МАРТенските мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- тема 14

• 57 078
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • София
 Вероника  Hug опитвай да се местиш така, както болката те кара да го правиш. Заставай в каквито пози ти е по-удобно. Така помагаш на бебето да се нагласи по-добре. и да излезе бързо. Ако имаш вана, накисни се в топла вода.  Или  поне топъл душ на кръста и корема.
 И пийвай вода начесто по малко. Ако имаш фурми или друго нещо енергийно, подхапвай, ако ти отмалява. 

# 676
  • Германия
И ние сме с котка и аз много я мислех преди да родя как ще се държи с бебето, как да я държим извън спалнята че да скочи в легълцето и да не легне върху бебето.. като се прибрахме от болницата само леко подуши кошчето за кола и Пт тогава я игнорира напълно! Не показва абсолютно никакъв интерес към малкото човече, даже сме слагали бебето до нея и тя бяга веднага! Странна работа, нали са любопитни животни уж.. и така до сега не е припарвала до бебка. А космите й са навсякъде, от тях наистина няма отърване. Даже сега гледам май си сменя зимната козина, така че пусна и още повече косми от обикновено. Ама то и аз пускам, какво да се прави..

# 677
Цитат
Мис, на твоята везна ли показа толкова килограми на изписването или гледаш епикризата? Гледай си само един кантар, за да не става объркване. И освен това да е мерена в едни и същи условия - примерно сутрин преди кърмене, чисто голо бебе, без пелени и нищо по него. Ако реално е наддала 120гр за 6 дни, върти се към долната граница и може за нея да е малко (най-вече защото се е и родила мъничка. ако беше някоя петифурка над 4кг, друго щеше да е.)

На нашата везна показва 2670, по епикриза е 2500 е изписана, минали са 12 дни от раждането, а е родена 2690.Нещо изглежда се обърквам с тая везна и още повече се филимирам с тъпотии и грамчета. Мерим  я гобичка преди баня, и след това като се нахрани за да видим колко е изяла. Наддала е 170 гр., което смятам е абсолютно добре.  Simple Smile

# 678
Нашето йорки е в депресия Sad Той е голям глезльо - иска да го гушкаш, да му се обръща постоянно  внимание. Сега нямаме това време. Когато се  прибрахме от болницата ,  голяма радост ,подскача , но за съжаление , в лудницата го пренебрегнах. Изобщо не иска да се доближи до беба.  Бяга когато съм с нея, не иска да влезе в спалнята. А там е свикнал да спи и преди това се чудих как ще го накараме да спи другаде. Толкова жално изглежда свит в леглото в коридора.Първите две седмици не беше кученцето , което имахме - свит , жален ,не се гушка, не си прави номерата. Сега  ММ и синът ми го прегръщат , но при мен изобщо не иска да допари. Дадохме му да я помириши , подви опашка и избяга. Надявам се да почни лека полека да свиква с нея

# 679
Като за последен ден от мартенчетата, се отбелязвам с най-голямата ми радост- Мартин (3940гр) (52см) който се появи след 35 часови мъки ч, чрез нормално раждане с малко шев, но това не е от значение!

# 680
Като за последен ден от мартенчетата, се отбелязвам с най-голямата ми радост- Мартин (3940гр) (52см) който се появи след 35 часови мъки ч, чрез нормално раждане с малко шев, но това не е от значение!
еййй, честито  Heart Eyes най- търпеливата мама. Ти мисля беше с моя термин. Честито отново, да сте здравички  bouquet
Скреч, само ти остана, нали?  baby_neutral

# 681
  • София
Вероника, честито бебче!  Да ти е жив и здрав младежа и много радостни мигове от тук нататък! Hug

# 682
  • София
Честито и от мен!
Някои мартенчетата станаха февруарчета, а други се очертават априлчета:)

# 683
Вероника Андонова, честито  Hug
Разкажи като имаш време как премина всичко.

Аз като си гледам бебето и всичко забравям, много ми е миличък, искам постоянно да го гушкам.

# 684
Честито, Вероника, да е жив и здрав Мартин bouquet
Дълго раждане, герои сте Simple Smile

# 685
Вероника, честито ти съкровище! Верно хвана последния ден на март  Hug

Скреч, хайде чакаме те и теб!

Аз днес седя и гледам беба и я съзерцавам и ММ ме гледа и вика: щастлива ли си и аз рееев. Не знам дали досега съм ревала така. От любов и щастие. Нещо хормоните много играят при мен  Crazy

# 686
  • София
Добре дошъл на последния мартенски момък! Честито, Вероника!

При мен е тишина. На записа не се хващат никакви контракции. Да видим до кога ще инатства гуспоицата.

А днес имахме криза с котката. Изчезна. Майка каза, че външната врата била отворена. Чуля съседското куче да лае много яростно и решихме, че то я е подплашило. Обикаляхме около блоковете, търсихме по храсталаци и полянки, в една изоставена сграда влизахме... Няма я и това ти е. Звъннахме на лекаря ѝ да питаме как да я примамим или с какви методи да я открием. Той каза, че избяга ли домашна котка, няма връщане. Извън територията си се държали супер неадекватно и може даже в обратна посока да бяга, и сега да е много далече.
 Много кофти ми стана, защото едно на ръка, че това ще е страшен стрес за нея. Тя не може да яде нищо, освен гранули. Нито консерви харесва, нито нормална храна. Седи гладна, но не близва. Даже не знам дали знае как да си намира вода.
 Оставих децата да играят пред блока, че ако се появи, да ни извикат. Не се появи. По някое време започна да се разхожда из апартамента! От къде цъфна не знам! А обърнахме целия апартамент, викахме я, нямаше я. Или магарицата умишлено се е крила от нас или наистина е била навън и се е върнала през терасата.

# 687
  • София
Вероника, честит Мартин!  smile3525 Да ти е жив и здрав и да ви радва много!
Скреч не знам да се захиля ли или да се натъжа, този филм с котката сме го играли- беше си намерила ново скривалище- под новоразпънатия диван- изобщо не се сетих да проверя толкова тривиално място и цял следобед ми излезе пяна да повтарям маци гуци пръци...а наш'та се накълбила и спи  Crazy
Ще те чакаме в мартенската тема за бебета, да знаеш  Peace не те даваме на априлки  hahaha
Аз взех да се пооправям малко  Flutter единственото което не ми харесва е че трябва пак да се върна към добрия стар сироп за разхлабване  Whistling дано скоро се отърва от омразната  бутилка!
Ако няма желаещи утре мога да направя темата, къде на майтап къде на истина ще си имам подкрепа от татко и ще се справя  Sunglasses

# 688
  • София
Скреч, аз настръхнах при разказа за котето. Добре, че се е появило, отдъхнах си!
Стискам палци много скоро да се похвалиш с бебе! Simple Smile

Аз много искам да си имаме животинче вкъщи. (Таткото не се брои Crazy ) Чакам бебките да попораснат малко и ММ съм го навила за котка и аз. Laughing Обожавам животните.

Зайче, радвам се, че започваш да се възстановяваш!  bouquet Надявам се приемаш предложения за новата ни тема. Поразрових се тук-там и намерих работи, които биха ни били полезни.  Simple Smile

- Тегло при момчета и момичета от 0-5 год.:
   ~момчета http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_wfa_boys_z_0_5.pdf
   ~момичета http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_wfa_girls_z_0_5.pdf

- За ваксините (Новият имунизационен календар на България, в сила от януари 2015г.) : http://vaksiniistinata.ovo.bg/publ/imunizacionni_kalendari/novij … kalendar/5-1-0-19

- Как да увеличим кърмата си - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=4485

- За бебеносенето в слинг или ергономична раничка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=948320;;19

Simple Smile

# 689
Вероника Андонова, честито  Hug
Разкажи като имаш време как премина всичко.

Аз като си гледам бебето и всичко забравям, много ми е миличък, искам постоянно да го гушкам.
Благодаря ви за сърдечните пожелания.
Раждането беше голяма мъка, по-скоро контракциите не самото раждане. Болките започнаха в 2 през ноща на по 10 мин, до 2 следобяд си бяха все така,само дето много се усилваше болката. Вече в 11 вечерта започнаха на 4 мин ужасни болки само с един см разскритие. До 2 пре ноща вече не издържах к ме приеха в болницата със 1,5 см, сложиха ми спазмалгон и чакането започна. В 5 сутринта бяха станали 4см и ми направиха клизма. След това тонове, банка с окситоцин, което беше най-отвратителното нещо, умрях от болки, в 10 разкритието беше 8см, а в 10:25 само с 2 напъна изхвърча Марти. Имам малка епизиотомия и няколко шева, които сега много ме дърпат, но ще го преживея. Преди седмица настинах много лошо, което даде резултат на водите- бяха зелени и за това сега сме на антибиотик 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт