АГ клиника Селена Пловдив-16

• 141 529
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Ами да, защото те включват само полагащия се престой по клиничка пътека за съответния тип раждане. Понеже това реално е сумата за раждане, ако си здравноосигурен. Иначе е още по-голяма. Логично е всичко извън пътеката като допълнителни нощувки, лечение, прегледи да се плаща отгоре. Така че психически бъдете готови за допълнителни суми освен великия преглед при ортопед, за който предупреждават само. Да не се налага на никой...

# 286
Ясно, да. Благодаря!
А колко от вас са се възползвали от този преглед и какво казват като причина за него? Защото доколкото си спомням с първото дете се препоръчваше преглед с ортопед на 40 дни, на 2 месеца, на 6 месеца и после чак на 2 години. От Селена разбрах за такъв преглед веднага след раждането  newsm78

# 287
Аз лично още се чудя дали да се "възползвам", защото по спомени повечето май се оплакаваха от него. Че нещата се претупват, водят се по няколко деца накуп, които се преглеждат на конвейр и реално майките изобщо не присъстват. Нека скоро родилите се включат с повече актуална информация.

# 288
  • Пловдив
Аз отказах този преглед.Той не се извършва в присъствие на родител и за мен е пълна безмислица.Освен това съм много резервира към Янакиев като специалист.След това си я заведох на ортопед,където с очите си видях,че й гледа ставите не ехограх и ми даде подробни напътствия

# 289
О, той Янакиев ли ги преглежда? ясно, и аз ще се откажа значи  Crazy

# 290
Тоест тези 1100 респективно 1500 лв. ги плащаме съответно за 3 и 5 дни и ако се наложи повече време се плаща всеки ден по 60 лв. така ли или аз не разбрах? А това за неонтологията сега го разбирам.. малко тъпо ми се вижда честно казано
Да, правилно си разбрала, ако се наложи повече престой си плащаш по 60лв. на вечер, като на хотел. За неонтологията и на мен ми беше тъпо, ноооо парите не ми бяха важни в случая. Не ги мисли сега тия неща, всичко ще е наред и няма да ви се налагат подобни неща Wink. Иначе аз заведох бебето на прегледа при ортопед след изписването и присъствах на прегледа Wink

# 291
  • Пловдив
Ясно, да. Благодаря!
А колко от вас са се възползвали от този преглед и какво казват като причина за него? Защото доколкото си спомням с първото дете се препоръчваше преглед с ортопед на 40 дни, на 2 месеца, на 6 месеца и после чак на 2 години. От Селена разбрах за такъв преглед веднага след раждането  newsm78

Ами честно казано, когато аз раждах през март 2015 г., разбрах, че детето ми е било прегледано два часа след раждането. Информация за това получих на втория ден след секциото, като дойдоха и ми казаха, че на прегледа ортопедът е установил дисплазия на тазобедрените стави и трябва да сложим ортопедични гащи на малката. Та така - нито са ме питали, нито съм присъствала на такъв преглед. А че се плаща разбрах при изписването като видях начислените 40 лв на фактурата. Останах безмълвна тогава. Иначе Янакиев твърди, че колкото по-рано се направи този преглед, толкова по-добре.

# 292
За 60-те лева- те се водят леглоден. Когато лежах за задържане си ги платих въпреки, че бях приета спешно. Когато те приемат спешно те сами си издават направление и минаваш по касата, но леглоденя си го плащаш.
Ние направихме преглед при Янакиев и чак, когато дайде сестрата му да ми каже, че е минал разбрах, че аз не присъствам на това мероприятие. Изразих недоволство. В крайна сметка не установил проблеми, даде насоки да упражнения (асистентката му) и преди няколко дни си я заведах пак на ортопед, както си е по ЗК и наистина нямаме проблем. Като се роди си готов на всичко и 40 лв не са ти проблем, но май нямат особен смисъл тея прегледи.

# 293
Момичета, а на кой и кога казвате, че не желаете такъв преглед newsm78

# 294
  • Пловдив
Момичета, а на кой и кога казвате, че не желаете такъв преглед newsm78

Както написах по-горе мен не са ме питали и изобщо не знаех за този преглед, но предполагам може да кажете на акушерката или лекарят, който ви приема, ако вашия лекар го няма в този момент. Аз бях с планирано секцио и моята лекарката я видях само за минута, след като ме настаниха в стаята и после чак в операционната, а в приемния кабинет си имаше дежурен лекар, през който минаваха всички момичета, които имаха планирани раждания в този ден. С него бяха една акушерка и една сестра. 

# 295
Да, то много ясно, че като сме се хванали на хорото ще ги даваме парите (все пак за най-ценното), ама няма как да не направи впечатление, че хем си взимат от касата, хем си плащаш. Иначе след като прегледът е по желание не е редно при свършен факт да те поставят, но карай.

# 296
Раждах Декември и прегледа при Янакиев беше в мое присъствие.беше за 5 минути гледа на ехо и каза че всичко е наред. Иначе изрично ме питаха дали искам такъв преглед и колко струва.

# 297
А някой може ли да каже как преминава записът на тонове? Кой ги пуска(в смисъл следящия лекар или някоя сестра) и колко струват?

# 298
  • Пловдив
А някой може ли да каже как преминава записът на тонове? Кой ги пуска(в смисъл следящия лекар или някоя сестра) и колко струват?

На мен ми ги правеха в приемния кабинет на родилното отделение. Лягаш на кушетката, връзват ти коланите  и ти дават един бутон, който да натискаш, когато усетиш движение на бебето. Обикновено трае 20 минути. Прави го някоя акушерка от отделението, като накрая ти дава записа, който трябва да занесеш на проследяващия бременността ти лекар.

# 299
Скоро ми предстои да ида при Кръшков на фетална.Имате ли идея колко струва за да се подготвя. Иначе до момента съм при Даниел Ставрев. Не ми е взимал пари до сега за преглед. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт