Ваксини

• 34 448
  • 311
  •   1
Отговори
# 225
Мен визира, споко  Wink
Аз пък разсъждавам така - ваксините са нужни, обаче трябва да се работи над усъвършенстването им, трябва да има желание и старание за предотвратяване и намаляване на пораженията от нея, от хората, от които зависи, трябва да се търси начин за намирането на изследвания, с които биха могли да  разберат за кой индивид са противопоказни и внимателното да се подхожда към всеки.
Това, мисля, че може да стане едва когато има прозрачност относно нежеланите реакции, последвали парични обезщетения при увреждания (изплатени от производителя), когато хората имат избор и са информирани, когато има осъдени лекари за небрежно поставяне или съхранение.
Тогава, може би, ще започне да се работи в посока подобряване на ваксините и прилагането им с цел спечелване на доверието на клиентите.

Ивет, информираният избор освобождава производителите и държавата от отговорност, а задължителните ваксини също освобождават производителите, ако са си написали всичко в листовката... Както с всички лекарства/храни и т.н., където всичко е описано в листовки/етикети и човек сам избира да ги използва или не, без значение от препоръки... Аз разглеждам листовките като един вид договор, който човек трябва да прочете и приеме или отхвърли... Никой не може да те задължава да теглиш кредит при неизгодни по договор условия или да ядеш купешка лютеница при откровено вложени боклуци в нея според етикета й...

# 226
Не мисля, че производителите не трябва да бъдат подвеждани под отговорност защото веществата замърсяващи ваксините не фигурират във листовките, разните клетки от човешки ембриони, маймунски, птичи, конски вируси, гмо-та и т.н. гадости, които нямат работа там, тях не ги пишат,  и не са знае за вредата, която и те могат да причинят, тъй като почти никакви изследвания в тази насока не се правят. В листовката на турската ваксина пентаксим не пише какви количества тиомерсал съдържа, а се оказа, че е доста и то след като беше поставена на деца.
Та мисля си, че за да си подобрят ваксините, за да намерят начин да заместят опасните вещества с безопасни такива, трябва да имат стимул...В момента техните усилия са насочени единствено да потулват случаи с увреждане, да хвърлят подкупи и да манипулират изследвания и резултати.

# 227
Мисля, че в турската Пентаксим нямаше живак, само в Еувакс, която задържаха и не позволиха да се ползва... Пентаксим не беше минала за одобрение в ЕС, не се знаеше какво точно й има и може да не й е било наред, просто нямаше сертификат за употреба в ЕС... По същия начин, извинявам се, че измествам темата, незаконно у нас се внасят пестициди от Турция, защото в ЕС не разрешават определени отровни вещества, а турците ги ползват... Ние съответно ги ядем, нищо че сме в ЕС и тези препарати не са разрешени тук...

# 228
  • София
hahaha
Откровено луди има определено, дано не съм се записала в тази графа и аз.

Не си. Твоите притеснения са напълно реални и основателни

# 229
Сега погледнах Пентаксим  на SANOFI PASTEUR , направи ми впечатление, че не са описани  какви концентрации на формалдехид и феноксиетанол съдържа. В този вид листовката достатъчно информативна ли е?

# 230
Здравейте, отдавна не съм писала, но след 3 поредни реакции към ваксина(последната доста сериозна), моето дете не е ваксинирано след това! В момента живеем в съседство със сестра ми, която ваксинира своето дете и съответно ние сме в непрекъснат контакт, сега им предстои ваксината срещу шарките - приорикс, ще ми се след поставянето на самата ваксина да не събирам децата известно време, но колко време да е това!? И според вас трябва ли да се притеснявам!?

# 231
На твое място бих изчакала няколко дни след поставянето на ваксината. Но не виждам причина за тревога ако нямате проблеми и с имунната система. Като е ваксинирано детето не значи, че не може да се зарази, но това важи и за всички останали деца, с които контактувате сега и в бъдеще.

# 232
Здравейте, отдавна не съм писала, но след 3 поредни реакции към ваксина(последната доста сериозна), моето дете не е ваксинирано след това! В момента живеем в съседство със сестра ми, която ваксинира своето дете и съответно ние сме в непрекъснат контакт, сега им предстои ваксината срещу шарките - приорикс, ще ми се след поставянето на самата ваксина да не събирам децата известно време, но колко време да е това!? И според вас трябва ли да се притеснявам!?
5 дни е предостатъчно, зададох същия въпрос на лекар преди 2 дни. 3 реакции... Ужас.

# 233
5 дни е предостатъчно, зададох същия въпрос на лекар преди 2 дни. 3 реакции... Ужас.

Дано да е така! Sad Благодаря! За реакциите - да, явно съм много глупава и трябваше 3 пъти да ми се случи едно и също, но с нарастваща сериозност за да разбера, че ваксините всъщност съсипаха моето дете! За съжаление нещата не свършиха с това - дъщеря ми отключи диабет 1, който както всички знаем е автоимумен и съм убедена, че той също е следствие на това, не съм сигурна обаче дали това ще е края................ Cry

На твое място бих изчакала няколко дни след поставянето на ваксината. Но не виждам причина за тревога ако нямате проблеми и с имунната система. Като е ваксинирано детето не значи, че не може да се зарази, но това важи и за всички останали деца, с които контактувате сега и в бъдеще.
Имаме проблем с имунната система - за това питам - бих искала да се презастраховам максимално!

# 234
  • София

ssiillvvyy, не слагай повече ваксини - и не си мисли, че точно те - или каквото и да е друго, което си (или не си, а би могла да) направила е бил отключващия фактор.
Не се тормози - излишно е. Уви, когато има проблем с метаболизма, имунната система... всичко може да е отключващо - и във всеки момент. Това не означава всички деца да бъдат поставени в барокамера, нали? Просто... си се радвайте и не се товари излишно с мисли от типа на "ако бях / не бях"... те няма да помогнат - ни на теб, ни на дечко.  Hug Hug

# 235
Не слагам, отдавна съм взела това решение! Ваксината не беше отключващ фактор за диабета при нас, той се прояви доста след това, но определено помогна да разбута имунната й система - алергии, автоимунен процес и т.н. Така, че ако не е едно, друго ще е отключващия фактор след като човек има предпоставки, въпроса е с какво си помогнал тези предпоставки да станат повече, но да не измествам въпроса..............

# 236
  • София

Просто недей да си мислиш, че по някакъв начин си виновна за диабета (който си е много сериозно заболяване, изобщо не е "зачерви се кожата и вдигна температурка) поставяйки ваксината - не си, не би могла да знаеш, може да е тя отговорна (може и да не е, но не това е важното в случая), и друг да беше отключващият фактор... просто не е нещо, за което по какъвто и да било начин носиш вина или отговорност. Не би могла ад направиш нещата по-иначе. Не би могла да го предвидиш. Не би могла да знаеш. Абсолютно сигурна съм, че всичко, което си (или не си) направила е за възможно най-доброто за детето ти. Не... не търси вина - нито в себе си, нито другаде - знам, че понякога е по-лесно да се приеме нещо, но е далечен план те товари и ти трови психиката - напълно ненужно. Идеалната майка си била, и сега си.

# 237
  • София
Аз не можах да разбера защо след поставяне на ваксина на едното дете е добре другото да не е в контакт с него няколко дни?

# 238
  • Пловдив
Не ваксинирам след като сме с Асма след пентаксим+синфлорикс. Няма градина,няма детски, има училище

# 239
  • София

Ама как, всички ли сте се разболели след ваксините???

Впрочем, аз съм с астма - а нито пентаксим, нито синфлорикс съм подушвала.

Общи условия

Активация на акаунт