Трябва да използвам дамски душ, а е вреден. Ами сега?!

• 6 796
  • 9
  •   1
Отговори
Веднага започвам с това, че съм много против тези дамски душове, не ги употребявам от доста време вече. Но тези дни бях на гинеколог, имам лека гъбична инфекция. Изписа ми хапчета и крем за мазане. Но преди нанасянето на крема сутрин и вечер задължително промивка с топла вода. И то в продължение на минимум 14 дни. Сопнах се едва ли не на любимият си гинеколог, че тези промивки нали уж са вредни. Нямало как в случая, налагало се за да е чисто влагалището преди крема. Замислих се, че наистина няма как да наслояваш крем толкова време без да се измие и е лекар все пак... Моля за мнения от жени, които са имали някакви подобни проблеми и им се е налагало лечение. Използвали ли сте дамски душ 2 седмици сутрин и вечер? Възможно ли е наистина да разнесе инфекцията, вместо да помогне за излекуването и? Четох чак, че вместо да изчисти гъбичките може да ги вкара навътре до шийката на матката.... И че както и да почиствам накрайника той не можел да бъде почистен newsm78 Е не може 14 дамски душове за 14 дни....

# 1
Вреден е, когато се ползва без причина редовно.
Когато е временно, с цел някакво лечение е съвсем друг въпрос.
Ако все пак се съмняваш, потърси второ мнение Peace

# 2
Точно миналата седмица ходих за инфекция.Проведохме викторина относно начина ми на поддръжка на "зоната"   Whistling изрично ми каза никакво миене вътре с интимни гелове и подобни,защото в тази ситуация е много вредно. Като цяло ми каза в седмицата само два пъти (логично през интервал) да използвам измивен продукт и то само отвън. Дамския душ е тотално забранен.
Също така каза,че като цяло тази схема с миенето трябва да я прилагам постоянно,за да се поддържа микрофлората.
Но все пак,както са писали ако не си сигурна се консултирай.

# 3
Има един интимен гел Лактацит, който е с РН 5,5 и не нарушава нормалната микрофлора на така чувстителната зона.В аптечната мрежа се предлагат различни видове...проверите.Дано съм ви била полезна.Приятен ден!

# 4
   Против съм ползването на дамски душове. Дамски душ се използва само по предназначение, когато се налага лечение и промивки с билки.

# 5
Не знам дали си започнала лечението вече, но да се ползва дамски душ 14 дни сутрин и вечер не ми се струва нормално. След като имаш лека гъбична инфекция, защо е наложително тя, точно да се третира с крем, след като има и глобули, които се поставят определено време + хапчетата ? Ползвала съм душ, но не повече от три поредни дни и не е имало проблем. Относно почистването, не е вярно, че не може да се почисти добре. След ползване се измива много добре с гореща вода и се дезинфекцира. А за да не се допусне навлизане на инфекция по-навътре.....ами внимава се докъде да се вкарва Simple Smile

# 6
Започнах лечението вече, да. Относно крема, и аз се зачудих защо не ми изписа глобули, но пък знам ли, така е преценил. Дамският душ на собствена глава реших да го използвам само вечер, не мога два пъти на ден. И без това вече чувствам дискомфорт, когато вкарвам накрайника. А със почистването ooooh! много се изложих. Реших да го изварявам, това прочетох на много места. Е не знам как го правят тези жени, но при мен в секундата в който го пуснах в горещата вода....... като взе да се огъва и омеква този ти ми накрайник, не мога да сваря да го извадя..... И сега си го ползвам така, леко изкривен Grinning И си го почиствам в топла вода в която е разтворена сода.

# 7
   И на мене ми се виждат много време 14 дни да се правят промивки с дамски душ. Ще се наруши микрофлората на влагалището и нищо чудно да се вкара с водата инфекцията до уретрата и пикочния мехур. Има глобули за лечение на гъбички.

# 8
Съгласна съм. Но вече съм почнала лечението, още едно хапче ми остава и 7 дни мазане. Какво ще стане, ако спра с промивките? Дали кремът ще може да се изчиства добре от само себе си?

# 9
  • Linz
Промивки само с вода?? На мен винаги са ми казвали със смрадлика, сода или калиев пермамганат. Така няма да вкараш инфекцията навътре.

Общи условия

Активация на акаунт