за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 11 745
http://recepti.gotvach.bg/r-57239-Коледни_бисквити_с_шоколадови_парченца?p=1

http://recepti.gotvach.bg/r-53773-Къпкейк_с_пюре_от_тиква_и_шоколад



http://recepti.gotvach.bg/r-47465-Шотландски_маслени_бисквити

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 12:56 от marchеva14

# 616
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
http://mykitchentakeover.blogspot.bg/2017/02/blog-post.html Последно правих това брауни и като истина топнах парченцата, нарязани на кубчета като хапки в шоколад. Стана страхотно и се изядо до последната троха.

http://mykitchentakeover.blogspot.bg/2016/11/the-way-cookie-crumbles.html - още едни бързи, лесни и вкусни сладки.

# 617
  • Мнения: 1 320
Здравейте, тй като ми се налага спещно да приготвя сладки за детски рожден ден, моля за изпитани рецепти.
Имам порчка да 6дат с щоколад естествено, а и не само.  Crossing Arms bouquet Ху6ав ден!

Бисквити с Мусковадо, Шоколадов Чипс и Орехи
http://www.mycookingbookblog.com/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2% … %BF%D1%81-%D0%B8/

Напукани шоколадови бисквити Heart Eyes
http://www.mycookingbookblog.com/napukani-shokoladovi-biskviti/? … %20Book%20Blog%29

Бисквити с шоколадови капки, портокалови стърготини и орехи
http://www.mycookingbookblog.com/biskviti-s-shokoladovi-kapki-po … argotini-i-orehi/

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 14:50 от doroty3

# 618
  • Мнения: 253
Здравейте!
Имам картофено пюре на прах, но у дома такова нещо не се консумира, а не ми се иска да го хвърля. Може ли идеи за оползотворяването му в теста, соленки или нещо друго?

# 619
  • София-Младост
  • Мнения: 23 384
Здравейте!
Имам картофено пюре на прах, но у дома такова нещо не се консумира, а не ми се иска да го хвърля. Може ли идеи за оползотворяването му в теста, соленки или нещо друго?
http://www.bulgarian-kitchen.com/prediastia-2/prediastia-ot-mlec … a-prah-11862.html

https://www.bonapeti.bg/recepti/kartofeno-pyure-zapecheno-s-push … pile-i-kashkaval/

# 620
  • Мнения: 5 755
Здравейте!
Имам картофено пюре на прах, но у дома такова нещо не се консумира, а не ми се иска да го хвърля. Може ли идеи за оползотворяването му в теста, соленки или нещо друго?
Ползвай го за паниране.
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/10/10.html

# 621
  • Мнения: 9 144
или за сгъстяване на сосове - манджи -  супи .

 

# 622
  • Мнения: 2 823
Марчева, моля дайте рецептата за лимоновите сладки Simple Smile

# 623
  • София
  • Мнения: 11 745
Марчева, моля дайте рецептата за лимоновите сладки Simple Smile
Готова си! Снимката която пуснах е моя, рецептата е на Веселина Константинова . Ама много са добри, но им сложи и малко разтопен шоколад през тъничък шприц, както съм показала, това ги прави превъзходни, а и по-красиви.
http://recepti.gotvach.bg/r-41337-%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8 … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 624
  • Мнения: 13 454
Остана ми по половин буркан червен боб и нахут от едно чили и се чудя какво да ги правя

# 625
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Остана ми по половин буркан червен боб и нахут от едно чили и се чудя какво да ги правя

Салата с лук и магданоз

# 626
  • Мнения: 4 859
Остана ми по половин буркан червен боб и нахут от едно чили и се чудя какво да ги правя
Пюре от боб и нахут
http://receptitenaradev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82 … 5%D1%83%D1%82_706
Дип от нахут и боб
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/11/blog-post_26.html?m=1
Испанска супа/яхния от боб,нахут и спанак на Бабъл от форума
Необходими са по 1 буркан нахут и боб, около 300 грама спанак  - става както суров, така и замразен, 2 домата или доматено пюре, 2 скилидки чесън, 2 по-големи глави лук, зехтин, дафинов лист, червен пипер и сол.
Нахутът и бобът се изсипват от бурканите и се измиват със студена вода, за да се махне желираната течност от тях. Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода и се слагат да се варят с 1-2 листа дафинов лист.
През това време за подготвят останалите неща в дълбок тиган.
Лукът се нарязва на ситно.Чесънът може и той да се накълца, а може и цели да се сложат скилидките и после да се махнат. В зехтин се задушават първо чесъна за кратко, а след това и лука, докато стане прозрачен. Добавят се около 2 чъжички червен пипер и се разбърква бързо, за да не прегори и се добавят доматите, накълцани на ситно. За доматите е добре да се накълца само месото, като семената се махат преди това. Задушава се леко и се добавя нарязания на едро суров спанак. Ако се ползва замразен спанака, той трябва да е от този, който е по-едър и да се подвари предварително, за да е омекнал. Посолява се умерено, защото в повечето случаи боба и нахута в бурканитеса солени. Щом вземе да омеква спанакът, тиганът се оставя около 3-4 минути да поври и след това се маха от огъня. Ако няма достатъчно течност, може да се добави от водата, в която се варят нахута и боба. 
Щом е готова сместа от лук, домати и спанак, се добавя в тенджерата с нахута и боба и се оставя да поври още малко. Ако е нужно, се доовкусява със сол.
На някои места, в края на готвенето добавят 2 сварени яйца, нарязани на едри парчета или филе от риба треска.
В Испания това ястие е традиционно за Страстната седмица. В нета има доста рецепти, с леки разновидности - някъде слагат само нахут, другаде слагат с нахута да се варят моркови и половин глава лук, на която се набождат 3 карамфила. Като цяло обаче испанците ползват сух нахут, който накисват от предния ден и който се готви посе около час и половина, за да стане готов, но за мен варианта с нахута от буркан ми върши работа.
И да не забравя - нахута и боба не се препоръчва да се бъркат с лъжица докато се варят, а да се разклаща тенджерата, тъй като иначе има опасност да станат на пюре.

# 627
  • Sofia
  • Мнения: 26 582
Реших да правя салата табуле.
Знам,че се слага магданоз и булгур...нещо друго необходимо ли е,други зеленчуци,подправки?
Как да приготвя булгура? От арабския е,фин.

# 628
  • Мнения: 4 859
Реших да правя салата табуле.
Знам,че се слага магданоз и булгур...нещо друго необходимо ли е,други зеленчуци,подправки?
Как да приготвя булгура? От арабския е,фин.


Ето примерна рецепта
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%BE%D0%B7
Ако булгурът е един много фин,се накисва в гореща вода за 20 мин,не се вари,но предполагам трябва да пише на опаковката.

# 629
  • Мнения: 13 454
lady_gothic ,благодаря, идеята за дипа и пюрето ми харесва bouquet

За табулето е добре да поизцедиш малко водата от булгура, че става много водниста иначе, от доматите също махам и семките и я обичаме с малко повече домат, понякога слагам и една прясна не много люта чушка, ако имам

Общи условия

Активация на акаунт