Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 320
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Вероятно все ще си пуска. Освен да я переш със синкаво -зелени дрехи.
Прах денкмит за деликатни е добра идея...има от вълшебната съставка против пренос на багрила.
Лично аз бих бракувала хавлията. Явно са ливнали боя с кофата...
Боядисвала ли ти е друга дреха?

# 571
Освен да сложиш цветоулавящи кърпички  newsm78

# 572
  • In transit
Боядиса да, една бяла тениска  Grinning Стана приятно бледо синя.
Пробвах с цветоулавящи, две сложих в прането и пак тениската е оцветена...хавлията е големичка 100/200см. Явно ще пера самостоятелно, много си я харесвам и е новичка. Така се надявах да има чудотворно прахче.  Grinning

# 573
Правилото за сортиране по цветове си остава....бяло със зелено не се пере.

# 574
  • In transit
да бе знам, ама щото хавлиите по принцип на 60 градуса ги пера с чаршафите и тая тениска използвана като пижамка беше попаднала при другите Simple Smile. Между другото имам доста цветни хавлии - жълти, червени, розови, сини и никоя не пуска...тук явно наистина са прекалили с багрилото.  ooooh!

# 575
И аз имам тениска и суичър от миналата година, от които тече боя дори и при киснене в студена вода

# 576
  • Враца
Някога баба ми киснеше пускащите дрехи и материи в разтвор с оцет преди пране и спираха да пускат, до колкото си спомням.

# 577
  • София
Аз имам една индийска покривка, червена. Слагах й оцет, все си пуска.

# 578
Няма начин да се прекрати прекомерното изпускане на боя от дреха, ако още при самото боядисване не е спазена технологията. Друг вариант е самата боя да е некачествена.
Пробвах се няколко пъти с един вишневочервен памучен пуловер: то не беше оцет, то не беше сол, сода за хляб - не стана и не стана. Накрая го изхвърлих, иначе трябваше всеки път да го пера на ръка.
По-късно прочетох, че фиксирането на багрилата със сол, оцет, танини и др. върху памучни тъкани се прави преди боядисването, а не след него.

# 579
След багрене, текстилът се третира с киселини, за фиксация на цвета, за да не пуска. На Метро имаше течно ОМО ултимейт, зелено и синьо, И Персил за 120 пранета. Заобиколих ги отдалече, че съм се заринал у дома, да не се изкуша smile3511

# 580
  • София
да бе знам, ама щото хавлиите по принцип на 60 градуса ги пера с чаршафите и тая тениска използвана като пижамка беше попаднала при другите Simple Smile. Между другото имам доста цветни хавлии - жълти, червени, розови, сини и никоя не пуска...тук явно наистина са прекалили с багрилото.  ooooh!
Kупи си и други хавлии за баня и кърпи от този цвят и ги пери заедно Simple Smile.

# 581
  • In transit
Kупи си и други хавлии за баня и кърпи от този цвят и ги пери заедно Simple Smile.

хахаха това е добра идея, и без това цвета е супер свеж Simple Smile

# 582
  • Ловеч
Здравейте!
Страхотна темичка-до момента не знаех за съществуването и, а съм голяма фенка на перилните препарати.
В момента ползвам този прах http://milos.bg/product.php?product_id=468. Подходящ е за цветно и бяло нали?
Основно ползвам Ариел, но миналата година си купих от Гърция и Скип и ми допадна. Забелязали ли сте някаква разлика между Ариел продаван в България и този от Гърция? Ароматът беше по-слаб, но сякаш изпира по-добре.
Можете ли да ми препоръчате прах за бебешки дрехи. В момента ползвам Тео бебе и за момента съм доволна, защото все още нямаме упорити петна, но ми се иска да имам и друга алтернатива.
Чудя се дали мога да използвам и Скип-а? Имам и един Ariel Sensitive течен. Той става ли?
Другата седмица ще пътувам до Гърция. Ако имате впечатления от други тамошни прахове или омекотители, може да ми препоръчате, за да се запася.
Постарах се да прочета цялата последна тема, но ако може набързо да ми разясните, защо не предпочитате течните прахове, ще съм много благодарна.

# 583
 radina_k86, препоръчвала съм неведнъж в тази тема ето този прах за бебешки дрешки

Скрит текст:

Има го в Лидл, но не е от постоянният асортимент, пускат го от време на време. Изпира добре и няма никакъв аромат, което за мен е плюс.

# 584
Хайде, чакайте нов Персил
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт