Дали имат връзка

• 106 811
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 840
Едно голямо гушшш за Даяна!  Hug Hug Hug
Бъди силна заради децата и себе си!
Убедена съм,че ще намериш щастието и след това! Сигурна съм!  Hug Hug Hug

# 841
Защо си мислиш, че при един развод, си гарантираш спокойствието щом излезеш от семейното жилище?
Да не говорим, че е минус в процеса за този, който го е направил, докато бракът не е бил разтрогнат.
Само спокойствие относно жилището, не по принцип. Достатъчно е партидите да са на негово име, за да й спретне някоя мизерия. А този човечец не само на мен ми направи впечатление на скрит злобар. Иначе съм съгласна, че правото да остане е на нейна страна, за моралното право да не говорим. За минуса - минус е да си зареже децата, а тя няма такова намерение.

# 842
Какво жилище, какви 5 лева ? Ами ако му е наследство от дядо му, а ако в придобито преди  брака ? Изобщо това е последния въпрос ,който я вълнува в момента ...

# 843
  • Вестерос
Всички тези ако-та могат да се пренебрегнат в определени случаи  Peace

# 844
Но в повечето случаи съдът няма да го изгони от неговия апартамент.

# 845
  • Вестерос
Случва се щом е семейното жилище и децата се дадат на майката.  Тя живее с тях там докато станат те на 18.

# 846
  • София
Как ще ги пренебрегнеш с две деца на улицата, че не се сещам? newsm78
Да, авторката работи и е добре финансово, но защо да си снижи качеството на живот, като му отстъпи " заради спокойствието си" жилището?
Ми, да вземе и издръжка да му плаща, че съвсем да си гарантира спокойствието?

# 847
  • Вестерос
Кой говори за отстъпване? Аз казвам, че в определени случаи тя може да остане там с децата, а той не, въпреки че му е наследство примерно жилището. Практиката познава стотици такива случаи.

# 848
Случва се щом е семейното жилище и децата се дадат на майката.  Тя живее с тях там докато станат те на 18.
Случва се, но рядко. Ако бащата няма друго жилище, най-вероятно съдът няма да го остави на улицата.

# 849
Жената каза, че има къде да отиде ако се разделят.  Peace

Иначе, не знам каква истина очаква Даяна да разбере. Тази история е гнусна по толкова много начини, че не мога дори да започна да изброявам. Надявам се да завърши по възможно най-добрия начин за нея и за децата ѝ.

# 850
  • Вестерос
Случва се, но рядко. Ако бащата няма друго жилище, най-вероятно съдът няма да го остави на улицата.
Жилището следва децата, не бащата и майката.

# 851
Жилището следва децата ако е СИО. Ако не е колкото е възможно да ги последва толкова е възможно и да не ги последва.В случая жилището е негово, а може и да не е съвсем негово. Авторката каза, че точно жилището и е най-малкият проблем.

# 852
  • София
Да, каза че има къде да отиде, но защо децата да преживеят и преместване, и загуба на приятелчетата, и всичко с което са свикнали?
Заради спокойствието и комфорта на новоизлюпения ерген?

# 853
Той, бащата, не ги гони, въпросът е, че и него не могат да изгонят.

# 854
  • Вестерос
"Семейно жилище" е мястото, в което семейството живее основно. За семейното жилище е без значение как е било придобито или на какво основание се ползва - дали са го купили двамата съпрузи, дали единият го е получил по наследство, или пък двамата го имат като дарение, придобили са го по договор за издръжка и гледане или пък им е дадено за ползване примерно от родителите на единия или другия. По смисъла на закона това е т.нар. семейно жилище и то се подчинява на определени специфични правила както при разпореждане с него по време на брака, така и при развод.

Може и да не е в СИО, може да са под наем и пак да се даде на майката, може да е на свекървата и пак да се даде на майката.

Общи условия

Активация на акаунт