Гадене

• 1 517
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте дами, как мога да потуша леко гаденето? Въобще има ли такъв вариант, по цял ден ми е лошо....

# 1
  • Русе
Здравей,
препоръчвам ти сутрин, още като се изправиш, да имаш до леглото солети, сухар, оризово хлебче - нещо, което веднага да поеме стомашните сокове, от които ти се повдига. Изяж няколко хапки и тогава си мий зъбите.
Цитронадата през деня също помага.

# 2
Подкрепям горния пост. Сутрин може още в леглото да хапваш обикновени бисквити. И аз бях с ужасно гадене и това ми помагаше. Ставах от леглото, едва когато хапна бисквити и изчакам да ми мине малко.

# 3
  • София
Стискай зъби Виолета. Няма лек. Но минава. до 4- 5 месец и край. Важно е да не повръщаш и да няма крайности.
 Много ми беше лошо с първата щерка. Нищо не помагаше. Гадеше ми се от всичко, вкл.от кисело мляко ooooh! ooooh! По - лошо беше даже с хапчетата против гадене. Уж понеже детето щяло да е с хубаво буйна коса като се роди  Grinning Grinning Незнам дали е вярно, но щерка ми имаше огромна коса като се роди.
Втората също, беше ми много лошо, беше лято, много топло. Но не чак като първия път. Мина
И второто имаше коса, не чак голяма, но имаше
Успех

# 4
  • София
Ядене/пиене на нещо кисело също помага. Чай от джинджифил помага много; аз даже хрупах джинджифил суров - помагаше ми много.

Yangdze, аз с моята щерка бях зле през цялата бременност, ама тя се роди с 3 косъма на главата Simple Smile Чак към 2 и половина започна да има повече коса, преди това хвърчащи насам-натам косми Simple Smile Сега с младежа не съм толкова зле, за щастие.

# 5
  • София
Беше шега разбира се. Но при мен се оказа вярно  Wink Wink
Нали трябва да се успокояваме с нещо.
Чак сега ми става лошо като се сетя какво беше
Даже смятам че "кучешкия Нос" още го имам донякъде. Оттогава  ми е..... усещам миризми от километри.... куп парфюми не мога да ги трая още.... направо е възможно да ми стане лошо от тях Sick

Имах колега с ужасен мъжки парфюм, натрапчив и "досаден" мирис.... как да му кажа на човека и какво.... той се постарал...... напръскал се обилно и така всеки ден Sick

# 6
  • София
 И с двете си бременности бях така. Има си гадене и Гадене. Между първи и трети месец не можех да стана от леглото. Нямах сили за нищо. Гадеше ми денонощно. Можех да хапна само по няколко хапчици и то на сила. Трябваше да се яде нещо. Обикновено пробвах с храни тип ориз, печен картоф, пърленка, краставица, кисело мляко, ябълка. Пиех Вомитосхил, но ефекта беше нулев. Натриев цитрат също съм пробвала.
След четвъртия месец ако не хапнех нещо, гаденето се завръщаше с пълна сила. Сутрин преди да стана задължително ядях по няколко хапки. на нощното шкафче държах я обикновена бисквита, я солети. След това гледах през час два да имам по нещо в корема - плод, по-лека храна. Най-странноте беше, че не огладнявах, а когато трябваше да съм гладна, на мен ми ставаше лошо. Резултата и двете бременности качих по 20 кг, който слава богу са история и до последния ден броях кога ще свърши този ужас. Така че ти пожелавам кураж и търпение и дано при теб нещата се пооправят съвсем скоро.
И двете ми момичета се родиха с много коса, не знам дали има връзка наистина.

# 7
На мен също вместо чувство за глад, направо започва да ми се гади. Докато се храня ми е идеално и като приключа с яденето, едва успявам да го задържа. Sick Спасява ме единствено половин лимон за десерт.

# 8
  • в кукувиче гнездо
Има едни хапчета, италиански са, казват се ЕМИЛ. От тях ми минаваше малко, смучех ги сутрин преди да стана. Но като цяло до четвъртия месец си беше ад.

# 9
  • Телиш/Плевен
Моето гадене беше краткотрайно, но единственото, от което усетих някакво облекчение, беше айрян.

Ето една стара тема, в която също има идеи.

# 10
От скоро се сблъсквам с гадене, което е на приливи и отливи през деня, а вечер вкъщи преминава и в повръщане.
Що годе през деня се справям с айрян и лукчета, но вечер и те не помагат. Успокоявам се с това, че няма да е вечно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт