Морбили?!

• 366 913
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 620
absurT, тамън около десетима сме ваксинирани и преболедували само в моето семейство -още анкетирам. Вчера и свекърва ми потвърди, че мъжът ми, брат му и свекъра са боледували от морбили заедно, като свекъра не е бил ваксиниран. Тя обаче неваксинирана не се е разболяла, а е била под карантина с тях.  Wink Етървата кара варицела бременна в 3месец и въпреки, че я убеждаваха и натискаха да направи аборт роди здраво и доносено дете.
Това го обсъждахме още в началото на темата. Който не го е прочел, моля да се върне там, за да не се повтаряме. И не знам по време на комунизма за какви ваксинирани само на книга говорите.

# 1 621
  • град-държава
ice_sparky, е да ама като започнаха да се показват ваксинираните и боледували изкочи невероятната тъпотия, че ваксинираните ще живеят и ще карат морбилито леко, а всички останали обречени. В момента всеки повтаря тази откровена лъжа като мантра и не знам кои всъщност са облъчените в случая.

# 1 622
Vermilion, обречени не, но са под по-голям риск. Кое е голямата лъжа? Логично ми се струва, от където и да го погледнеш.

# 1 623
  • град-държава
Vermilion, обречени не, но са под по-голям риск. Кое е голямата лъжа? Логично ми се струва, от където и да го погледнеш.
Е, аз не виждам логика, нито доказателства, а и вече изговориха достатъчно нагли лъжи като тази, че няма ваксиниран заболял.

# 1 624
Чакай, че нещо не те разбирам. Къде не виждаш логика? Неваксинираните имат поне два пъти по-голяма вероятност да се разболеят от морбили, за усложнения от това не се знае, макар че при децата е по-рисково.

# 1 625
  • град-държава
Чакай, че нещо не те разбирам. Къде не виждаш логика? Неваксинираните имат поне два пъти по-голяма вероятност да се разболеят от морбили, за усложнения от това не се знае, макар че при децата е по-рисково.
Ами аз като гледам статистиката е 50/50, дори ваксинираните заболели като, че ли са повече. Не намирам логика, нито доказателства в твърдението, че ако си ваксиниран ще мине леко. Същото започна да се намила, именно след като не мина откровената лъжа, че няма ваксиниран разболял се.

# 1 626
Ами аз като гледам статистиката е 50/50, дори ваксинираните заболели като, че ли са повече. Не намирам логика, нито доказателства в твърдението, че ако си ваксиниран ще мине леко. Същото започна да се намила, именно след като не мина откровената лъжа, че няма ваксиниран разболял се.
Как разбра, че мъжът ти и брат му са боледували ваксинирани? По спомени на свекърва ти или по амбулаторни карти? А за свекърва ти знае ли се дали не е преболедувала морбили в детска възраст и затова да не се е разболяла като е била под карантина с останалите?

# 1 627
  • София
ice_sparky, е да ама като започнаха да се показват ваксинираните и боледували изкочи невероятната тъпотия, че ваксинираните ще живеят и ще карат морбилито леко, а всички останали обречени. В момента всеки повтаря тази откровена лъжа като мантра и не знам кои всъщност са облъчените в случая.

Не е вярно, никаква мантра не  е изскочила сега.
Винаги се е казвало, че дори и да се разболее ваксиниран, кара по- леко болестта.
Което си има напълно нормално обяснение.
Никой не е казал, че всички неваксинирани са обречени, но дори и последната епидемия показа, че 10% от неваксинираните болни деца, са починали.

# 1 628
  • град-държава
Как разбра, че мъжът ти и брат му са боледували ваксинирани? По спомени на свекърва ти или по амбулаторни карти? А за свекърва ти знае ли се дали не е преболедувала морбили в детска възраст и затова да не се е разболяла като е била под карантина с останалите?
Те са набори, които влизат в задължителното ваксиниране след въвеждането на ваксината като такава, а и тя гарантира, че имат всички поставени ваксини към тогавашния календар. Все пак е човек, който също така цял живот работи в тази система. Свекърва ми не е уточнявала дали е боледувала или не.

# 1 629
Те са набори, които влизат в задължителното ваксиниране след въвеждането на ваксината като такава, а и тя гарантира, че имат всички поставени ваксини към тогавашния календар. Все пак е човек, който също така цял живот работи в тази система. Свекърва ми не е уточнявала дали е боледувала или не.
Не го приемай като заяждане, но това че свекърва ти казва така не е гаранция. И аз съм набор, който влиза в календара с имунизация и реимунизация, но втората я нямам, споменавала съм защо, да не се повтарям. Така че ако няма картон да видите, нищо не е сигурно.
Тези лични "статистики", на които се облагате изобщо не са представителни, отиват към градски легенди и се подхващат от антиваксъри, които не са много на ти с разсъждаването и става развален телефон. Накрая някой от тях ще напише в някой астрало-йога-хомеопатицовски сайт, че учени са доказали че всички ваксинирани преболедуват после болестите...

# 1 630
Vermilion, честно да ти кажа по съм склонна да повярвам, че нещо бъркаш или те подвеждат с информацията. Цялата ви рода ли е ваксинирана и боледувала? С 10 от 10, направо ще промениш параметрите на ваксинирането. Майка ми също е медицински работник, но като я питам кой какво е карал, не помни.
Както и да се върти и извърта, ако се погледнат независими източници, заболяваемостта след ваксиниране рязко спада. Какво повече да кажем.

# 1 631
absurT, тамън около десетима сме ваксинирани и преболедували само в моето семейство -още анкетирам. Вчера и свекърва ми потвърди, че мъжът ми, брат му и свекъра са боледували от морбили заедно, като свекъра не е бил ваксиниран. Тя обаче неваксинирана не се е разболяла, а е била под карантина с тях.  Wink Етървата кара варицела бременна в 3месец и въпреки, че я убеждаваха и натискаха да направи аборт роди здраво и доносено дете.
Не целя спор, но или не е било морбили или свекърва ти вече е била преболедувала. Морбилито е 100% заразно за неваксинирани и за неболедували. Няма начин да е била под карантина с тях и да не се е разболяла, освен ако вече не е имала изграден имунитет. При нея явно от преболедуване, щом не е ваксинирана. Ако е било морбили, защото това също е възможност.
Точно затова е толкова опасно морбилито.

# 1 632
Още нещо за масово ваксиниране от едно време. Когато веднъж ни ваксинираха като тийнове в техникума, преди 20 години ( сори не помня за какво беше) някои пъзльовци бягаха. Сестрата ни не се вживяваше много, спомням си как тогава пред мен каза, че не може да се разправя с тях и ще ги отбележи като поставени, че трябва да се обяснява после някъде си. Ето ти ваксина на хартия, в реалност не и съм сигурна, че
това не е било единствения и уникален случай.

# 1 633
  • град-държава
purpletka, и твоите думи обръщат моите   в лъжа без да имаш доказателства за това. Ще те помоля да се уважаваме взаимно.  Peace
Та се обадихме сега на свекървата отново - картоните са там и са ваксинирани. Тя  работи в образователната система, каза че тогава е нямало вариант да не са ваксинирани по календар. Да, преболедувала морбили на по-ранен етап. Каза - всички сме преболедували.
Зои, аз казвам само това, което са ми казали като към питала. Факт ваксинирани, преболедували. Аз също съм част от тях.
С което не казвам не ваксинирайте, нито пропагандирам нещо.  Peace
Казвам, че е лъжа, че няма ваксинирани неразболели се. На това отговорих. Няма ка и всички да сме били ваксинипани на хартия 80-90 набор.

# 1 634
Страници по-рано "разследвахме" на Vermilion мъжа и брат му дали попадат като набори в задължителното ваксиниране и ако не се лъжа стигнахме до заключението, че са от наборите, за които е нямало ваксини (временно спряни/неналични). Четох че после са се опитали да ги наваксат, ама ви е ясно колко са били пропуснати...

Общи условия

Активация на акаунт