Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 17

• 46 084
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
За Фондация Въздигане с кампанията - Кръсти детето си Кубрат, Алцек, Аспарух, Тервел, Вълчан, Пагане за 200 лв. награда коментирахте ли?
Извинявам се ако се повтарям.
Една забавна статийка по темата:
http://www.chronicle.bg/zhalta-knizhka/krasti-deteto-si-altsek-v … luchat-sled-tova/

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 15:01 от Peppery

# 721
На мен Катлея не ми допада. Правя асоциация с "кат' лея", т. е. "докато лея" и някак не ми звучи добре. Но това си е само в моята глава, името съществува, не е измислено, така че ако и двамата родители го харесват не би било проблем да си кръстят така детето.
Не е само в твоята глава. Не ми харесва и на мен, и определено няма такова име, поне не в нашите географски ширини.
Иначе ние с ММ писахме едни имена по листчета, кое харесва на мен, кое на него, та правихме статистика, и накрая съвпаднаха мненията. Но да решава само единият е странно. Нали теб питат в родилното? Като знам какъв съм инат, ще кажа Калия примерно, като нищо  Mr. Green Не ти давам идеи де.

# 722
  • Countryside
Scarlet~, точно майката питат в родилното. Wink така че не разбирам драмата с имената, мен питат аз си казвам, че и кой е бащата пак мен питат Joy

# 723
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бащата питаха,  Peace но ние си бяхме решили, та нямаше изненади.
навремето питали брат ми за името на голямата племенничка.
той още бил с празнично настроение  Mr. Green и забравил какво се уговорили със снахата, та детето е с първото име със "С", което му минало през главата.

свят шарен, слуки всякакви  Hug

# 724
Катлея ми звучи странно, но пък се свиква. Обаче не ми харесва, че тм го е избрал и ти трябва да го приемеш независино дали ти харесва или не. Смятам че и двамата родители трябва да харесват името и да има консенсус.
Така е да, трябва и двамата да са съгласни, това е важно решение. Мъже би в началото се чувствах така че той го избира независимо дали ми харесва или не.... Но вече говорим на корема ми на име хаха и като че ли свикнах 😇 въпреки че още има хора около нас които реагират особено като чуят Катлея  newsm78

# 725
Катлея ми звучи странно, но пък се свиква. Обаче не ми харесва, че тм го е избрал и ти трябва да го приемеш независино дали ти харесва или не. Смятам че и двамата родители трябва да харесват името и да има консенсус.
Така е да, трябва и двамата да са съгласни, това е важно решение. Мъже би в началото се чувствах така че той го избира независимо дали ми харесва или не.... Но вече говорим на корема ми на име хаха и като че ли свикнах 😇 въпреки че още има хора около нас които реагират особено като чуят Катлея  newsm78
Е това нищо не значи, нашата до последно й казвахме Дуда, измишльотина на ММ, но естествено не я кръстихме така.
Скрит текст:
Но сънувах кошмари, че наистина така сме я записали  Mr. Green

# 726
  • Пловдив
Преди време четох за някаква - фотографка, бижутерка и още някаква, чието дете, момиче, се казва Вилерже. Първата ми мисъл беше дали бащата е българин, но явно е, защото тя беше с двойна фамилия, и двете фамилии български, т.е. предполага се, че втората е на мъжа и и че той е баща на детето. Търсих думата "Вилерже" в Гугъл, но на първите страници ми излизат само резултати за тази жена, така се казвала и линията и бижута. Нямам представа какъв е произходът на името. Ударението ми звучи като да е накрая, но и това не знам.

# 727
Преди време четох за някаква - фотографка, бижутерка и още някаква, чието дете, момиче, се казва Вилерже. Първата ми мисъл беше дали бащата е българин, но явно е, защото тя беше с двойна фамилия, и двете фамилии български, т.е. предполага се, че втората е на мъжа и и че той е баща на детето. Търсих думата "Вилерже" в Гугъл, но на първите страници ми излизат само резултати за тази жена, така се казвала и линията и бижута. Нямам представа какъв е произходът на името. Ударението ми звучи като да е накрая, но и това не знам.

разконспирирали са я още 2010  Mr. Green

Цитат от една друга тема, заради името:

На фотографката Велислава Каймаканова и се е родило също момиченце. Доста странно и изчанчено име е избрала-ВИЛЕРЖЕ. Да и е жива и здрава !
За Велислава Ножарова ли става въпрос ??? В списание "Идеален Дом Декор" има статийка за нея, та там е дадено обяснение за въпросното "Вилерже" - така тя нарича нейна си техника за декупаж, съчетание от името й, Вили и Фаберже, така се казвала и фирмата й ... Пишеше и че чака момиченце, ама нищо за името. Сори за спамчето.

# 728
  • Пловдив
Ясно, мерси.
А за повтарянето - нормално, няма как в подобни теми да не се повтарят някои имена след време.

# 729
 Hug не беше порицание  Hug
стана ми интересно. потърсих какъв е произходът на името и гугъл ми подаде старата тема  Peace

# 730
  • София
Да, на Велислава Каймаканова-Ножарова така се казва детето. Тя обясни, мисля, че в Черешката на тортата като участва.

# 731
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Лорд  bowuu

# 732
Пак като не е Гейлорд.  Simple Smile

# 733
Пак като не е Гейлорд.  Simple Smile

този го знам  Mr. Green Mr. Gaylord Motherfucker

как беше преведен на български  ooooh!
Скрит текст:
Ебльо? Гейлодр Ебльо?

# 734
Да, Ебльо е преведен. Simple Smile