МАРТенските мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- тема 14

• 57 085
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Мис не знам дали е малко. Нашия бебо 10дни след изписването беше качил 470 грама и доктора ми направи забележка, че сме го прехранили. Ами яде му се на детето, давам си му както са ми казали от болницата. До навършване на Един месец по 100 мл кърма, а на един месец 110.
За Вит Д и на нас ни изписаха на Джеймисън - по 2 капки на ден.

# 661

Sis_87, ами така ни каза педиатърката, бебка е на 14 дни, не знам дали това е от значение.

# 662
  • От Луната
Сис и ние бяхме със запушен слъзен канал. Оправи се с боуен терапия за двабю сеанса. Общо 10лв без капки и химия. Ако те интересува пиши и ще дам повече инфо.

# 663

Sis_87, ами така ни каза педиатърката, бебка е на 14 дни, не знам дали това е от значение.

Аз и с двете деца съм започвала след 21-28 ден до навършване на една годинка. Стандартната доза е 1 капка (някои казват 2к.), още повече, че ние сега ще хванем най-слънчевите сезони (т.е. децата ни ще си набавят витамин Д от слънцето, после чрез храната). Четох, че в зависимост от специфичните нужди на детето - ако има мн голяма фонтанела, особеност на костите, дали е на кърма, колко бързо наддава) педиатърката може да назначи по-големи дози. Явно твоята има нещо предвид все пак тя е лекарят, просто ми стана странно и затова ти обърнах внимание. А и за предозиране се смятали 8к. на ден за повече от 1 месец (по спомен от статия), така че явно има вариации в дозите Peace
Ей тука и една тема по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=442477;topicrefid=20

Благодаря, Синеока. Засега ще се съобразя с докторката, т.к. й вярвам, при нужда определено ще ти пиша Hug

# 664
 Ние на 18 ден от изписването бяхме +430гр.,казаха,че е добре.
Също сме на чай на ХИП с анасон и копър  и честно казано коликите са поносими. Мърка от време на време,но и минава бързо.

# 665
Ние на 10 ден от изписването сме + 400 гр. Малчо е изцяло на кърма. През цялата бременност си мислих, че няма да се справя с кърменето, но се оказа, че ни се получава идеално. Той засуква правилно, аз имам достатъчно, нямам рани и не ме боли. Обожавам като дойде време за папкане.  Heart Eyes
За коликите му давам Инфакол, Биогая и чайче с копър.
Само не знам защо педиатърката не ни изписва вит.Д. Аз днес пак я питах, тя каза "ще говорим на другата консултация на 12-ти". Той ще е тогава почти на месец...  newsm78

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 16:40 от Magi1024

# 666
  • София
Мамите с домашни любимци, как се справяте с дзверовете? Котка е много ревнива, отърква се о всичко и оставя косъм навсякъде и много се ядосвам. Количката е покрита перманентно с плътен дъждобран, шезлонгът се разнася от стая в стая или се обръща на една страна, да не се настани котка. прането не мога да го оставя така, за да не се настани котка...изобщо, голяма галимация. Никога не съм си представяла, че ще си го помисля, но, линчувайте ме, помислих си го- колко ще е хубаво котката да я няма. Намерих котешки косъм по яката на блузката на детето,а толкова пазим стая и дрехи...избеснях. А тя се втурва като стрела, ако има оставена отворена врата. Не ми се иска да й се карам но нямам друг избор. А я галя и я реша всеки ден....

# 667
Ние също сме изцяло на кърма и бебо е 1400 гр за месец , нашата педиатърка каза че е супер 😉👍
От 3000 гр сме 4400 гр 😉

# 668
Момичета, как почиствате нослетата?

# 669
С бебешки клечки за уши и слагам физиологичен разтвор

# 670
С бебешки клечки за уши и слагам физиологичен разтвор
+1
Някой път му слагам и кремче Низита.

# 671
Бяло Зайче,нашия черен дявол е по-нисък от тревата тия дни.Не го пускаме изобщо при беба.Обаче не маука почти,сутрин не стърже по вратата и е кротък и тих.Сигурна съм,че я усеща по някакъв начин като присъствие.ММ днес му занесе едни ританки да ги подуши.Наложи се и да мине с нея на ръце покрай него,ама май не я е и забелязал.Принципно е супер агресивен котарак.ММ стои през деня при него често,защото да не е все самичък.Мене ми е съвестно,че не му обръщаме много внимание,обаче си знам стоката и мме е страх и не припарваме с беба около него.
Засега не ми създава никакви проблеми,нещо се е кротнал,затовя подозирам,че усеща промяната.
То и наввякъде мирише на бебе.
Ае порастнал,огромен е станал.Беба свиква на шумове и не й пречи акп нещо измяука.Космите,от тях оттървия няма.Макар и да е в др.стая все намирам по някой и в спалнята и в кухнята.
Отделно я дръжте ако има начин.И много чистене-така ше е.

# 672
  • София
Развенчах високата оценка на кокосовото масло. Или може би аз очаквах нещо повече, за това се разочаровах. Повече от месец си лекувам нацепената уста и изобщо не ми се подобрява. Даже по-слаба работа от вазелин върши, че се маха бързо, а вазелина поне стои по-упорито на устните.

Пъпките по лицето на бебетата може да е от хормоналното изчистване след бременността.
  А за коликите по-скоро се гледат други фактори, не храната на майката. И тя може да даде отражение, но се случва много по-рядко, от колкото се носят митове. И то по-скоро при деца предразположени към алергия (ако родителите са алергични към някоя храна например).

Вероника , ако още не си родила, опитвай се да се отпускаш и да спиш. Хапвай начесто по малко и пий достатъчно течности, че да не вземеш вярно да се изтощиш, докато дойде време за тежката работа.
 И на мен днес ми беше трети ден преносване, но нищо не помръдва да се ражда  Close
 Децата се разхождат с плюшени играчки под дрехите и ме имитират. Раждат и даже се израждат един друг  hahaha

Мис, на твоята везна ли показа толкова килограми на изписването или гледаш епикризата? Гледай си само един кантар, за да не става объркване. И освен това да е мерена в едни и същи условия - примерно сутрин преди кърмене, чисто голо бебе, без пелени и нищо по него. Ако реално е наддала 120гр за 6 дни, върти се към долната граница и може за нея да е малко (най-вече защото се е и родила мъничка. ако беше някоя петифурка над 4кг, друго щеше да е.)

WhiteWabbit, аз още нямам бебе, но космите страшно ме дразнят и мен! Сядам да ям и гледам хвърчи козина от някъде. С редовно разресване нещата са значително по-добре. Хубавото вкъщи е, че котката е някакъв аутсайдер. Не идва там, където сме ние, а си седи на нейни си места. Все пак покрих коша за кола, че тя като види такива теснички уютни пространства, веднага се свира там. Не знам какво ще правим нощем, че Котката спи при нас а и бебето ще спи при нас. Може да я оставям да спи зад гърба ми, да се гуши в мъжо, пък аз ще съм обърната към бебето. Ще ти кажа дали имам решение, като се роди бебето  Mr. Green До тогава ще чакам вие да кажете. Взела съм на едро много ролки (от икеа) за косми и ползвам.
 Но като се замисля как ми пада косата след раждане, май моята ще е по-голям проблем от тази на котката.

# 673
След 18 часа болки през 10, 7,5 мин имам само един см разскритие и ми казаха да ск седя вкъщи и да чакам. Вече болката е нечовешка и не мига да се контролирам, не знам как ще издържа до финала,,,,,

# 674
Зайче не мисля, че трябва така да се държиш със животното. Бебета и домашни любимци съжителстват отлично, прави си й ваксини, редовно на лекар и няма от какво да се страхуваш. Голяма работа, че имало косми.
Ние вече сме си в къщи, кърмата м дойде и едната гърда ми стана твърда като камък. Кърмя със силиконови зърна, понякога ги махам. Кога ги стерилизирам, кога не. Чак маняк на тема стерилна среда не ми се става.

Общи условия

Активация на акаунт