Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 12

• 61 665
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък откакто открих проф. серии за коса, с нищо дрогерийно не харесвам косата си  Blush
Наистина се намират точните продукти на принципа проба-грешка, което си е скъпоструващо удоволствие, но нацелиш ли ги, косата е съвсем различна и преобразена.
Мисче, Абсолют Рипеър си е хард серия и е за много изтощени и сухи коси. Имах я преди 2-3- години, но я размених със съфорумка.
На първото измиване косата ми стана чудесна, но на следващото кльопна в корените и се омазни още на следващият ден, а аз по принцип съм с много суха къдрава коса, знаеш. Същият беше ефекта при мен и с лилавите Профайбър, това просто са серии за екстремно изтощени коси.
Та Чаровницата е права, че през 2-3 измивания е хубаво да се ползва, не на всяко. За мен косата ти не е чак толкова изтощена, напротив. Видимо е, че иска подхранване, но само това, поне за мен.

# 481
И аз много искам сешоар на Парлукс Praynig Сега имам други грижи,но в близко бъдеще ще си взема един.Досега не съм срещала дори едно негативно мнение за тях.Фризьорката ми също ме посъветва да си взема такъв.В момента съм с Ремингтън,струваше около 80лв.
Относно професионалните продукти-разбирам,че ми харесва един продукт,точно както Чаровна.Тя много добре го е казала,че понякога нуждите на косата се сменят и продукт,който преди е бил любим може да се превърне в абсолютно неподходящ към даден момент Peace Аз много харесвам шампоана repair на Мароканойл​,хидратиращия им балсам,класическата маска на Макадамия,серията фул на Ливинг прууф,серума на Маракеш,repair x на Алтерна и разбира се любимите ми Nashi Heart Eyes Но е много важно да се напасват комбинациите от шампоан,маска/балсам и финиши.Даден продукт може да е прекрасен в една комбинация и ужасен в друга. Peace

# 482
kikamora термото на марокан го използвам от две години.Любимо ми беше.За съжеление когато го използвам косата ми става твърда и леко матирана
.Преди го нямаше този ефект.Сега по често посягам към термото на рене .Това на марокан е прибрано.Ще го пробвам след известно време.
delqna от dm ги взех маските .Да хидратиращи ги усещам.Особено Orovivo косата ми става лигава под душа.След изсушаване е мека и идеално загладена.Използвам ги след хидратиращи шампоани.Като единия шампоан е на Label M  с мед и овес и за суха коса се води, но аз  го усещам балансиран.
Другия шампоан е на рене lissea и използвам и шампоана на ВИШИ ДЕРКОС шампоан минерал софт
 за честа употреба.Това са шампоаните които използвам.Днес ще си взема и Възстановяващ шампоан за изтъняла коса Loreal Professionnel Pro Fiber Re-create -   няма да го използвам често  Grinning.
Лятна Буря прическата която си харесала е страхотна .

# 483
DqVoLsKi_ChArOvNa,поръчах серията, защото е много хвалена и искха да я пробвам, също се опасявам, че моята коса не е супер изтощена, но се надявам да ми се отрази добре. Добре, че ми обърна внимание за по-честото ползване. Ще видя и ще преценя.Но, ето макадамията уж е също силна маска, ама не ми помогна.Явно нещо по-хард ми трябва. А с какво да я редувам?
Митик ойл при мен беше разочарование общо взето, ползвам го още, имам го от половин година, наистина е много икономично,имам още много от него. Същия ефект, ако не й по-добър съм постигала с кристалите на Сери.
-Матрикс Биолаж беше друга работа, много по-доволна съм от него.
-МАСКАТА на Макадамия, която купих след като тествах от мостра също не ми допадна,когато косата ми беше в отлично състояние я правеше страхотна, но след балеажа не ми вършеше работа.
-Л2 пръскам след къпане, еми не виждам нещо кой знае какво да прави?Всъщност някой ще обясни ли какъв ефект би следвало да има то този протеинов балсам-нали така се води?

# 484
От Л2 и аз никакъв ефект не видях, абсолютно излишен продукт за мен  Peace
Какво имаш като наличност, Каролин, за да ти кажем с какво би могла да редуваш ?

# 485
Маската на Абсолют съм ползвала години подред, на всяко миене, и старата, и новата, и си ми беше идеална, но комбинирах с различни шампоани. Този от серията винаги ми е идвал тежък, но не съм била изрусена, само бядисана и с дълга до кръста коса. После я смених за разнообразие, и сега разнообразието не ми се събира в шкафа  Crazy . Все още смятам, че за мен при подходящ за скалпа шампоан, една, максимум две маски са напълно достатъчни. Иначе всички фризьори ме убеждаваха, че тази маска не е за мен, даже ако си спомням правилно, затова почнах и да поръчвам от рибката, не ми се водеха преговори всеки път. Препоръчваха ми интенз-а, който пък при мен дава много кофти резултат.

Л2 слагам, когато си наумя, че нещо грижата при миене не ми е била достъчна, ама май повече от лигавщина, отколкото за реален ефект.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 10:11 от GatoNegro

# 486
  • Бургас/Пз
От Л2 и аз никакъв ефект не видях, абсолютно излишен продукт за мен  Peace
За мен е точно обратното - незаменим продукт ми е - без него не мога да се среша, особено ако съм ползвала някой протеинов шампоан.

Каролин, за мен интенз рипеър е протеинова серия, така че е добре да редуваш с хидратираща. Може би ще преотриеш качествата на Митик ойл щом я имаш. Ползвай примерно два поредни пъти Интенза и после пробвай Митика и ще видиш дали има ефект. Друга комбинация, която можеш да пробваш е Интенз шампоана и маската на Митик /първото е протеин второто хидратация, може и да ти допадне ефекта/

На Матрикс Биолаж коя серия си ползвала??

# 487
Аз ползвам Абсолют рипеър от ноември някъде на всяко миене. Наистина е много икономична, сигурно имам за още една година  Laughing Нямам проблем, но и моята коса, знаете, е доста третирана, а и по принцип си е суха. Полсе слагам един кучи протеинов спрей, после термозащита митична и митичн олио. Носи, обаче още хидратация, ама мен понеже ме мързи да чета и ми свиди да харча пари си ходя така  Mr. Green
Ако препоръчате нещо дрогерийно ще съм благодарна, като предпочитам да е финиш, че и без това седя в банята ужасно дълго  hahaha

# 488
Здравейте, момичета. Използвам Loreal Absolute Repear на всяко къпане. Долу-горе съм преполовила опаковката и мога да кажа, че няма абсолютно никакъв проблем в редовното използване. Понеже тренирам, ми се е налагало дори и всеки ден да го използвам. Каролин, само да отбележа, че скалпа ми не е чувствителен.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 08:40 от she±

# 489
she,косата ти малко ми напомня за моята-фин косъм, права.Или е изправена на снимката?

# 490
she,косата ти малко ми напомня за моята-фин косъм, права.Или е изправена на снимката?
Не е изправена. Точно на тези снимки съм ползвала само този шампоан и едно спрейче-балсам на макадамия и си е доста права. Затова не ползвам преси и сешоар. Просто не виждам разлика...

# 491
И моята е много права,но аз ползвам сешоар или ел четка,защото ми дават една идея повече обем и подреденост,а и се дразня да я чакам сто години да изсъхне сама Mr. Green

# 492
И моята е много права,но аз ползвам сешоар или ел четка,защото ми дават една идея повече обем и подреденост,а и се дразня да я чакам сто години да изсъхне сама Mr. Green
И аз търся повече обем. Какви продукти ползваш? Видях, че си доволна от full на living proof. Мисля да си взема пяната, но за термо се чудя... на sexy hair  или chi? Можеш ли да ми дадеш съвет?

# 493
http://malena-shop.bg/kristali-sprej-finish.html

Ползвали ли сте тези кристали? Свършва митик ойла на дъщеря ми и мисля да и поръчам от тях  newsm78

Само след измиване ли се ползва или може всеки ден? Термозащитата върху тях ли се нанася  Crazy

# 494
Нямам много неща. Дълго е, слагам в скрит текст, да не ви отегчавам,който иска да чете.
Скрит текст:
Матрикс, маска за боядисана коса,тази

https://www.arlen.bg/product/3136/maska-za-boyadisana-kosa-matri … t-mask-150ml.html
-лека ми е, не прави нещо повече от обикновен балсам

Митик ойл имам олиото за всеки тип коса

https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/mythic-oil/myth … i-tip-kosa-125-ml
Придава гладкост, мекота и бляскък в известна степен.
Матрикса, съм ползвала това половин година, настина е супер, много съм доволна от него, косата грам не ми цъфтеше, защо го смених с Митика и аз не знам.
http://www.enzo.bg/matrix/biolage-exquisite-olio-za-vsichki-vidove-kosa/

и Двуфазния балсам на Л2,който както казах не знам какво точно прави, но и на мен значително по-лесно ми се разресва косата с него, не че имам проблем с разресването кой знае какъв

Макадамията я приключих миналата седмица, засега няма да повторя.
Шампоани имам много, но не професионални, а лечебни и два-три дрогерийни или безсулфатни.
В момента се мия с Биотрейд за чувствителен скалп, който е доста мек  и нежен, също редувам с Виши, Дюкре, Бодерма Ноуд, Натура Сиберика,Здраве Форте,Юсерин и Клоран.
Проблемите със скалпа налагат периодчино, ако не и постоянно да използвам медицинска козметика, и там не правя компромиси и имам утвърдени три-четири шампоана, за които ща не ща, давам пари, всеки месец почти.
Имам и едно хидратиращо мляко на балея и маска на Гарниер,които си стоят така.
Млякото не е лошо като цяло,но рядко го ползвам.
Не знам дали имам големи очаквания, но все не съм доволна от действието на който  и да е продукт,че да кажа, че косата ми се е преобразила или нещо от сорта.
Матрикса имат нова серия за блясък Shine sugar, или поне досега я е нямало по сайтовете.Мисля да я пробвам.
Все по-често си мисля, че защото пробвам най-различни неща,които не са от еднакви серии, а отделни продукти и никога не им давам достатъчно време за действие, все ги сменям, може за това да не виждам резултати. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт