Дали имат връзка

• 106 658
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Даяна, звучиш като интелигентен и премерен човек. Защо се занимаваш с тия отрепки и им позволяваш да обсебват времето ти?
И тая женица, и мьжьт ти са пьлни боклуци и колкото по-бьрзо ги изолираш от обкрьжението си, толкова по-успешно ще ограничиш вонята на сметище. Отношенията ви са стигнали до драстична простотия и всеки момент може да се изсипе отгоре ти. Извинявам се за цветистия език, но наистина е жалко млад човек да се похабява за тези селски мелодрами, да си трови нервите и да се лишава от шанса да вьведе ред. За да сте стигнали до тук, от това успешен брак няма да излезе.
Успех, каквото и да решиш занапред.

# 781
Според мен проблемът няма начин да бъде решен, ако ще й в Камбоджа да замине въпросната.
И основният проблем не е любовницата, а в това, че съпругът ти е огромен комплексар. Ти си млада и успяла, с хубава професия и добър външен вид, че и социално активна, а той до теб с нищо не може да блесне и така се е озлобил към теб, че ако имаше начин да чуеш разговорите им, вероятно щеше си много наранена. И двамата са безперспективни хора и в нея е намерил начин да не се чувства като плюнка. Това няма да се промени и ще ти трови живота години наред.

П.П. Самочувствието няма само външно измерение и осъзнаване, че ето "аз съм такъв такъв и онакъв и това е ценно". Понякога точно хубавите, успелите и т.н. хора (с цялата условност на понятията) са най- несигурни вътрешно. И част от тези хора са дръпнали нагоре точно защото често не са били доволни от себе си и това е изиграло ролята на стимул за израстването им.

Скрит текст:
Разбирам, че ти трябва време за осъзнаване, но си достатъчно интелигентна, замисли се, че май повече си развила емоционална зависимост, а обичта ти към този човек я няма. Затова: дистанцирай се, ако трябва, дай си време да претръпнеш и се раздели с този човек изведнъж. Не е заслужил с поведението си към теб по никакъв начин да му се доверяват намеренията ти и да се опитва да те манипулира, за да страдаш още повече и да се протаква агонията. 2 години са напълно достатъчни. Успех!

# 782
Разбирам, че трябва време за осъзнаване, но според мен това е психически тормоз. Аз не бих търпяла толкова много. Това са над 2 години ад, които едва сега ескалират до пълна нетърпимост. Никой мъж не струва толкова нерви. Ама наистина никой.

# 783
Според мен проблемът няма начин да бъде решен, ако ще й в Камбоджа да замине въпросната.
И основният проблем не е любовницата, а в това, че съпругът ти е огромен комплексар. Ти си млада и успяла, с хубава професия и добър външен вид, че и социално активна, а той до теб с нищо не може да блесне и така се е озлобил към теб, че ако имаше начин да чуеш разговорите им, вероятно щеше си много наранена. И двамата са безперспективни хора и в нея е намерил начин да не се чувства като плюнка. Това няма да се промени и ще ти трови живота години наред.

П.П. Самочувствието няма само външно измерение и осъзнаване, че ето "аз съм такъв такъв и онакъв и това е ценно". Понякога точно хубавите, успелите и т.н. хора (с цялата условност на понятията) са най- несигурни вътрешно. И част от тези хора са дръпнали нагоре точно защото често не са били доволни от себе си и това е изиграло ролята на стимул за израстването им.

Скрит текст:
Разбирам, че ти трябва време за осъзнаване, но си достатъчно интелигентна, замисли се, че май повече си развила емоционална зависимост, а обичта ти към този човек я няма. Затова: дистанцирай се, ако трябва, дай си време да претръпнеш и се раздели с този човек изведнъж. Не е заслужил с поведението си към теб по никакъв начин да му се доверяват намеренията ти и да се опитва да те манипулира, за да страдаш още повече и да се протаква агонията. 2 години са напълно достатъчни. Успех!

Съгласна съм 1000% с този пост и мисля, че обхваща всичко, което бих казала и аз.

# 784
  • Сф
Единствения разговор, който Даяна трябва да проведе е този със съпруга си.Нормално е, ако той държи на нея да заяви категорично на другата това и да я разкара от фейсове и т.н.Да не се среща с нея  дори и случайно, да я избягва.Да заяви категорично, че жена му е важна.

# 785
Момичета,

Скрит текст:
Много точно Tays описа казуса с облеклото.
Аз съм изненадана, че точно облеклото ми засегна, тъй като е коментирала, че облича себе си и семейството си от магазините втора употреба. Никога не съм коментирала това, не го намирам и за странно, много мои приятелки пазаруват оттам..Не всеки има възможности и изобщо за мен в този ред на мисли са осъдителни подмятанията на тема облекло..но благотворителна сметка за мен..? Ходя облечена със семпли делови рокли, поли и ризи понеже естеството на работата ми го изисква, дори закривам татуировката на китката си с часовник, или гривна. Но в нейния пост бях със "скъсан чорапогащник, пола от ерата на динозаврите и раздърпана блуза", но пък имаше описание на местоработата ми, в което нямаше и грам съмнение за кой говори, гарнирано с други подробности.
Тя се облича с ярки цветове (червено яке, ботуши комбинирани с дантелена рокля посред лято -всичко това в комбинация), облекло, което бих определила като кукерско.
Бях забравила друг, може би значим факт. Тя е копие на майка му-къса, силно тупирана червена коса, кръгло лице, не само аз съм забелязала приликата.
Не ми липсва самочувствие за външния ми вид, но сте прави, че като цяло ми липсва увереност, но
най-вече ме заболя и обиди това, че тя очевидно съзнава, че каквото и да каже за мен няма да си навлече гневът му.
Скрит текст:
Отделно личните неща за мен, които би могла да научи само от него бяха постнати публично.
Как е разбрала, че аз се съмнявам? Както по-горе написах, започна разговора, че съм пратила човек да разпитва за връзката им (блъф).
В краткия разговор във вайбър изказах ясна позиция, че знам какви са отношенията им, а тя ме обяви за луда. Попитах дали е действащ психиатър и какво лечение ще ми назначи, като на останалите си пациенти ли (цитирах антидепресантите, които намерих).
След което я помолих да ме остави на мира, тъй като работата ми е отговорна и не мога да отделя времето за чат, което мъжа ми е отделял. Също така казах, че не разговарям с вулгарни и невъзпитани хора ( репликите и изобилстваха от "А?" "Ко" "Е?" написани едно след друго. Мисля, че рязкия ми, категоричен, но любезен тон я вбеси и провокира да излее това словесно разстройство.
Това би трябвало да ти е показателно какви са отношенията им. 
Ако ставаше дума за обикновена приятелка/или приятел на мъжа ти и тя/той си позволи одобни думи към съпругата и майката на децата му, всеки поне средноинтелигентен и стабилен мъж би защитил семейството си, като скръцне със зъби на въпросната/въпросния приятел, че това е недопустимо.
След като тя си мисли, че може да прави каквото си иска безнаказано от негова страна, ясно е, че го върти на малкото си пръстче.
И пак, остава въпросът с какъв точно мъж искаш да прекараш живота си от тук нататък.
Такъв човек ли искаш до себе си?Човек, който не те уважава никак, на когото му е все едно, че "хвърлят" всякаква мръсотия по семейството му, човек мързелив и безпардонен, човек който най-вероятно ти се подиграва зад гърба ти колко си наивна-работиш, издържаш го, плащаш рандевутата с любовницата му, че и търпиш безропотно да те прави на идиотка.
Никоя жена не заслужава да се отнасят с нея като с боклук.

# 786
  • София
Проблемът на Даяна е като на много други жени - няма  самочувствието, характера и куража да го изрита от живота си тоя плужек, независимо дали има любовница или не, независимо дали я обижда, манипулира, използва или дори бие - тя е приела, че с този мъж ще живее,каквото и да се случва. И дори да разкара сегашната луда любовница, ще си намери друга, после трета и така нататък. Жалко само за децата, които растат с такъв модел на поведение и един ден ще станат същите - психически насилници или жертви, съсипващи живота си. Цялото ѝ участие в темата от началото до сега е оплакване и само оплакване. Нито е първата, нито ще е последната. Пак казвам, само ми е жал за децата.

# 787
Няма самочувствието да го изрита защото е добре стъпкана и манипулирана .

# 788
daqna86, всъщност ние те подкрепяме и ти вдъхваме кураж в този труден момент Simple Smile Ако не си личи Simple Smile

# 789
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не съм съгласна, че авторката само се оплаква, мисля, че осъзна много неща, както и истинския проблем. Но хората са различни и на някои им трябва повече време за реакция, не знам толкова ли е трудно да се разбере това. Зад клавиатурата винаги е много лесно и бързо, но тази жена трябва да се подготви за коренна промяна в живота си. Обвиненията и непрекъснатото подканяне, че още не го е изхвърлила и че това трябва да стане на минутата са просто отвратителни. 

# 790
  • София
Вселена, така е, обаче минутата продължи твърде дълго. Както и други потребителки писаха, мислеха, че влиза в темата, за да се похвали, че го е изритала. Аз същото си помислих, когато видях името ѝ под дългия пост. И точно, защото знам, че когато минутата стане не 5 минути, а 5 часа вече няма как да стане. И да, тя действително осъзна някои неща, но какво от това. Факт, поне не е като останалите да си заравят  главите в пясъка и давикат" всичко е наред"
Но пак ще попитам: Какво от това?

# 791
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да остане или не с него е само и единствено неин избор и никой няма право да я осъжда. Да не забравяме, че това са хора, които ние реално не познаваме, а и сме чули само едната страна. Колкото и да е симпатична авторката, не забравяй, че познанството ни е само виртуално. Да притискаш някакъв непознат човек във форум да прави нещо, което ще е решаващо за целия му живот, както и за тези на децата му, е даже страшно.

# 792
Даяна, от вчера чета новостите.
Искам да те поздравя, че си запазила самообладание и не си реагирала на откритата, публична подигравка на тази "жена". Предполагам колко трудно ти е било и колко много си искала да напишеш и кажеш, но не си го направила. Ще го осъзнаеш, като мине време. Тази "жена" публично е изразила долнопробието си и е унизила единствено себе си, собственото си семейство-деца и най-вероятно не го осъзнава, доволна от подкрепата на твоя съпруг. По моите разбирания за живот, уважение, подкрепа и любов, тази подигравка не идва от въпросната персона, тя идва от съпруга ти, а ценностите, които изповядваме и прилагаме върху близките си, са основа за живот.
Моят съвет е: Остави го да прави каквото си иска! Не търси разговор, не питай, не проявявай интерес пред него, никакъв. Организирай ежедневието си около себе си и децата, все едно друг не съществува. Включи близките си и приятелите си в това - срещи, излизания с децата, помощ за нещо - от теб за тях, от тях за теб и куп още такива...... Не давам съвет за развод, раздяла, изгонване на мъжа или каквото и да било такова. Отдалечи се от него емоционално! После няма да имаш и нужда от съвети.  

П.П. Харесваш ми. Пожелавам ти всичко най-хубаво.  Simple Smile

# 793
Според мен, авторката се е фиксирала прекалено много върху евентуалната му връзка , нейното разкриване и самата жена, която провокира всичкото това. Трябва да измести този център към съпруга си , защото тази жена не е водещият фактор. Водещо е какви са отношенията им и дали има вариант да се стабилизира семейството и нейния вътрешен мир. Ако всички проблеми в този брак са свързани само и единствено с едно увлечение , и то е изолирано явление , и може да бъде игнорирано, бракът може и да се спаси. Хората си дават втори шанс . Преценката е на авторката. Отстрани е лесно. Ами ако това нагло същество нарочно поддържа илюзията за връзка , защото е било отхвърлено  Thinking
Вариантите са много.
Сега ще ми кажете- ама нейният мъж е "оправдал" позорния пост. А е възможно той да се е опитал да и обясни причинатаза него. Да , не е по най-добрия начин , наистина . Аз ако съм на нейно място , ще настоявам, в мое присъствие , той да разговаря с оперената и да я попита защо обижда жена му. За да няма после-ама ти си въобразяваш ? Щом има публичен пост с уронващи престижа на жена му думи , ако той е мъж , който държи на семейството си , ще се опита да разбере какво го е провокирало. И ако приятелството е само приятелство.

# 794
Ох, момичета, така е, прави сте!

Не ми е лесно. Благодарна съм за всяко мнение в темата, чувствам, че не съм сама и усещам подкрепата ви!
Преди да я пусна бях почти убедена, че се филмирам, че съм параноична и все неща, които ми се вменяваха с толкова убедителен тон, че бях започнала да си вменявам сама на себе си вина, че развалям семейството си заради неоснователни догадки и мои фантазии.

Пример:

Много съм близка със семейството на мъжа ми. По-близка съм с  тях, отколкото той самия. Миналата седмица бях оставила дъщеря ми на грижите на бабата на моя “мъж” (който забележете отскоро работи) и малката се беше впуснала в дежавю-та за рандевутата на баща си в мое отсъствие, та когато я взимах, на бабата и трябваше по-голяма кърпа да избърше пяната от устата си.
Като привърженик на старата школа, бабата го беше хванала за яката още същата вечер, но 24 часа след това беше като излязла след прясна промивка на мозъка. Човека и беше обяснил, че хората ме лъжат, оттам аз промивам главите на децата (да не бил луд, как си била представяла пред собствените си деца той, разумния човек да флиртува с чужди жени). Всички въртяли интриги, но аз съм била наивна и вярвам, та оттам ни идват проблемите.
Или е искрен, или е най-изпечения манипулатор на майката земя.

Когато говоря с него на моменти започвам да се съмнявам в това, което са видяли собствените ми очи и са чули ушите ми.

Започна работа, държи се любезно, търси начини на сближаване и прави неща, които съм искала преди, но не е правил. При все, че му спрях кранчето.
Ако аз бях обвинена несправедливо вероятно огъня, който щеше да излиза от ноздрите ми щеше да опърли и пердетата вкъщи, а той не е от кротките така, че още нещо, което подхранва подозренията ми.
Последните седмици му ударих игнора и се дистанцирах, спя в отделна стая и кротко обмислям по-нататъшната си стратегия.

Не знам права ли съм или не, но знам, че всеки живее с последиците от собствените си действия.

Потресена бях от поведението на тази жена-напудрена и нагласена отвън, а ползваща език, присъщ на цветнокожите, които излъчват за всеобщ сеир в предавания като “Съдебен спор”. Факта, че е бил близък с подобен тип индивид с женски полови белези ме изумява.
Познавала ли съм го изобщо? В илюзия ли съм живяла?
Не се оправдавам, не твърдя, че поведението ми е адекватно, но тук мисля, че успях да сверя часовника си !
Luna,
 bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт