Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Розовият Вениш не е за цветно, но за разлика от белия е подходящ за премахване на петна и от цветни дрехи.

# 481
Розовият Вениш не е за цветно, но за разлика от белия е подходящ за премахване на петна и от цветни дрехи.

Каква е разликата между двата? Наистина не знам, винаги съм предполагал, че е само в липсата на оптичен избелител в тези, които маркетолозите са набедили "за цветно". Ако наистина е така, няма голямо значение.

# 482
Освен другите разлики, в този за бяло има повечко избелители и оптичен избелител.
За бяло
Скрит текст:
Sodium Percarbonate
Sodium Carbonate
Sodium Sulphate
Tetraacetylethyleendiamine
Sodium silicate
Aqua
Pareth-5
Zeolite
Carboxymethylcellulose
Sodium Dodecylbenzenesulfonate
Disodium Distyrylbiphenyl Disulphonate
Protease
Amylase

нормалният розов, за бяло и цветно
Скрит текст:
Sodium Carbonate
Sodium Sulphate
Sodium Percarbonate
Sodium Silicate
Tetraacetylethyleendiamine
Sodium Dodecylbenzenesulfonate
Zeolite
Aqua
Sodium Lauryl Sulfate
Pareth-5
Polyethilen glycol / Polyester
Protease
Parfum
Cellulase
Mannanase
Amylase

# 483
Благодаря!

# 484
  • на брега на морето
Момичета, като купувате препарати за пране случайно да сте виждали синка за пране - на блокче, течна или на прах? Може и изобщо да не се произвежда вече, но да попитам все пак с малка надежда.

# 485
  • оттам, откъдето започва България
 yes О, да, тази синка майка ми я ползваше едно време (беше течна в шишенце) и прането й беше винаги бяло с лек син оттенък. То и сега прането й е перфектно, като се има предвид, че е на възраст вече.
Лично аз не съм виждала синка, а обикновено винаги като вляза в магазин се навирам при праховете.

# 486
  • София
Има промоция на Коколино в ДМ. И на Силан /всички видове/ и Ленор в Кауфланд.

# 487
Няма синка вече. Не ти и трябва със съвременните прахове.

# 488
  • оттам, откъдето започва България
Не знам какви са били едновремешните прахове, но с Алка супер прането на мама беше перфектно бяло, естествено и с пералня Рига или там каквито и да било други модели: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0 … rc=4bjLDOS6OS32IM:.
Реших да покажа на по-младите какъв е бил визуално този прах, но намерих само това: http://www.neven-ood.com/%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D … D0%B0%D1%82%D0%B8 newsm78, въобще не съм го виждала на живо.

# 489
Относно "еволюцията" в перилните практики бих могъл да напиша кратка монография, което естествено няма да стане поради мързел и невъзможност за публикуване. Накратко, да се въздиша по миналото (особено в НРБ и останалите страни от "лагера") не си заслужава. Ако човек днес си закупи машина на същата стойност (около 2 средни, месечни работни заплати) и текстил на същите приравнени цени както тогава, ще бъде невероятно доволен.

# 490
Относно "еволюцията" в перилните практики бих могъл да напиша кратка монография, което естествено няма да стане поради мързел и невъзможност за публикуване. Накратко, да се въздиша по миналото (особено в НРБ и останалите страни от "лагера") не си заслужава. Ако човек днес си закупи машина на същата стойност (около 2 средни, месечни работни заплати) и текстил на същите приравнени цени както тогава, ще бъде невероятно доволен.
Под текстил, нямаш предвид анцуг за 400Е, само горнището, деее, нали Mr. Green Не мога да намеря кърпички за черно на хайтман, шед, зех да се ядосвам. Искам ориентир bouquet

# 491
По железариите в София съм виждала синка за пране. Нямам идея кой я купува, но щом се продава, явно се търси. Мисля, че по селата все още се използва при варосване за получаване на по-бял цвят.
Впрочем, какво представлява тази синка? Какво съдържа?

Не мога да намеря кърпички за черно на хайтман, шед, зех да се ядосвам. Искам ориентир bouquet
Ако искаш наистина да възвърнеш цвета на избелели дрехи, по-добре с боя за домашна употреба в пералнята. Simplicol, например. Потърси повече инфо в интернет.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 22:30 от just user

# 492
  • Русе
Не мога да намеря кърпички за черно на хайтман, шед, зех да се ядосвам. Искам ориентир bouquet
Кърпичките ги има в МЕТРО 8 лв. Peace

# 493
Кърпичките ги има в МЕТРО 8 лв. Peace
мИрси bouquet

# 494
  • на брега на морето
Няма синка вече. Не ти и трябва със съвременните прахове.
На мен ми трябва да превадя една бродерия върху плат - моделът се дупчи с карфица и със синка се минава върху дупчиците - така се "отпечатва" върху плата Grinning

Впрочем, какво представлява тази синка? Какво съдържа?
Първата синка беше на прах като пудра, след това пуснаха течна, по-късно на блокчета. Разтваря се малко в студена вода и чистото изплакнато бяло пране се оставя да кисне за кратко време. Дава синкав оттенък и се изпира лесно. Навремето това беше последната "операция" за снежнобяло спално бельо.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 09:34 от Котьо

Общи условия

Активация на акаунт