Здравословен и естетичен проблем след раждане

• 68 778
  • 476
  •   1
Отговори
# 240
Извинявам се, урина, разбира се Simple Smile
Имам предвид, че проблема може да е гинекологичен, урологичен, комбиниран. Плюс това може да е  с различен произход- смъкване, сраствания, анатомични особености, някакви инфекции, патология и т.н.
Почва си се с елементарни упражнения кегел, стерилна урина да изключиш бактерия и т.н.
Аз също за пръв път чувам за пигменатции, те само козметичен проблем ли са, или и медицински- от сорта на кондиломи и други "красоти", дето могат да се изродят в рак?

# 241
Извинявайте ако сте коментирали, но има ли възраст при тези проблеми?
Да се притеснявам ли, че може да се получи и при мен?

При раждалите жени е по-често изявено, но никой не е застрахован. Времето е безпощадно, може и след инфекции, при по-слаба мускулатура, много са факторите.
Какво е това нашумяло избелване, пропуснала съм го... Simple Smile

# 242
Момичета, това с избелването съм го чувала, но не знам какъв е принципът на действие.

Хабиби, не вярвам да може да се преодолее проблема без лечение.. И колкото по-бързо, толкова по-добре.

# 243
Това избелване го има отдавна. Ето: http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1% … 0%B5-news806.html

Ама на мен ми се струва вече прекалено.. Отпускането на тъканите и изпускането е едно - то си е повече здравословен проблем, ама това си е вече само естетическа промяна.

# 244
Аз като цяло усещам отпускане на мускулатурата, и най-вече се усещам по-широка и с по-слаба чувствителност, сещате се.  Embarassed Дали помага лазера за случаи като моя?

# 245
Какво е това нашумяло избелване, пропуснала съм го... Simple Smile

Ами то нашумяло - нашумяло но в Бг май не се предлагаше много. Прави се с някаква киселина, която се нанася. Можело да има кожна реакция или изгаряне. Избелването е временно и с времето тъмния цвят отново се възстановява.

# 246
При мен проблемът с пигментациите най-вероятно е от ЕГН-то. А иначе за моя случай това избелване не е подходящо, тъй като няма да ми помогне за останалите проблеми. Освен това само думата киселина ме плаши като я чуя.

# 247
Тоест пигментациите са само козметичен проблем? Не здравословен

# 248
Здравейте, стана ми интересна темата, макар че не страдам от подобни оплаквания. Има ли някакви методи за превенция от въпросния проблем с изпускането?  Rolling Eyes А едно време как са се лекували хората, като получат такъв дискомфорт или до живот са се изпускали.. Rolling Eyes

# 249
Методи за превенция...освен упражнения на Кегел, други не знам. Като цяло май е въпрос на съединителна тъкан и ген, но е важно да не се вдига тежко, да няма тежък физически труд (особено след раждане), важно е и как ще протече раждането...

Бях обещала да пиша по моя проблем, но засега няма развитие. След седмица мазане с Цикатридина болката при пипане леко намаля, после ми дойде цикъла и така около седмица не го бях проверявала. При секс нямаше проблем и реших за сега да не се занимавам, но все пак ако го докосна директно въпросното място още имам болка, та явно ще се ходи на кожен, но в момента имам доста други ангажименти и ходения, та затова не съм го свършила. Ще пиша ако има някакво развитие.

Иначе сега имам и друг въпрос Blush Тези гранулации, които се получават на шевовете (нали това е въпросната съединителна тъкан), ясно ли е от какво точно се получават? Някой получил ли е обяснение от лекар? Дали е от не добро зашиване или е реакция на самия организъм към конците? т.е. аз като съм имала при първото раждане, това дали значи, че съм "предразположена" и има голям риск и при второ да имам или е било просто случайност или от недобре свършена работа на доктора?
Смятам, че е важно за тези на които им предстои второ раждане (за което още не мога да се навия Blush)

# 250
Да ти кажа и аз съм се чудила относно удебелената съединителна тъкан. Някой знае ли каква е точно причината?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 251
Според мен е особеност на организма. Например мъжът ми има операции и наранявания по тялото. Едната операция беше без шев, с някакво лепене. След операцията беше само чертичка. Сега е огромен белег. Самата тъкан се разраства. На други места по тялото му е същото. При мен не става така, но пък имам проблем с хлабава съединителна тъкан, което е доста коварно състояние. Влияе на целия организъм .
Но-шанс.
Разбира се, възможно е и кофти шев. Това няма как да го кажем от форума Simple Smile

# 252
Може би наистина е до организъм. Като цяло то с всяко нещо май е така, някои са щастливки, други - не сме.  Confused

За жалост аз отнесох ужасно отношение от половинката ми именно заради този проблем.

# 253
Хепи, на какви неща влияе хлабавата съединителна тъкан?

Клариса, не мисли кои са щастливки и кои не. Всеки има за нещо късмет, друг - за друго, нормално е. Фокусирай се върху себе си.

# 254
От целулит, през дюстабан до дископатия...разширени вени, смъкване на органи и всякакви други красоти...

Общи условия

Активация на акаунт