Живот с труден човек

• 15 376
  • 114
  •   1
Отговори
# 45
  • BG

Странно, но аз съм точно обратният тип - винаги съм права и никога не съм виновна, всичкото го правя чудесно и съм най-великата. Много изгодна позиция, да ти кажа!

То и нейният е като теб- все е прав и велик, а тя- крива. Mr. Green
Само по хазарта се различавате. Joy

Мен лично, винаги ме е втрисало от безгрешни и велики.

А на мен лично сериозно ми лазиш по нервите и те призовавам към сдържаност.
Ще подмина и този ти коментар ЛИЧНО към мен, без да съм влизала в какъвто и да е диалог с теб, но ще е за последно! 
Предупредена си!

# 46
  • София

Странно, но аз съм точно обратният тип - винаги съм права и никога не съм виновна, всичкото го правя чудесно и съм най-великата. Много изгодна позиция, да ти кажа!

То и нейният е като теб- все е прав и велик, а тя- крива. Mr. Green
Само по хазарта се различавате. Joy

Мен лично, винаги ме е втрисало от безгрешни и велики.

А на мен лично сериозно ми лазиш по нервите и те призовавам към сдържаност.
Ще подмина и този ти коментар ЛИЧНО към мен, без да съм влизала в какъвто и да е диалог с теб, но ще е за последно! 
Предупредена си!

И защо ти лазя по нервите?
Ти пишеш нещо, аз го коментирам, защото констатирам припокриване с друго написано.
Съжалявам, ама във форум пишеш, в тема и това се очаква- да коментираме.
Знам че винаги си права, ама за себе си- няма начин винаги и за другите да се отнася. Peace

# 47
  • Бургас
Като стана дума за книги,  прочети и  "Моралният тормоз" на Мари-Франс Иригоайен.

# 48
  • Варна
На мен ми стана интересно за предупреждението. Какво ще се случи, ако не му обърнеш внимание?

# 49
  • Linz
Два съвета от Вивиан Уестууд:
Избиpaйтe винaги лecнa любoв, винaги. He cи пpaвeтe излишни ycилия, зa дa изcтpaдaтe пoлyчeнaтa ĸaпĸa любoв. Tя тpябвa дa дoйдe caмa, инaчe e eднo изнacилвaнe, eднo пpecлeдвaнe, зaвъpшвaщo c ycпoĸoитeлни или пъĸ cъc caмoyбийcтвo.

Hayчeтe ce дa пpиeмaтe oбcтoятeлcтвaтa. Bcяĸo eднo нeщo имa cвoeтo нaчaлo и ĸpaй. Зaпoзнaвaш ce c няĸoгo, ĸoйтo тe пpeцaĸвa. Cпoĸoйнo! Πpoдължeтe нaпpeд ĸaтo cтиcнeтe pъцeтe cи. Πoмнeтe – ĸoлĸoтo и дa ce тpъшĸaш, тoвa пpocтo нe e твoят чoвeĸ.

На 20 и аз се борех, доказвах любовта си и вярвах, че с обич и търпение нещата могат да се променят.
На 40 вече не правя компромиси със себе си, не давам време, нови шансове и въобще не очаквам някой друг да ме направи щастлива.
Не се подценявай, не си пилей времето и се уважавай сама за да те уважават и другите.
Хазарта е порок, който се лекува трудно дори при желание от страна на "болния", не си струва да си пропиляваш живота. Ти също си развила зависимост, хубаво е, че го осъзнаваш и търсиш помощ. Ще ти помогне да се справиш с проблема ако срещнеш друг човек, който те уважава, цени и успее да те накара да мислиш за него.

# 50
Здравей, той те приема за даденост, имах подобна зависимост преди доста години, но тогава бях още дете и не стигнах до съжителство с човека. Радвам се, че избягах от него. От 6 години живея втори живот. Не знам дали разбираш намека ми. Не се поддавай на манипулации. Бъди силна и решителна. Успех!  Hug

# 51
  • На ръба на нервната криза
Винаги много съжалявам, когато попадам на такива теми.
Яд ме е, болно ми е, че има такива млади момичета като теб, които потъпкват себе си, достойнството си, щастието си, младостта си в името на едно НИЩО.
В живота нещата не винаги стават така както ние искаме и човек трябва да бъде достатъчно силен да приема нещата, които не може да промени. В твоя случай ти не можеш да промениш този човек, дълбоко в себе си сама го знаеш. Време е да събереш сили и да оставиш всичко това в миналото. Щастието те чака някъде там.

# 52
  • Nice
Ти вече знаеш как трябва да постъпиш, но не събираш сили. Не знам от какво се притесняваш при положение, че до сега си се справяла много добре и сама. Ти не зависиш от този човек, той зависи от теб, защото се чувства добре когато те мачка, за това и не те оставя да се надигнеш, защото знае, че осъзнаеш ли се ще се махнеш и той няма да има кого да манипулира, за да си вдига собственото самочувствие.

Повечето жени биха си събрали куфарите само при мисълта, че си губят едни най-хубавите години от живота с някакъв пропаднал нарцис.
Ако продължаваш така някой ден много ще съжаляваш колко си била заблудена и ще си се чудиш на акъла.

Не знам какво друго да ти кажа. Това не е укор, просто ме е яд защото имаш вид на святно момиче което обаче не си вярва и няма никакво самочувствие. Повярвай си, повярвай, че си силна и нямаш нужда от него, той не ти дава нищо, само взема.
Има толкова свестни млади мъже, дано някой ден си намшериш такъв и всичко ще ти стане ясно.

Не ти трябва много! Направи първата крачка !

Давам ти съвет да си представиш, че имаш дъщеря която е в твоето положение. Ти как би искала тя да реагира?

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 18:51 от nikaia

# 53
  • София
На мен ми стана интересно за предупреждението. Какво ще се случи, ако не му обърнеш внимание?

Предполагам, че ще се оплаче на админ, разчитайки че той няма да прочете за какво иде реч, знаейки че ми е остър езика, и ще ме банне.

# 54
Здравей, пеперудке. За мен точната диагноза е домашно насилие и Стокхолмски синдром. Домашното насилие не е само физическо, а психическо, емоционално. Има една тема в родители отглеждащи сами децата си ( не знам защо е там ) казва се Домашно насилие. Какви неща видяха очите ми, такива, които дори богатото ми въображение не можеше да си представи. И всички истории започваха така : ами той е в дупка и е мн изнервен и постоянно ми прави забележка и е недоволен от мен и т.н т.н и повечето свършваха с раздяла, но имаше и доста такива, на които им висяха тия нещастници като воденичен камък и  си го влачеха доста дълго. Докато не съсипаха живота на децата си. Вземи се осъзнай, не се обвинявай и не си мисли, че ще ти е трудно и нещастно 100% от жените измъкнали се от насилника казват , че са щастливи много повече от преди. Дано психиатарът ти помогне. Но човек си помага сам, за да може и другите да му помогнат. Иначе както се казваше в по-горен пост, явно не си изживяла достатъчно с този. Но нещата винаги стават по-зле. Никога не и по-добре. Бягай с 200 и ще видиш колко е прекрасен живота. Успех и късмет

# 55
Щях да пиша, но като прочетох по-внимателно смятам, че ти имаш психологически проблем и ти трябва специализирана помощ, защото не си достатъчно силна и уравновесена да си помогнеш сама. Дано получиш качествена такава и се измъкнеш от блатото.

Не мисля, че каквото и да напишем тук ще ти повлияе, най-много да те накара да заемеш отбранителна позиция и да се залепиш още по-здраво за насилника, което между другото ти вече правиш като започна да търсиш вината в себе си.

Иначе смятам, че трябва да му покажеш вратата начаса. Даже доста си закъсняла да го направиш.

# 56
Не, в никакъв случай не заемам отбранителна позиция и не се вкопчвам в него. Не съм пуснала темата, защото ми е скучно и си нямам друга работа, а именно да си "сверя часовника"  и да разбера колко съм си изкривила мисленето. С приятелки такива неща не споделям, не искам да опетнявам никого директно, не искам да ми знаят личните неща, това е прекалено интимно, за да го споделя, пък и няма да има полза, ако го кажа на приятелка,  дори напротив. Та затова искам да се изповядам във форума, където има някой, който може да ми подскаже или каже директно нещата..

# 57
От безброй случаи, които знам с хора със зависимости, знам точно един, който е с хепи енд. Този мой познат тръгна да затъва с разни машинки и по това време точно се запозна с приятелката си, която в момента му е жена. На него му помогна това, че сам си каза до тук и смени изцяло средата. Заминаха заедно в друг град, започнаха работа там, след време ги чух, той започнал малък бизнес и общо взето им провървя. Но добре, че заминавайки се откъсна от стари приятели тиняци, че май го и търсеха разни хора да го бият заради дългове ... Оправи си дълговете и се махна.  Но сам го пожела !

# 58
Не, в никакъв случай не заемам отбранителна позиция и не се вкопчвам в него. Не съм пуснала темата, защото ми е скучно и си нямам друга работа, а именно да си "сверя часовника"  и да разбера колко съм си изкривила мисленето. С приятелки такива неща не споделям, не искам да опетнявам никого директно, не искам да ми знаят личните неща, това е прекалено интимно, за да го споделя, пък и няма да има полза, ако го кажа на приятелка,  дори напротив. Та затова искам да се изповядам във форума, където има някой, който може да ми подскаже или каже директно нещата..

Ами нещата са зле. Даже много зле за теб. На него си му е добре и докато ти не обърнеш другия край той няма да промени нищо в поведението си.

Обаче ти нямаш работа с обикновен насилник и мрънкало, който може би подлежи на промяна под натиск, а с човек подвластен на зависимост, което пренася нещата на една съвсем различна плоскост.

Аз не бих се занимавала. Бих го напуснала преди да забременея и не бих се обръщала назад. Има толкова мъже по света, които са свободни, необременени и които биха оценили жена като теб. Това твоето си е просто блъскане на главата в стената. Защо си го причиняваш?

# 59
Авторке, наясно си какво търсиш в човека до теб, наясно си, че този, с когото си в момента не ти го дава, и е сигурно, че няма да се промени. Защо си го причиняваш, не е ли мазохизъм това? Той сега не проявява елементарна емпатия към теб, да не говорим за отговорност, а какво би станало ако имате и 1-2 деца, мислиш ли че ще стане по-добре? Със сигурност не, тогава не само "килимът ще трябва сама да пренасяш"...
Ясно, че си емоционална зависима от него, но бъди малко поне егоист и реалист по-скоро, помисли и премисли трезво и обективно, на колко си години, какво търсиш и заслужава ли си да се тровиш занапред, като няма изгледи за промяна, не вървиш ли така срещу себе си, при положение, че освен емоции нищо друго не те свързва с този човек и и имаш прекрасната възможност да сложиш края, да се успокоиш и да гледаш напред?
Живяла съм с подобен екземпляр, освен негативи друго не получих, и се питам защо съм била толкова `проста`да го търпя и се връзвам на акъла му.
Избор имаш, от теб зависи.

Общи условия

Активация на акаунт