Банята - 28-ма тема

• 101 574
  • 821
  •   1
Отговори
# 345
Хора идвам да ви се оплача.....направо не мога да повярвам....майсторът дойде да монтира прословутото огледало, стана малко накриво и като започна да го намества го счупи.....просто ми и де да скоча от балкона! Не мога да искам да го плаща.....имам разни съображения, но почвам да се чудя аз ли съм такъв карък или наистина няма свестни майстори в тая държава.....сега трябва да поръчам пак същото защто са пробити дупките и са сложени дъжачите, господииии.....!!!
Как така той ще чупи твоето огледало и после няма да го плати Shocked? Или поне да набави същото, но с негови средства за негова сметка?
Така реши мъжа ми, да не го плаща.....аз казах, че няма да му платим за монтажа, сега, и следващия път като дойде да го постави! Работата е, че ММ не му се занимава с ремонти и приема каквото, който, както му направи, плаща и заминава....преди години една нова секция ни я баха донесли с одраскано, прие я...еее ми то при транспорта било! Както и да е, не ми е толкова за плащането, а за мъките наново и освен това как ще стане сега новопоръчаното огледало!

# 346
Огледалото как така го е счупил newsm78 Нещо го е дръпнал от държачите накриво ли? Не би трябвало да е толкова крехко или той бая е дръпнал.
На една позната пък и сложиха преди около година огледалото лепено върху нещо. Монтират го и то пада (разлепва се) и поврежда и новия шкаф-мивката. После и мивка и ново огледало. Вярно от магазина ги смениха, но мисълта ми е, че се случват и такива неща.
При нас всичко по няколко пъти се прави и още не е доизкосурено и всичко довършено, ама с времето и това ще стане Tired

# 347
Огледалото как така го е счупил newsm78 Нещо го е дръпнал от държачите накриво ли? Не би трябвало да е толкова крехко или той бая е дръпнал.
На една позната пък и сложиха преди около година огледалото лепено върху нещо. Монтират го и то пада (разлепва се) и поврежда и новия шкаф-мивката. После и мивка и ново огледало. Вярно от магазина ги смениха, но мисълта ми е, че се случват и такива неща.
При нас всичко по няколко пъти се прави и още не е доизкосурено и всичко довършено, ама с времето и това ще стане Tired
ООООх, Драго направо ми поолекна....явно и при други нещата се правят по няколко пъти, планките са алуминиеви и се огъват като капачки, направо се зачудих това огледало безопасно ли ще е щом първия път така лесно се скъса планката.....божеее още какмо ли има да изтърпя....!

# 348
Ама планката той я огъна и тя се скъса ли? Не е нормално това си мисля. И нашето е с планки, но не са лесни за огъване и всъщност са с някакви пружинки и лесно се пъха и маха огледалото като знаеш технологията.

# 349
Ама планката той я огъна и тя се скъса ли? Не е нормално това си мисля. И нашето е с планки, но не са лесни за огъване и всъщност са с някакви пружинки и лесно се пъха и маха огледалото като знаеш технологията.
То е на гърба с алуминиева планка с уше и две куки на стената, ушетата се мушкат на куките и точно ушето се скъса, но и майсторът бая го дърпаше за да го изправи? Сега вече куките са монтирани на стената, и затова не ми се поръчва друго огледало...защото то ще е с друг тип монтиране и нови дупки трябват, не че ще се вижда отзад, но бива ли нова баня надупчена като пчелна пита....

# 350
То е на гърба с алуминиева планка с уше и две куки на стената, ушетата се мушкат на куките и точно ушето се скъса, но и майсторът бая го дърпаше за да го изправи? Сега вече куките са монтирани на стената, и затова не ми се поръчва друго огледало...защото то ще е с друг тип монтиране и нови дупки трябват, не че ще се вижда отзад, но бива ли нова баня надупчена като пчелна пита....
Мими, ама сега огледалото счупено ли е или само това ухо newsm78 Да ти кажа обърни се към магазина, където си го поръчала, защото не е нормално така да се скъса металната пластина. То ако беше толкова силно дърпането, по-скоро майсторът огледалото щеше да счупи и да се нареже. Може да не е негова вината да ти кажа, а продуктът да не е достатъчно качествен. Thinking

# 351
И аз си мисля, че метални ушета не бива да се късат току така и вината не е чак толкова у майстора.

# 352
И аз си мисля, че метални ушета не бива да се късат току така и вината не е чак толкова у майстора.
Огледалото имаше разлика половин см и той почна да наглася куките, нагоре надолу дърпа и накрая се скъса.....сега видях че ипри падането си огледалото е счупило и една странична плочка, сега не знам една плочка дали може да се смени!

# 353
Преди няколко дена темата се завъртя около фугите и май коментирахте, че Церезит не били добри?Майсторът ми предпочита да работи с тях, аз пък проучвах Мапей... Дали има голяма разлика в качеството?

Препоръчайте ми кошчета от неръждаем материал.

# 354
Мими, ще може. Просто трябва много добре да се почисти. Само да не е последната, която се закапачва с долния стенен ред. Там вече е много сложно ако са лепени на гребен.

killpop, фуга Церазит не бих си взела вече, заради личния ми лош опит с ронене, което не значи, че няма да я оправят може би.... Сега пък през подовите фуги жасмин на Церазит ми се просмуква вода в плочките от ръбовете навътре. Абе грозна работа. Ще ви снимам да покажа. Още не съм ги изчистила добре, за да ги намажа с онзи фиксатор за фуги, който би трябвало да ги запечата.
Кошче мога да препоръчам Брабантия или Икеа.
Имам тези и от двете съм много доволна.
http://m.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/Toi … a-52131/10284946/
http://www.splashdirect.com/wall-mounted-waste-bin/

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 20:44 от drago_2008

# 355
  • София
А огледалото остана ли здраво.

# 356
Мерси, Драго, ще ми е полезно да видя снимки.
А забравих да питам - бамбуковите аксесоари от тая серия:
http://www.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/W … n-58013/30271491/
http://www.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/W … n-58295/70271489/
http://www.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/W … n-58435/90271493/
Дали си струват? Нещо калпави ми се видяха мострите в магазина, но пък в кухнята каквото бамбуково съм имала, не е било никак лошо за парите си. Rolling Eyes Венко имат някакви подобни аксесоари с дървесни елементи, но идват кажи-речи 2 пъти по-скъпо, та се чудя.

# 357
А огледалото остана ли здраво.
Не, огледалото падна върху мивката шкаф, как не счупи и нея не знам, пукнато е в долната си част където е бил удара! ooooh!

# 358
Съчувствам ти, Мими, много неприятно. Но ако мога да те посъветвам да не се напрягаш толкова. Разбирам, че ти е криво, но ще купиш ново.  Hug

Моите плочки покрай фугите са сменени. Вече е много по-добре.  Party Майсторите си тръгнаха, а ние чистим по стаите  Party Подготвяме подовете на ламината. А банята си я харесвам доста. Стана изчистена и семпла. Остава да ми сложат прагче за душа, да монтираме душа, огледалото и осветлението към него.

Имам въпрос обаче относно порцелановите чаши и сапунерки за баня. Има много красиви модели, но се притеснявам да не се начупят плочките, ако паднат от мивката  ooooh!  Защо ги правят порцеланови? Аз май ще си търся пластмасови, но не са така ефектни като другите

# 359
Здравейте, имам нужда   малко от съвет относно цветовото решение на банята. Харесала съм този тип https://www.tilelook.com/en-GB/users/gayafores-porcelain-tiles/projects/origen, заради Deco Lys Gris (има ги и в български магазини, гледах ги на живо, но от сайта не мога да копирам нещо само конкретния вид). Иска ми се да са такива на стената при дългата страна на ваната, на пода да са тип дървесна структура като тези Origen Gris, но не знам останалата част от стените какви да са ... Объркването ми идва главно от първоначалната ми идея да са гланцови и предимно светли плочки, защото самата баня не е много голяма 2/2,40 и ми се струват и по-лесни за поддръжка. Сега обаче тези мъничките плочки много ми харесаха и се чудя как да ги съчетая със светли гланцови пък и подът да е дървесен тип.
А всъщност имам  и още няколко неизяснени момента - дали да е вградена тоалетната или моноблок, и при едната стена която е с комин как да реша разположението, защото тръбите на топлофикация са точно в средата на останалата част. От стената има 75 см, където може да е шкафа с мивката; след това 15 см двете тръби, които хем не ми харесват, хем не искам да ги затварям, защото няма лира и само те топлят банята; след това остават 60 см до комина, където може би да е колона и кърпи и халати - и тези тръби ми бъркат в очите.
Ще се опитам утре да направя схема на банята, че не знам дали успях да го обясня като хората, а наистина се нуждая от обективно мнение  Embarassed и повече съвети
И към обърканата ми визия мога да добавя, че още не сме избрали и майстор, а като чета какви са съвсем изпадам в паника...

Общи условия

Активация на акаунт