Великобритания - Тема 69 Великденска Зелено Пролетна

• 76 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Истински се вижда само със сърцето.
За момичетата, които обичат да обикалят слагам едни интересни маршрути Simple Smile https://www.roughguides.com/article/best-road-trips-in-the-uk/

Аз не знам тази година дали ще направя някой, но ако решим ще стартирам с Йоркширският най-вероятно Simple Smile

Хубаво е да е жега, обаче в комбинация с вятър както се очаква, не знам дали ще ми е приятно Simple Smile и без това по цял ден почти съм навън и вече съм почерняла на тениска, избиха ми някакви петна по лицето, абее ужас Simple Smile

Понякога как си ти в тази жега?

# 646
  • Cambridge, UK
Колеги на мъжа ми правят всяка година 1. Scotland’s North Coast 500
Но не е за семейства с деца, поне според тях Simple Smile

Ние се абонирахме за England heritage и вече обикаляме.
Като голям фен на Ед Шийрън организирахме семейно пътуване до замъка от Castle on the hill и ни хареса много, ако живеете в East of England си заслужава посещаването на градчето и замъка.

Жегата последните 3-4 дена ми развали плана за черешата, вчера брах но много странно половината плод е розов, другата половина тъмно червен почти презрял, да не говорим че тази година ни нападнаха някакви буби и половината черешки са пълни с червеи, днес продължавам да бера, викнала съм приятелка на помощ, че половинката е в Китай

# 647
  • Bristol
Dartmoor National Park, но втори път не знам дали бих шофирала там Simple Smile

# 648
Здравейте мами. Ние с мъжа ми и детето имаме голяма вероятност да се преместим в Англия скоро, поради естеството на неговата работа, за поне няколко години. Имам толкова много въпроси..., ако може за начало да попитам как са цените на апартаментите /наем/ 2+1 и как стои въпросът с училищата и детските градини и здравния сектор. Ние като ЕС граждани ползваме ли някакви привилегии. Напр. ще имаме ли здравна застраховка, ще приемат ли детето на детска,училище, и най -вече как са цените на частните училища. Моля на някакъв ориентир, за да мога да добия представа какво ще ни очаква.
Благодаря

# 649
Има една много полезна и подробна книга за живота във Великобритания, ако имаш време я прочети ще ти спести време и главоболия:

https://www.book.store.bg/p131986/narychnik-za-zhivota-vyv-velik … iel-jordanov.html

Както и форума на българите тук:

http://www.bghelp.co.uk/forums/forum.php

Лично аз харесвам повече книгата, взех я на майка ми като беше тук защото ходех на работа и ме нямаше през деня, когато тя беше вкъщи с децата.

Моето мнение за 'здравния сектор' е, че ако работата на мъжа ти позволява е добре да имате частни здравни застраховки. Иначе се чака с месеци за специалист.
Общо частните училища (в и около Лондон) са около £20,000 на година.

Hug
Успех!

# 650
Ако става въпрос за дете пак ли се чака с месеци за лекар? Как е с чакането ако е с грип и температура например?
Видях, че има доста инфо на първа страница, връщам се да чета.

# 651
  • постоянно
Ако става въпрос за дете пак ли се чака с месеци за лекар? Как е с чакането ако е с грип и температура например?

Ако е грип и температура тук се лекуват с парацетамол .  Peace

# 652

Ако е грип и температура тук се лекуват с парацетамол .  Peace

Peace Абсол/тно! Най-добре си провери симптомите в www.patient.co.uk, купи си парацетамол и нурофен и редувай.
Майтапът настрана, ще ти дадат вероятно час за същия ден и ще прегледат детето (както и възрастен човек), но пак ще ви изпишат парацетамол. Това е при джипито.
За специалист (УНГ, гинеколог и т.н. лекари, които специализират определена област) се чака минимум 2 месеца, освен ако не е наистина спешно.
Тук никой не изписва имуностимулатори, - модулатори, витамини, хранителни добавки и т.н. Поне на нас не ни се е случвало.

# 653
  • постоянно
Стардъст ,
 мислиш ли че  е по-добре , че не се изписват посочените. В БГ е абсурд - изписват се две страници лекарства и добавки ... едо че парите, друго , че се тъпчат хората с химии ....
 Hug

# 654
  • някъде в орбита...
Аз признавам, че съм привърженик на минималното използване на лекарства.

# 655
  • Истински се вижда само със сърцето.
На мен лично парацетамол не са ми изписвали, директно АБ. Но иначе и аз не съм превърженик за всяко кихване да се бута АБ, като слушам в БГ какво се изписва за най-дребни неща ми става лошо.

# 656
Стардъст ,
 мислиш ли че  е по-добре , че не се изписват посочените. В БГ е абсурд - изписват се две страници лекарства и добавки ... едо че парите, друго , че се тъпчат хората с химии ....
 Hug

Разбира се.  bouquet Какви са тия епидемии в училищата и детските градини в България?! Колко пъти тук са обявявали подобно нещо? Да, имаше свински и птичи грип, но не помня да са затваряли градини и училища. честно казано, мисля че английският парацетамол е по-добър от българския и често си нося навсякъде, където ходим.
АБ се изписва, ако заболяването е напреднало и е прераснало в бронхит, чест инфекшън или не може да се овладее с парацетамол.

# 657
  • York
Здравейте мили дами!
Все още съм 2 в 1.  Mr. Green Вече много ми писнааааааа, имам 6 дни до термин, но се надявам да не изкарам до там..... А майка ми.....олееееееееее как ме дразни тая жена............... калявам си нервичките с нея. Оооооооммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм  Whistling Whistling Whistling Whistling

Илейн, ако хванете Йоркширската обиколка няма как ме пропуснеш  Wink
usmifchica, ние сме абонирани и за Нешанал тръст и винаги има къде да забегнем в почивните дни.

Аз също не съм любител на тъпченето с хапчета, а особено ми допада избора да ваксинираш или не.

# 658
 Рonqkoga, късмет и здрави нерви ти пожелавам! Как се справяш в тия жеги?

# 659
Ponqkoga, радвай се и бъди благодарна, че родителите ти са живи и здрави! Не го казвам назидателно, човек не осъзнава какво щастие притежава, докато не го връхлети нещастие. Нашите татковци и двамата са болни и възрастни вече и майките ни не могат да пътуват и да дойдат при нас. Идваха често и много ни помагаха до преди 3г. Сменихме 4 нанита от тогава и в момента сме с най-свястната, но ако знаете тя мен как ме изкарва извън нерви - здрава, права жена, която упорито отказва да научи английски и вечно има нужда от насоки, обяснения, някой да върви след нея ... децата вечно я упътват и й превеждат. Нашите майки, с 20г. по-възрастни са къде - къде по-оправни и интелигенти. Да не говорим за моя шеф, който е на същите години и върти 4 сгради и семейството си гледа човекът ...Хората са различни! Ясно е, че ако беше учила на времето и се беше справила с живота си нямаше да работи у нас ... Tired

GI, дай идея моля за изпитани таблетки против повръщане на път. Моят 12 годишен тийн ще ходи на трип от училище с автобус и после круиз и откача. Не мога да го държа в саксия цял живот.  Thinking Sad Cry Confused Гривните не помагат, както и малките розови хапченца от буутс.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт