Мухъл в пералнята

• 2 591
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, от известно време забелязах,че има натрупан мухъл в гуменото уплътнение на вратата и по-точно в гънките. Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил с него. Благодаря предварително

# 1
Купете препарат за перални машини и следвайте инструкциите за употреба.

Може също така да пуснете пералнята на 90 градуса с прах за бяло пране /на гранули/.

# 2
или белина

пп но все пак първо почистете каквото е възможно с една гъбка или нещо подобно

# 3
Аз периодично за почистване правя следното:
1/ сода в отделенията за хляб
2/ Ябълков оцет 1 чаша в барабана

Пускам на някаква програма с по-топла вода.

# 4
Препарат за почистване на перална, после една празна на висок градус с прах  за бяло пране. След използване задължително оставяй люка отворен.

# 5
... че има натрупан мухъл в гуменото уплътнение на вратата и по-точно в гънките..........
Там обикновено остава вода след ползване на пералнята. Подсушавам го, но и често забравям, и оставям вратичката отворена. Иначе за вътрешно почистване пускам празна пералня с прах за пране на висока Т.

# 6
  • Русе
Наш познат, който се занимава с ремонт на перални, ми каза след всяко пускане на пералнята да обирам водата, която се събира в гуменото уплътнение. По този начин се избягва почерняването на гумата. И оставям вратата отворена след пране  Peace

# 7
Същото щях да напиша, винаги правя така. Peace

# 8
Почиствам от време на време със разтвор оцет и вода, също оставям отворена вратата.

# 9
  • София
Без търкане не пада всичко от уплътнението. Наскоро ми се беше умирисала пералнята и я пуснах с препарата на ДМ за перални и после и един цикъл на 90 градуса. Еми, остана си тук там чернилка по гумата. Изтърках я с грапавото на гъба. Има и някакви отвори за отичане на водата - тях ги почистих с клечки за уши. Сега гледам да я проветрявам добре и по-рядко да ползвам омекотител и течни препарати. Нямам вече проблеми с лоша миризма.

# 10
  • София
Какви са тези препарати за перални? newsm78 Бихте ли показали- На ДМ или други

# 11
Аз купувам този от Кауфланд
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт