Пак смяна на времето... Аман!

• 19 087
  • 177
  •   1
Отговори
Как ви се отразява смяната на времето и промяната на часа на сутрешното ставане?
Няма ли вече да я премахнат тази простотия? Отдавна се доказа, че няма никакъв икономически ефект, ако не броим разцвета на фармацевтичната промишленост, разбира се. Но струва ли си само заради това да продължаваме да стресираме организма си и да ходим като цапнати с мокър парцал поне 2 месеца годишно? И без това стресът, на който сме подложени ежедневно, е достатъчно голям и източниците му са изобилни, така че със сигурност производството и търговията с лекарствени средства няма да бъдат ощетени от един стресов фактор по-малко.
Ето какво е положението по света:

Легенда:
Страни, използващи ЛЧВ
Страни, използвали ЛЧВ в миналото
Страни, никога не използвали ЛЧВ

# 1
Защо тази година смяната на времето ще е в неделя срещу понеделник, а не както винаги - събота срещу неделя. Винаги го сменят събота срещу неделя за да могат хората да свикнат поне един ден докато не са на работа. Каква е тази простотия тази година - неделя срещу понеделник?

# 2
Тази нощ се сменя.  Laughing

# 3
Не ми влияе, все едно ми е.

# 4
  • София
Как ви се отразява смяната на времето и промяната на часа на сутрешното ставане?
Няма ли вече да я премахнат тази простотия? Отдавна се доказа, че няма никакъв икономически ефект, ако не броим разцвета на фармацевтичната промишленост, разбира се. Но струва ли си само заради това да продължаваме да стресираме организма си и да ходим като цапнати с мокър парцал поне 2 месеца годишно? И без това стресът, на който сме подложени ежедневно, е достатъчно голям и източниците му са изобилни, така че със сигурност производството и търговията с лекарствени средства няма да бъдат ощетени от един стресов фактор по-малко.
Ето какво е положението по света:

Легенда:
Страни, използващи ЛЧВ
Страни, използвали ЛЧВ в миналото
Страни, никога не използвали ЛЧВ

Буквално отвратително – като парцал съм  Tired Кой .... го е измисли това?

# 5
  • София
Досега никога не ми е влияело смяната на времето, но последния път зимата много тежко го понесох. Явно остарявам.

# 6
  • Пловдив
Не ми влияе, все едно ми е.

И на мен така.

# 7
Всеки път различно.Един път не го усещам,друг път ми е подтиснато и уморено поне 1месец.И на мен ми писна от иди ми,дойди ми на всеки 6м.Да решават един път завинаги и да го застопорят.

# 8
  • Бургас
От дете много тежко понасям смяната.
Иска ми се да спре това най-после!

# 9
  • България-Швейцария
Ужасно ми влияе, особено тази, която ми 'изяжда' един час.
И ако наистина тази нощ се сменя, това означава, че утре ще трябва да стана в 4 ч., то по-добре изобщо да не лягам.

# 10
  • Пришълец
При преминаване към лятно часово време няма как да остана равнодушна, и без това ставам рано Tired, но до няколко дни свиквам, няма как.......

# 11
Е хубава работа, към стандарта на живот в страните с оранжевко и червено ли се стремим?

А и какво значи "отдавна се доказа"  Simple Smile Живеем във времена, в които всеки може да докаже всичко, но това не го прави достоверно. Хвани произволна тема - има почти колкото "доказателства" ЗА, толкова и ПРОТИВ.

На мен смяната на времето не ми пречи, така или иначе няма как животът да тече съгласно индивидуалните ни биологичните часовници. Не схващам драмата.

# 12
Ужасно ми влияе, особено тази, която ми 'изяжда' един час.

Същата работа съм и аз. Тази смяна ми разказва играта и е основната причина при мен за пролетната умора.

# 13
Така е, аз съм се объркал нещо...

А иначе от картата която си представила се вижда, че лятно часово време използват всички цивилизовани страни по света. Лятно часово време няма в Африка, Азия и Южна Америка - все изостанали райони на света.

# 14
В 3:00 часа сутринта на 26 март 2017 г. (събота срещу неделя) преместете часовниците си 1 (един) час напред. Отнася се за живеещите на територията на Република България.

За тези, които се чудят кога точно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт