Математически турнири - 43

• 102 784
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
А тези допълнителни две задачи със свободен отговор и удължено време бонус от българския организатор ли са?

# 31
Извинявам се, ако вече е споделено: Разпределение по стаи в СМГ: http://www.smg.bg/news.php?id=381

Благодаря!
Утре тук ще е весело.
Успех на 4 класниците утре!

# 32
Благодаря!
Утре тук ще е весело.
Успех на 4 класниците утре!

Ще е весело ако Гроздев не изпрати задачите на СМБ, просто няма да има състезание в СМГ Simple Smile
С интерес очаквам да разбера дали тотално се е самозабравил.

Редакция: По един или друг начин, проф. Гроздев е бил принуден да предостави задачите на официалния организатор СМБ, така че ЕК 2017 ще се проведе при всички домакини - и тези, записали се към частното сдружение, и тези, записали се в СМБ.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 08:30 от kodbg

# 33
Сама на мен ли не ми стана ясно защо 4 клас се третира отделно?  Rolling Eyes
Уж нямало Кенгуро за тях, пък после имало друго, но под същото име.
90 мин. ли е за всички?

# 34
  • София
Здравейте,

Разбирам, че задачите и отговорите няма да са ясни поне месец. Все пак дали преди това ще са ясни резултатите на децата и традиционно колко време след състезанието излизат?

# 35
  • София
https://vk.com/club117312096
 #Cussing out
Това е отвратително. Седма година "ходим" с единия, досега с огромно желание, като на празник. Тази година, вече и с двамата, тръгнах с огромно вътрешно нежелание. "Потайности" за данните, задачи и отговори из нета. Не съм споделила терзанията си с децата, но скоро сами ще подочуят оттук-оттам какво се случва.

# 36
Отвратителна история. Ако ми остане време, ще напиша мейл на централните организатори на кенгуру с линк към руските сайтове, в които се продават задачи.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 19:22 от Анонимен

# 37
Много зле !!!Същото е и на Математика без граници,на 26 март е в детската академия в 125 на 1 април.Задачите(даже и отговорите) се изнасят на 26 и тези на 1 си ги решават.Изобщо ще си помислим дали да ходим  занапред на тея "международни  състезания"

# 38
Хубавото на МБГ е че има финал, на който истината лъсва. Кой е с истински знания и кой не.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 19:23 от Анонимен

# 39

А още по-отвратително е, че в основата на всичко това са учители. От твоя линк:"😊ВНИМАНИЕ! 😊
В нашей группе продаются ответы для ВСЕХ КЛАССОВ. Мой отец - математик, работает учителем и принёс на днях все задания, мы прорешали вместе с ним. Теперь я предлагаю вам приобрести эти ответы ПО УНИКАЛЬНОЙ ЦЕНЕ!"
Явно и в Русия моралът на част от учителите не е по-висок от този на българските им колеги. На НВО точно учители изнасят темите и ги публикуват в Интернет в разрез с правилата. Неведнъж съм чела, че квестори (които също са учители) подсказват на децата по време на състезания.

Да им спрат правата за провеждане на кенгуру на руснаците, ако трябва.
Правата едва ли ще им спрат, но могат да направят поне това: "... чрез председателя на областната
комисия за организиране и провеждане я предоставят (темата) на отговорниците на училищата
домакини не по-рано от 30 минути преди началото на състезанието." – от регламента на сайта на Сдружение "Европейско Кенгуру".
От СМБ информираха, че задачите ще се получат в деня преди състезанието, което пък благоприятства изтичането на информация.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 12:41 от math_mother

# 40
  • София
При толкова много състезания човек може, а  и трябва, да си избира състезанията, на които да участва. Не са задължителни, така че се преценява полза/вреда/желание/необходимост от участие.

# 41
  • София
За мен смисълът е, че ще добие някакъв опит и ще провери знанията си, а тези, които разчитат на готови задачи, няма да стигнат далеч. Все пак в един момент ще лъснат нещата.

# 42
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много зле !!!Същото е и на Математика без граници,на 26 март е в детската академия в 125 на 1 април.Задачите(даже и отговорите) се изнасят на 26 и тези на 1 си ги решават.Изобщо ще си помислим дали да ходим  занапред на тея "международни  състезания"

Не искам да споря с Вас, нито с който и да било, но това, което пишете за ДАНИС не е вярно.
на 26 март, децата изнесоха от ДАНИС копие на своите бланки за отговри, което не е същото, като да изнесат пакета задачи и верните отговори Peace

след днешното състезание все повече се затвърждава у мен желанието да се явяваме само в ДАНИС.
 Peace и заради организацията там и заради родителите. Peace

не е нормално на входа да е само охранителят.
никъде да не пише и никой да не казва колко всъщност ще е продължителността на състезанието.
/една дама от вътрешната страна на контролните врати каза 75 мин, но не пожела да се представи/.
в стаите (3 на брой) да са разпределени по 24+ деца, по две на чин.
като капак родителите спокойно водеха деца до 10:50 и без никакво притеснение тепърва търсеха в списъка къде е разпределено детето.
 Tired

# 43
  • Варна
Да ви следя емоциите!

Във Варна днес е нямало бланки. Отговорите директно на листите със задачите.

# 44
И в сф не е имало бланки.

Общи условия

Активация на акаунт