Искам да кажа ... (114)_20.03-26.03

• 59 886
  • 856
  •   1
Отговори
# 300
Навън е направо лято, леко облечена бях и пак ми беше топло. Heart Eyes След малко отново излизам и вероятно ще съм по къс ръкав. Но за всеки случай ще взема и връхна дреха. Много ме радва това време.

# 301
  • Пловдив
Който прави единайсетпластова торта да ме покани и мен на гости.

# 302
Алечка, разпознах се  Laughing, само че аз приемам подобна работа за удоволствие, защото много обичам такива проекти. Прекрасно е да си направиш къщата както ти искаш, а за мен старите къщи имат голямо очарование.

Сладко не ям, освен плодове, но те пък са ми слабост и сега трудно се ограничавам  от тях.

В Сладкарница Неделя ми беше първата работа през ваканцията  Simple Smile. Полях един мъж с чай, познайте къде ..., лошото беше, че инстинктивно тръгнах да го бърша Simple Smile.

# 303
Прибрах се от пазар- чанта от Джъмбо щеше да се скъса. Така я натъпках с лапад, марули, репи и гулии. За първи път опитах и ми харесаха.
Mariposa, довечера ще правя за челядта телешко варено. Рецептата я знам от леля ми- снаха в Чепеларе. Та съм си я кръстила Чепеларска манджа. Правила съм я и със свинско. Обаче не едновременно с телешко. Та я препоръчвам.
Месото на по- големи парчета завира с повечко вода. Отпенва се. Добавя се малко олио,  стъбла целина, кромид- лук(стар), чесън, морков (на ситно, за да овкуси по- добре чорбата), бахар, черен пипер на зърна, дафинов лист. Когато месото се е посварило се добавят моркови и картофи на по- едро. Добавям и един гъбен бульон и голяма бучка масло. Преди да махна от котлона слагам доста магданоз и целина. Към тази манджа може да се направи и купичка с оцет и чесън и да се слага по лъжичка- две. Много е вкусна и по двата начина.

# 304
Трябва да се стегна и да си почна диетата сериозно. Всеки ден уж почвам и около обяд приключвам. 😊
Заради упойките усещам главата си замръзнала, а вместо уста все едно съм със зурла. Утре ще е по-зле.

# 305
Трябва да се стегна и да си почна диетата сериозно. Всеки ден уж почвам и около обяд приключвам. 😊
Заради упойките усещам главата си замръзнала, а вместо уста все едно съм със зурла. Утре ще е по-зле.

Ах как добре те разбирам с диетите  Mr. Green
В къщи никога не ми се дояжда сладко, никога не отварям шкафа дори, тук на работа човек мога да убия  newsm78 Що така не мога да си обясня  Confused

Сбъдваща, какво лекуваш, сигурно си писала, но съм пропуснала? Успех, каквото и да е  Heart Eyes

# 306
  • Варна
От години седя на един и същ диоптър, късогледство. Напоследък обаче забелязвам, че някои по-дребни неща за да ги фокусирам трябва лекинко да ги отдалеча. Възможно ли е да ме започва старческото далекогледство? То би трябвало малко да коригира минуса на диоптрите, а иначе си виждам съвсем ок, не забелязвам да имам нужда от корекция. Пък и малко рано ми се види за старческо далекогледство...

# 307
Хай, и аз почнах да отдалечавам, а до сега само антирефлекторни очила съм носила.

# 308
Пффф, за диети споменавате Tired
Последните седмици доста стрес и натоварване ми се събра и зарязах и режим и всичко.
Сега си плющя хлебец, солетки, бисквитки, спгетки, картофи, ориз и т.н.,  а е време да спра Rolling Eyes

# 309
Кате, ти си плющиш, ама не ти личат!

# 310
  • Варна
Искам и аз така! Вкъщи имам мъж и дъщеря, които са роднини на ламята спаска, а нищо не им личи. Аз се ограничавам сериозно, а лепя всеки грам. Не е честен тоя живот...

# 311
  • Бургас
У нас само девойката е по сладичкото. Половин парче торта седи вече седмица в хладилника, та като ви прочетох, се сетих и станах да го доям.

Алечка, явно си пораснала в последните страници на предната тема, които така и не прочетох. Да си честита, много здрава и със същия хъс, който имаш/имате с ТМ сега, да си направите чуден дом от къщичката!

# 312
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мари, хубавият лапад е с по-широки, по-светли, по-меки листа, леко накъдрени. Горчивият - обратно -тесни, жилести, твърди листа, може дори да са съвсем леко назъбени. Можеш да опиташ и на вкус - да сдъвчеш част от листото.

Тортите на Неделя не мога да ги ям - от половин парче торта с цели лешници (забравих й името), ми стана лошо от сладко, баялдисах.
Харесвам тортите на Папая, но не съм опитвала всичките, само някои.
Любимата ми торта е Гараш - домашна.
Под леки торти разбирам с ванилов крем, с плодове или със заквасена сметана в умерено количество. Френска селска е добър вариант, според мен.
Крем от масло и захар не обичам.

# 313
  • София
Хай, аз от известно време за да видя нещо отблизо, гледам над очилата, тоест без тях.
Лошото е, че вече от 10 дни ми се случва със или без очила да виждам размазано. И днес ще отида на лекар, че почвам да се притеснявам какво е това чудо.

# 314

Алечка, явно си пораснала в последните страници на предната тема, които така и не прочетох. Да си честита, много здрава и със същия хъс, който имаш/имате с ТМ сега, да си направите чуден дом от къщичката!

Благодаря  Hug

Така се наядох, че тежко ми се приспа... Открих сезона на обядването под дървото и така ме напече, че съм готова за полягване. Добре, че няма сладко в офиса, че с тия вашите торти ще вкарате крехката ми душица в грях.
Сладко обичам много, но в следствие на режима много ми се промени вкуса. Много малко неща мога да хапна, без да ми стане гадно. Не изпитвам вина, а точно ми става гадно в устата, все едно някой ми е тикнал лъжица със захар, а после е илял и лъжица гадно мазно. Не мога да обясня, но определено не ми харесва. Което е чудесно, защото иначе като скъсам синджира... Обаче онзи ден всички рокли, които мерих бяха размес S, та се дуя като балон на трънка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт