Моята девойка е на 6,5 месеца. Яде на обед пюре като редувам един зеленчуков с един ден с месо или риба. Ако денят е зеленчуков в пюрето винаги има или картоф или ориз или елда и рапицово олио. Кърма след ядене вече не получава,само вода. От 2 седмици заместих и вечерното ядене с млечна каша с ориз или елда( от инстантните на Хип). Правят се като се свари вода и се добавя определено количество мляко(АМ или прясно мляко) и от съответното прахче. Тази седмица ще въведа и глутеновите каши-ще й дам първите два дни преди обед ,за да видя дали няма да направи реакция през деня. Ако не,ще й я давам вечерно време. Засега правя вечерните млечни каши с АМ,но моята педиатърка ми каза ,че немските препоръки са до 100 мл прясно пълномаслено мляко под формата на ядене,а не за пиене да се въведе още с първата каша. Мляко за пиене едва след първата година. Аз нали съм си българче,не я послушах,но мисля като ми свърши опаковката АМ да започна с прясно мляко.
Та малката девойка я кърмя сутрин и следобед, през нощта и между другото ,ако си поиска,но внимавам вече да огладнява за въведените хранения,за да не се разтяга това захранване вечно,все пак започваме ясла на 11 месеца.
При на с понятието попара го няма и сутришното ядене се замества последно,та поне сутрин ще мог ада си пия кафето без да бързам.

Здравейте момичета, леле ужасно невъзпитана съм, забравих да ви поздравя! 
Тук основно има пюрета със сьомга и още един вид риба.