим с новия живот.Всички ходим като шемети из вкъщи. Бела има страшен апетит,разрани ми едната гърда, гълта без да спре и се задавя.Лакома е а още мъничка и гледам да не я прехранвам.Имам много кърма и започнах да се доизцеждам с помпа.