Дали имат връзка

• 106 813
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Той, бащата, не ги гони, въпросът е, че и него не могат да изгонят.

Никъде не е казано такова нещо.
Бащата не е гонен още.
Но, аз не мога да разбера тия съвети, да си вземе децата и да го освободи от присъствието си, щото спокойствието ѝ е най- важно.
А, за двойното натоварване на децата, някой помисли ли или пак сме на принципа " Щом мама е щастлива, те задължително също са? newsm78

# 856
Всичко може, но не е толкова лесно. Ако авторката има къде да отиде, е за предпочитане да си спести подобни тежки съдебни битки. Достатъчно неприятни неща има да премине.

# 857
"Може да предостави" е съвсем различно от "със сигурност предоставя". Рядко се случва, и то ако например бащата има и друго жилище, или става въпрос за няколко години. Как ли пък не са изгонили някой от жилището му за 16-17 години...Най-много да им разделят стаите и да продължат да си съжителстват.

# 858
  • Вестерос
Нина, няколко пъти спомена , че рядко се случва. Чакам да обясниш каква ти е практиката, че си наясно, че е рядко, защото моята е обратно Peace Новият СК от 2009 говори по-скоро за обитаване, а не за собственост.

# 859
Практиката са ми примерите от реалния живот. Ти разкажи колко мъже изгони от личните им жилища и за колко години.

# 860
АбсурТ, ти имаш ли идея какво представлява подобно дело и че съдът може да постанови да се ползва жилището от двамата и тя да му плаща наем? Може и да го има в закона като възможност, но е трудно за постигане. И най-важното дали си струва.

# 861
  • Вестерос
Не, не е трудно и не, не е рядко. Но щом са ви такива практиките  Peace Спирам дискусията.

# 862
Ти практикуващ бракоразводен адвокат ли си и имаш ли спечелени подобни дела? Ако са повече давай координати да си знаем при нужда.

# 863
  • София
"Може да предостави" е съвсем различно от "със сигурност предоставя". Рядко се случва, и то ако например бащата има и друго жилище, или става въпрос за няколко години. Как ли пък не са изгонили някой от жилището му за 16-17 години...Най-много да им разделят стаите и да продължат да си съжителстват.
Нека ти кажа какво аз съм видяла.
СИО- мъжът излезе, жената остана с детето до навършване на пълнолетие.
Не му е е плащала наем и не е ставало въпрос да живее той в другата стая, защото апартаментът беше двустаен.
Никой от двамата не отстъпи- другият да му изплати частта и след като синът им навърши 18, продадоха, делнаха парите и толкова.
От собствен опит- разведоха се родителите ми, присъдиха ни на майка, баща ми нямаше друго жилище и му дадоха 2 месеца да си уреди ведомствено, или от съвета под наем.
Излезе, после майка му изплати половината първоначална вноска, нищо че нейният баща я беше дал, с което прекратиха съсобствеността, а тя продължи още куп години да изплаща ипотеката..

# 864
absurT, ти говориш за обща собственост, която се дели след развода, а в случая жилището е лично на мъжа отпреди брака.

# 865
може да е на свекървата и пак да се даде на майката.

Ако това е истина - честито на свекървите и синовете. Всяка девойка дошла от дълбоките села с идеята да живее в града без наем и ипотека си е уредила живота раждайки едно дете.

Извинявам се на авторката за отклонението.

# 866
Ако ставаше толкова лесно, отдавна да се е превърнало в практика. Жилището на свекървата обикновено върви в комплект с нея.

# 867
Той, бащата, не ги гони, въпросът е, че и него не могат да изгонят.

Никъде не е казано такова нещо.
Бащата не е гонен още.
Но, аз не мога да разбера тия съвети, да си вземе децата и да го освободи от присъствието си, щото спокойствието ѝ е най- важно.
А, за двойното натоварване на децата, някой помисли ли или пак сме на принципа " Щом мама е щастлива, те задължително също са? newsm78
Да, те децата са много щастливи с шавливия тате, дето ги води при лелята и хич не се усещат, че нещо не е наред.

# 868
  • София
absurT, ти говориш за обща собственост, която се дели след развода, а в случая жилището е лично на мъжа отпреди брака.

Законът си е закон, прочети го, ако решиш- питай адвокати, ще ти кажат.
Само когато жилището не е на родителя, а на някого другиго, се определя срок от 1 година, / без да съм точна в срока/, за да го напусне.

# 869
Аз не ти оспорвам твоите примери, просто те нямат връзка със случая. За авторката ще е полезно да разкажете примери с жилища, собственост само на мъжа или на родителите му. И не твърдя, че няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт