Математически турнири - 43

• 102 786
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не съм търсила и не бих дала на детето
И аз. Не виждам никакъв смисъл.
Но има хора, които биха видели. Мисля, че ме разбирате.
Скрит текст:
А ако задачите за четвърти клас са съвсем различни, изниква въпросът защо се случва това?
Не можеше ли четвъртокласниците да си участват като всички техни връстници от други държави без състезанието да бъде намесвано в приема в МГ? Или е много важно Сава Гроздев да е навсякъде и затова е оправдано една състезателна тема да бъде подменена изцяло?
Имаш предвид, че виждат смисъл в даването на готови задачи заради прием в СМГ ли?

# 16
Мен това,което ме притеснява повече отколкото бланките, е времето срямо задачите,.Особено за 1-ви клас.Имат средно по около 3 минути на задача и то без проверката.Ако има и по-завъртяни текстови задачи,не знам.
Успех на всички участници утре!

# 17
Имаш предвид, че виждат смисъл в даването на готови задачи заради прием в СМГ ли?
Не само там.
Мен това,което ме притеснява повече отколкото бланките, е времето срямо задачите,.Особено за 1-ви клас.Имат средно по около 3 минути на задача и то без проверката.Ако има и по-завъртяни текстови задачи,не знам.
До миналата година задачите бяха по-малко, но и времето беше по-кратко. Това е блиц- състезание. Първоначалната идея е да се комбинират знания и съобразителност. Май вече не е така. А и доскоро първокласниците не участваха, но какво ли не правят амбициозните родители.

# 18
Обаче има и нещо друго, което ми хрумва...все пак това е международно състезание и някой по-напред беше споменал най-много за 3 или 4 местни задачи...имат ли правото организаторите да дават задачи, които не са предоставени от основния организатор, някой чел ли е регламента? Защото ако четвъртокласниците решават различни задачи, както смятам, те не се явяват на Кенгуру, а на друго състезание... Голяма каша!

# 19
А ако задачите за четвърти клас са съвсем различни, изниква въпросът защо се случва това?
Не можеше ли четвъртокласниците да си участват като всички техни връстници от други държави без състезанието да бъде намесвано в приема в МГ? Или е много важно Сава Гроздев да е навсякъде и затова е оправдано една състезателна тема да бъде подменена изцяло?
Болна тема. В обявата за ЕК няма група 4 клас и това ме кара да мисля, че 4 клас ще са с различни задачи. Но пък защо и те ще са тайни един месец?  newsm78
Изобщо голяма тайна е всичко за 4 клас - няма дори списъци с разпределение на ученици за 4 клас в София. Класните днес масово са информирали децата кой в коя стая ще е. Ако някой нещо е недочул или отсъствал ще е интересно.

# 20
Не ми се вярва това да е истина има забрана за разпространение на задачите и мисля че се спазва.

# 21
Не ми се вярва това да е истина има забрана за разпространение на задачите и мисля че се спазва.
Кое не ти се вярва?  Да ти пусна снимка на руски или украински вариант?
Щом съм го споделила тук, значи съм го видяла с очите.
А щом става в други държави, защот да не се съмнявам, че се случва и в България?

# 22
Кое не ти се вярва?  Да ти пусна снимка на руски или украински вариант?

Сакън, недей, няма да могат да спят някои хора тази нощ да решават задачи Mr. Green

Във варненската група за прием в МГ се коментира, че въобще няма да има публични резултати от Кенгуруго.
Цитирам мнение: Бъдете сигурни, че резултатите няма да се публикуват на сайта на МГ и РУО-Варна. Тестовите бланки от "Европейското кенгуру" ще се проверяват в София, а там не се публикуват резултати, независимо дали родителите са попълвали декларация за информирано съгласие за публикуване на резултатите на децата им.

# 23
Да, и на мен ми е странно. Аз пуснах търсене и  търсачката и нищо не върна.

Не бих дала на детето преди явяването утре...въпрос на ценности.

# 24
Аз пуснах търсене и  търсачката и нищо не върна.
Какво да върне? Според теб това от кога е?

# 25
Аз не мога да си представя също да карам детето да играе не по правилата, психически това ще му се отрази по зле, от няколко сгрешени задачи.
Миналата година тук обсъждахме задачите от Австрия, беше след състезанието, но преди официално да се публикуват.
За времето аз лично не се притеснявам, реално някои задачи се решават за секунди: да се пребори от колко клечки е къщата да речем, няма какво толкова да се мисли.
Резултати ще има само на сайта на Асоциация Европейско кенгуро и то с номера, такава информация имам аз.
Успех утре на учениците!

# 26
Аз пък се чудя как ще карате детето да играе против правилата - като му обясните някоя задача.
Че нали същото се случва като решава тестове от предишни години.

То ако всичко живо е толкова морално в нашата държава, ще цъфтим и ще връзваме.
А колко ли училища днес в час по математика са решавали подобе тип задачи?

# 27
Извинявам се, ако вече е споделено: Разпределение по стаи в СМГ: http://www.smg.bg/news.php?id=381

# 28
В другите държави остава ли същата тема за 3 и 4 -ти клас заедно или и там 4-ти клас е отделен?
Сори за глупавия въпрос, но ми стана интересно покрай проблемите на 4-токласниците у нас.

# 29
Според това което видях в нета тази вечер,само при нас 4-ти клас е отделно.

Общи условия

Активация на акаунт