Великобритания - Тема 69 Великденска Зелено Пролетна

• 76 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Оптимист по принуда
Ясно е, че ако беше учила на времето и се беше справила с живота си нямаше да работи у нас ... Tired
Е, недей така де. Сигурно 70-80% от хората, работещи нискоквалифицирана работа са с образование и то добро. Съвсем други обстоятелства са ги довели тук. А нанито, след като и' помагате, няма стимул да учи език. Неволята, нали знаеш иначе...

# 661
Не е, не в нейния случай.  Едва завършено средно образование. Но имахме няколко жени с висше образование преди това, които не свършиха по-добра работа. Бях впечатлена, че не е могла да се разбере с докторка рускиня, когато е отишла на преглед в локал сърджари.
Иначе е добра и разбрана жена, оставям я на мира.  bouquet

# 662
  • Оптимист по принуда
Ами и аз не мога да се разбера с рускиня, при това съм учила мъничко руски. Езиците ни са много различни.

# 663
Не споря, може би сме от други поколения. Права си, че не всички хора са добри в езиците.
Моето поколение и тези по-назад учеха руски задължително в училище. Лично аз нямам познат на моята възраст, който не говори, не разбира поне малко руски.
Езиците ни са от едно езиково семейство, пишем на кирилица и езиците ни са много сходни. Не еднакви, но си приличат. Лично аз съжалявам, че занемарих руския си, разбирам прекрасно, мога да гледам филми и да чета, но говоримия ми руски е на слабо ниво, не работно.

Знае ли някоя от вас ефективни таблетки против прилошаване при пътуване, момичета?

# 664
  • постоянно
Момичета ,
знам , че понякога се дразним на родителите си , но от тях по-добри няма да намерим . Всеки път като се прибера виждам всяка нова бръчка по лицето на мама и ми става толкова мъчно .....Казвам и че я обичам повече сега отколкото като бях по-млада.  Heart Eyes

Момичета ,
да се похваля . Дадоха ни място за миддъл скуул  в училището в което искахме. Първо ни отказаха защото сме  извън качмант , но обжалвах и  сложих на листа за чакащи и ни "огря " . По-спокойна съм , детето е щастливо, сега вече всичко зависи от него!   Crazy

# 665
  • Оптимист по принуда
Стардъст, за поколенията си права. При нас вече 'залязваше' руският. Имахме само 1 година в началното у-ще. И на мен ми се ще да го поназнайвам по-добре, но пусто ме мързи  Blush

Her, браво за училището  bouquet

# 666
her_76, няма по-голямо успокоение за родителите да получат желаното училище за детето си, поздравления! Преди 2г. като местихме ериа ни казаха, че децата ни можело да ходят в старото училище, защото разстоянието е 2,8 мили, т.е. под законните 3.
Написах им един хубав мейл, копирах емпито и след 3 дни се обадиха да започваме в локалното, което е на 5 мин. пеша.

# 667
  • постоянно
her_76, няма по-голямо успокоение за родителите да получат желаното училище за детето си, поздравления! Преди 2г. като местихме ериа ни казаха, че децата ни можело да ходят в старото училище, защото разстоянието е 2,8 мили, т.е. под законните 3.
Написах им един хубав мейл, копирах емпито и след 3 дни се обадиха да започваме в локалното, което е на 5 мин. пеша.

Стардъст ,
и аз като теб  Hug Такова писмо им написах , дори ММ призна , че не би  могъл да го напише толкова емоционално въздействащо.  hahaha
Моят син излиза с отлични резултати от Аустандинг училище и заради един келяв пощенски код ( говорим за половин миля разлика )  ще го пратят  в училище , което е пред затваряне от Офстед. Е , няма как да стане !
Това в което ни одобриха сега  е бившо грамър скуул и има също така с отлична  репутация . Което е по-важно е че води към най-доброто хай скуул .
Адмишънс явно са си казали - с тази "екс комунистка " българо-руска майка  по-добре да сме на Ти , отколкото на Вие  Naughty

Днес ще е жега - при нас го дават най-топло -36 градуса  ooooh!

За руския - ако бях на 20 и свободна  с руски има толкова добри работи в Лондон и отлично платени  ........

# 668
Мали 36! В Лондон уж до 30, дано не се прецакат влаковете.

her_76, ясно е, че трябва с техните камъни по техните глави. И аз така, прикачих карти в мейла с 3 различни маршрута и как децата ще пътуват общо 4 часа на ден в двете посоки, как това ще рефлектира на следучилищната подготовка и на умората им да пътуват повече от възрастни (моят път до ситито е максимум час врата до врата) и как притеснението да не закъснеят за училище, ако нещо стане с автобусите ще рефлектира на психологическото им състояние (mental helath). Отделно го ударих, че ни дискриминират, дали защото сме българи в стриктно консервативна английска ериа  Joy #Crazy и дали затова не ни искат в локалното училище ?! И как сме си скъсали трътките да работим, за да си позволим къща в този район и от къде на къде ще пращаме децата си в affordable housing area school (хич не съм джаджментал  Grinning). Така де. Преместихме се най-вече заради отличните гимназии тук и как ли пък няма да останем в старото. Пощенският ни код се смени според общината, а старото училище остана в другата община - имаха само картата с разстоянието. Явно са решили, че съм трабъл (нали като напишеш на емпито неговият офис трябва да направи проверка в скул адмишън защо нямаме места).
Включих суперлативи за средата, хората и цялостния облик на ериата, за да не изглеждам негатовно-манипулативна.  Laughing

# 669
  • Cambridge, UK

Знае ли някоя от вас ефективни таблетки против прилошаване при пътуване, момичета?

В Boots продават с един самолет, кола и кораб са на опаковката, но не помня как се казват
Аз съм ужасен пътник 2 завоя да има и повръщам, тези ми помагат

# 670
  • До хладилника, който обичам
Stardust, завършила съм езикова гимназия с втори език руски и съм учила в първи курс в Русия - но това, че аз говоря и разбирам руски отлично, изобщо не значи, че всеки българин над 30 го говори или разбира. В повечето училища се учеше някакъв руски, но в никой случай не на добро ниво, в обикновените гимназии руския беше точно като английския, който се учеше "една гаща плява" и се забравяше точно толкова бързо.
В Русия руснаците, които тествах колко български разбират, се пулеха учудено и те уверявам, че въпреки сходните в основата си славянски езици, не разбираха грам Grinning та няма причина обратното да не важи за българите също Wink

Моето "бебе" е на 30, но не може да носи едно худи два дни поред, понеже в момента, в който го облече, се омазва с някаква храна. Даже преди малко му се ядосвах, че тъкмо облече едно току що изпрано и се окапа с масло. Пера с капсули Ариел и петната излизат, поне досега нищо не е останало, но това масло не знам какво ще го правя, не ми се вярва да излезе. В момента всичките му худита са за пране и не иска да си съблече якето, и като го омаже ще си го пере сам.
Ще пробвам, мерси. Simple Smile Тъкмо се преборих с него да си съблече якето. Водя тиха, но постоянна война с навика му да си носи дрехите за навън вкъщи. Хем има всичко на всичко три тениски, с които изобщо излиза навън, и два чифта дънки, понеже в нищо не се харесва, хем се опитва да ги унищожи. Почти свикна да облича анцуг вкъщи, хем му е по удобно, но за тениските още не се сеща. Мъж. Тъкмо го напъхах в една, дето не си я харесва, да се цапа колкото ще. Simple Smile Честно, ако беше дете, сигурно щеше да е по лесно да го възпитам, отколкото сега да изкоренявам 30 годишни навици.
МГМ, не, че те назидавам, но здрав, прав 30-годишен индивид е напълно способен да се пере сам. И не само е способен, а трябва Grinning За превъзпитание на навици съм скептична, колкото той тебе ще превъзпита на тая възраст, толкова и обратното. Не е здравословно и полезно възрастни хора да бъдат обгрижвани като малки деца.

Вчера ходихме в страхотен парк, с гори и горски трасета за велосипеди...
Къде е това? Simple Smile

Жегата ми дойде идеално. Надявам се на много още жега. Посетихме Матлок миналия уикенд и много ни хареса центъра им. Жалко, че не хванахме отворени антикварните магазини - всеки втори е антиквариат, кой ли купува толкова антикварни вещи  newsm78

# 671
  • UK
Съгласна съм, но не знам дали има някой перфектен. За прането - той може, но няма да го направи така, както аз искам, което пък е моя проблем, че всичко трябва да е по моя начин. Той например разделя прането на цветно и бяло, но цветно за него е черно, червено, синьо, всичко е цветно, а аз го разделям по цветове, иначе след време всички дрехи стават сивкави. Той си е свикнал да пере неговите си неща, които са предимно тъмни и са подобни, и няма представа от различни материи и градуси. Чиниите мие като мен, но прави кухнята на езеро, пуска прахосмукачка, но не е особено прецизен, абе, като мъж. Повечето хора не се преобличат вкъщи и не се събуват, та в случая аз съм тази със странните изисквания, но той ще трябва да се съобразява, и се учи. Simple Smile

# 672
  • До хладилника, който обичам
Е, тогава си го отглеждай и обгрижвай, щом те влече Grinning

# 673
Usmifchica, благодаря, преди не ни помогнаха, но когато ги купих за първи път бяха бебета, сега на 12г. дано да му подействат.  Hug

Скрит текст:
Бу, бивши мои съученици, колеги от университета и от работите ми в България са хора над 37-40 г. (аз съм на 42 г.; дори колегите от работа на повече, тъй като аз като започнах тъкмо бях завършила и бях от най-младите) всички поназнайваха руски. Отделно съм от курортен град и руският беше много силен. Не се правя на интересна, такава ми е средата. Сблъсквала съм се с хора по работа, които не съм познавала преди това и дори са говорели по-добър руски от моя. И аз съм завършила езикова гимназия, там спряхме да учим руски след 8-и клас заради промените, но моята база е от средното училище, което си беше съвсем нормално.
Съгласна съм, че хората под 35 и дори може би 37-38 не са учили руски. Но пък тези над 40 знаят със сигурност, помня дори, че бяхме абонирани да получаваме руски вестници и списания навремето.
Има и друго, че много хора мразеха руския език и отказваха да го учат. За мен всеки език е плюс.
За руснаците ми е ясно, че не разбират грам български.

Наистина ми е странно, че жена на 56-60 г. не може да се разбере с рускиня. Осъзнавам и, че повечето момичета, които сега пишат в темата са така да се каже новодошли и много по-млади от мен.  Hug

Перфектни мъже няма. Освен тези, които сме родили ние.  Joy Аз пера дрехите и всичко останало на цялото семейство. Мъжът ми си има достатично други задължения у нас, че да го карам да пере. Както и аз не сменям крушки и не поправям електоруреди вкъщи, никакво DYI. Разделям дрехите на бели, черните (тъмни отделно), всичко друго - отделно. Хавлиените кърпи също отделно, за да са меки.

# 674
  • Манчестър
Съгласна съм, но не знам дали има някой перфектен. За прането - той може, но няма да го направи така, както аз искам, което пък е моя проблем, че всичко трябва да е по моя начин. Той например разделя прането на цветно и бяло, но цветно за него е черно, червено, синьо, всичко е цветно, а аз го разделям по цветове, иначе след време всички дрехи стават сивкави. Той си е свикнал да пере неговите си неща, които са предимно тъмни и са подобни, и няма представа от различни материи и градуси. Чиниите мие като мен, но прави кухнята на езеро, пуска прахосмукачка, но не е особено прецизен, абе, като мъж. Повечето хора не се преобличат вкъщи и не се събуват, та в случая аз съм тази със странните изисквания, но той ще трябва да се съобразява, и се учи. Simple Smile

МГМ, честно казано, мисля,че вероятно ти си странната , защото аз разделям прането по цветове точно като него. Ако са наистина само тъмни (черни, сини) е ок, но ако имам червени и тн слагам цветоуловителна кърпичка и никога не съм имала проблем дреха да стане сивкава или да си загуби цвета. Пера с Персил гел пакетчетата.

Ти се радвай,че мие чинии, щото знам такива който и не мият.
Ако смяташ да го превъзпитаваш да знаеш е кауза пердута и по -добре се ориентирай към идеалната линия. Ако държиш да бъдеш с него де...

Общи условия

Активация на акаунт