Януарчета 2016 - 9

• 103 102
  • 707
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Ох, Циндил, една голяма прегръдка от мен! Всичко ще мине добре, но разбирам притесненията ти.

# 496
Циндил, и от мен прегръдки!
Не са ли всичките ни мъжаги с фимоза в една или друга степен? На Коко решихме да му оправят и тази работа като му оперират тестиса. А аз си мислех че с момченцата е много по-лесно...

# 497
  • София
Циндил, стискам палци всичко да мине леко. Дано пътувате спокойно. Прегръдки за теб и Филип.

Сами пък вече хич не ми дава да му забелвам пишката, все ми бута ръката.

# 498
  • Бургас
И Марти не дава. Има по една идея кожичка за отлепване и от двете страни, ама стиска краката, рита и ми бута ръцете. Баща му каза да не се притеснявам, някоя мацка щяла да го оправи Joy

С температура е от вчера. Държи 38, въпреки че редувам Панадол и Нурофен на 4 часа. През нощта и до 39 стигна, свалихме я с оцет. Иначе си играе, бърбори, пее. Няма сополи, кашлица, нищо. Гледах за зъб, но не виждам да е зачервен венеца никъде. Ако и утре е така, ще го водя на лекар. Не съм спала вече две вечери като хората, днес съм като ударен самолет.
Учи по една нова думичка всеки ден. Последното му е ,,какуууу,, и кака му се размазва от кеф. Сега готви и я храни с един черпак Grinning

# 499
Ее, дано се оправи Марти, много гадно с температура Sad
Сладур,  как работи кака си Wink
На Коко "забелвам" докато го къпя, но няма никакъв напредък. Просто поддържам положението да не се влошава. Явно аз съм най-смотана и изобщо не успявам да го забеля истински.
Ние днес се върнахме от почивка, не бяхме взели количка защото той уж върви. Е, почти през цялото време го носихме, съответно такива болки си докарах в кръста, направо ми се реве.
Иначе си знае няколко думи, които се повтарят всеки ден - кола, падна, пак, баля-баля (люлката), там, пъп и т.н. Вчера много се впечатли от думата "посока" и а повтори няколко пъти. Общо взето има някаква вербална комуникация, но много  ограничена и не е проговорил още. Навсякъде го питат как се казва, явно се очаква да казва вече името си, но ние не сме го учили. Казва си че е на една, показва си всякакви части на тялото, показва зайчето как яде морковчето и т.н., по книжките показва всички животни, по легото си показва плодовете и зеленчуците, по тихата книжка също доста неща показва, започна сам да пие вода. Заберязах по време на почивката, тъй като не бяхме взели гърнето, че почти не върши работи навън, чакаше да се приберем в стаята за да ака. Днес като се прибрахме му дадох обяд и го сложих на гърнето - веднага свърши и голямата и малката работа.
Горкият пак е с кори по вратлето от жегите, направо не знам какво да го правя вече, подстригвам го и пак се поти милото Sad

# 500
  • София
Танче, дано не вдига повече Т и нощта ви е лека.
Пурплетка, аз взех една количка тип чадър съвсем обикновенна без борд и сенник и ми върши чудесна работа. Всички торби качуля на нея и на плажа е като закачалка.

# 501
При нас вече седмица се точи хрема с влажна кашлица, след пътуване и сън в кола с климатик, не знам там ли се е простудил нещо или вирус някакъв. Или зъби, още 4 остават, сред които и кучешките се показват, без да са пробили още.

Иначе това, че ходят, съвсем не значи, че ходят дълго и в желаната посока. Ако не беше раницата, до никъде нямаше да можем да стигнем, а за на ръце е доста тежък вече и не си го причиняваме. Количката чадър е добър вариант също, ако имате да носите и багаж и ако стои. Иначе излизам с раница на кръста и след 5 минути вече протяга ръце и вика "Носи", след 5 минути "Слиза" и така, забавляваме се, отвреме навреме щедро казва "Ръчичка" и сам хваща моята, но за кратко, преди да забегне към някоя кола, да почне да я опипва и да й назовава частите и да повтаря "Кара, кара!", вече и пита за "Ключ?", понеже му обяснявам, че мама няма ключ за колата и няма как да кара. Не знам на кого се е метнал такъв автоманиак. За акото още не съм слагала на гърне, но отрича да има такова нещо, така че май не е моментът да почвам. Като го питам има ли ако, казва Няма!, а като питам на какво ми мирише тогава - Пишу!. А си има ако, като му кажа, че ще проверя, почва да вика "Бяга" и се втурва към вратата, да не го разкрия - как да го сложа на гърне при това положение. Grinning Чакам го да почне да си казва или поне признава, преди тази стъпка. Забелване също не съм практикувала, така че purpletka, не се притеснявай, може да се окаже, че изобщо не е фатално, че не е истински забелен - има си време и това да се случи.

# 502
  • София
Аурора, дано бързо минат сополите и хремата. На връщане от морето беше голям мор и дребния спа на климатик и понеже се притеснявах да не го надуха го завих с една тънка завивка, когато се събуди тениската му беше цялата мокра.
Когато бързам и искам да отида на определено място количката ми е верен приятел, защото ако оставя Сами да ходи никога няма да стигна до целта. Wink

Ние сме на вилата надухме един басейн и е голям кеф. Каката и дребния яко джапат. Simple Smile

# 503
Коко по принцип върви много, напоследък нещо ни прави номера и иска да го носим. На почивката носихме кошарата и нямахме място за нашата си количка, а докато се чудя дали да купим една по-малка дойде време да тръгваме. Общо взето от много чудене никаква не я свърших... иначе раницата винаги е била абсолютно изключена за нас. Дребният на 3 месеца тежеше над 8 кг, колкото и да разпределя тежестта това си остава натоварване за гърба, кръста и краката. Единственият вариант е количката, просто се подведох че вече не му е нужна.
Климатиците са отвратително нещо, но напоследък се налага да пускаме през деня с Коко в стаята. Нощем пък спим на пуснат климатик в другата стая и отворени врати. Постоянно го мисля Коко да не се разболее.

# 504
  • USA
Здравейте,

надявам се всички мами и дечица да са добре.От вчера реших да махна биберона на Теа,имаше драма,но не голяма Shocked.Каката ни някога плака 3 дни и я забрави.Махнах я ма същата възраст!

Лек и спорен ден!

# 505
Браво,Линка ! Аз идея нямам как ще махнем бибата. Абсурдно е да заспи без. Не ми пречи, но се дразня.
Циндил,как е при вас положението ?
Момичета , използвате ли още бебешки прах за пране ? И по колко мл мляко давате на ден ? Аз и давам само вечер, но и давам и Порция ястие С нас на вечеря и после преди лягане като дам мляко имам чувството ,че ше и се пръсне корема.

# 506
  • Бургас
Бебешки прах спрях да ползвам преди три месеца. Вече пера с нашите дрехи всичко накуп.
Мляко пие вечер 240 мл. (разтворено май става към 270). Търси си го, независимо, че е вечерял час преди това. Е, случва се да не го изпие цялото, но обикновено не му прощава.
Вчера съчини първото си изречение: Кака нани!
Днес беше второто: Кака, къти (кака е в къщи).
Опитва се вече да повтаря каквото му кажа, обикновено излиза нещо нечленоразделно, но е важно усилието. Най-смешно му е люля-баля - изговаря нещо, което аз не мога да произнеса с езика напред.

# 507
  • USA
kali_gali, Срязах съвсем малко бибата отпред и като няма вакум,те не я искат.Така ги отучвам  Grinning Хем я има ,хем не става. Вече мога да се похваля, след  третия ден не се и сещаше и засива лесно. Иначе в началото по-много се въртеше.

Бебешки прах след годинката спрях да използвам

АМ пием вечер.И ние не му прощаваме,дори и да е вечеряла добре.

# 508
Ние все още перем с бебешки прах. В момента с този на ДМ.
АМ не го търси конкретно. Ако дам пие максимум по 210. Аз дори правя по 180. Понякога го бута. От както откри компота от малини на баба си, пие само него. Разреждам яко с вода, обаче. Нарочно.
Пие и чайче на Хип ябълка с копър. Много го хареса, на "дърти години".
С говоренето сме на извънземен език още. Разбира му се само- мама, баба, аф аф за кучето и бръм-бръм, за къртещи машини.
От два дни се опитва да казва -не. Но е толкова смешно. Той обича да слага -ака или кака, или ка на края на думата. И започва едно миеко-ниее..ка. И става -нека.
Продължава да търчи, като отвързан. Вече покрещява повече на децата. И нещо все иска да им каже.
Започнах да го водя в затворени детски кътове, по площадките, че да не ми излиза на улиците. Та взех и аз да посядвам.
Онзи ден си цепна тиквата на асфалта. Издърпа се от ръката на баща му. Такава цицина стана, ужасна. Днес пък си прасна носа. Все бели.
А от няколко нощи давам Киндинорм, че пак реве и аз съм пребита на другия ден. Взе да ми става лошо.
Нещо се стряска, май в съня си. Не ми дава да говоря да го успокоя. Рита, блъска. Ако и баща му обели дума-още повече крясъци. Все едно не е в него си. А, някъде извън, в съня. Много странно.

Циндил и аз ви мисля.

Кой тръгва на ясла, да се отчете?

# 509
Благодаря ви за отговорите,момичета !🤗
Много се радвам на говорищите дечица. Много са сладки.
Лелее,Лолр дано минава по-бързо този период. И Криси имаше подобен. Събужда се,пищи и не иска да я взимам. За щастие не продължава дълго. Та на зъби, на сън, на ясла , на какво ли не го дължах,Ама истината ше си остане някъде таммм.
Линка,ще пробвам събота и неделя. Аз веднъж бях отрязала една и и я бутах след като се беше събудила нощем, тя продължава да реве, аз тикам ли тикам, докато се сетя къде е проблема 😃

Общи условия

Активация на акаунт