Излизане на свободния пазар на електроенергия

• 1 576
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, закупихме нова жилищна сграда и трябва да подпиша договор с доставчик на електроенергия. От нашето Енерго ме пращат да чета за свободния пазар, но ми е пълна мъгла. Моля някой разбиращ да ми даде малко разяснение. Не знам кое е по малкото зло!
Ситуацията е следната:
 - в жилището има  трифазен ток / има парно на ток, което е трифазно/
- ще се използва за офис
 Питам договора за доставка на ток на физическо лице ли да е или на юридическо лице, кое ще е по изгодно?
На свободния пазар ли да се пуснем или към Енерго - про ?

# 1
  • София
Засега само ЮЛ имат право да сключат договор с друг доставчик на енергия. Фирмите обещават 30% по-евтино, но реално се спестява към 20-22% от цената поне при нас е така, но все пак пак е малко по-скъпо от битовия ток. Месечно ще получавате две фактури - една към Енерго про за пренос, достъп и другите такси и една от дружеството, с което сте сключили договор за доставка - в нея ще има цена на ел нергията, Задължения към обществото и акциз. За други въпроси съм на разположение  bouquet

# 2
Здравейте!

Дали все още е актуална информацията или вече имат право не само ЮЛ, а и физическите лица да си сменят доставчика? Дали си струва изобщо да започвам да търся и сравнявам оферти..

Благодаря предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт