Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 314
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Отдавна не съм ви чела, нямам време, влизам за да изкажа недоволството си от кърпичките за черно, не оправдаха ни най-малко очакванията ми, даже ми създадоха проблеми, сложих 2 кърпички, едната изчезна безследно, в последствие се развали пералнята, а тя се оказа във филтъра, както и предположих, но първия път когато го отворих я нямаше. Имам още 6 кърпички, ако някой ги иска му ги подарявам!
До скоро използвах предимно ОМО, от скоро използвам Персил, не харесвам и не използам омекотител, а дрехите са ми толкова меки сега, че чак имам чувството че не съм ги прала, предпочитам да са твърди, но им пускам по около 5 допълнителни изплаквания, а понякога направо ги пера по още веднъж без прах, защото с какъвто и прах да пера, колкото и да сложа, все са ми мазни.

# 601
Здравейте!
Четох в предишните теми, че универсалните прахове са за бяло. Ставаше дума за зелен Ариел. На мен в магазина са ми казвали, че стават и за цветно. Избеляват ли цветните дрехи, ако се ползват? Как се разбира един прах дали е само за бяло или може да се използва и за цветни дрехи (освен препарарите, на които изрично е отбелязано)?
Най общо, ако на опаковката не е написано color/за цветно, значи прахът е за бяло. Такова нещо като "универсален" за мен няма и е изключително подвеждащо.
По-конкретно, ако има в състава, написан на опаковката, избелители на кислородна основа, значи че прахът е за бяло, т.е. не е подходящ за пране на цветни дрехи, защото с времето ще избелеят.

# 602
  • София
Капсулите на Омо стават ли да ги пусна с цветно?

# 603
Виж какво пише на опаковката просто.

# 604
Капсулите на Омо стават ли да ги пусна с цветно?
Капсулите ОМО нямат избелители, така че не виждам защо да не можеш. Обаче нямат и съставка против пренос на багрило.

# 605
  • Ловеч
Здравейте!
Четох в предишните теми, че универсалните прахове са за бяло. Ставаше дума за зелен Ариел. На мен в магазина са ми казвали, че стават и за цветно. Избеляват ли цветните дрехи, ако се ползват? Как се разбира един прах дали е само за бяло или може да се използва и за цветни дрехи (освен препарарите, на които изрично е отбелязано)?
Най общо, ако на опаковката не е написано color/за цветно, значи прахът е за бяло. Такова нещо като "универсален" за мен няма и е изключително подвеждащо.
По-конкретно, ако има в състава, написан на опаковката, избелители на кислородна основа, значи че прахът е за бяло, т.е. не е подходящ за пране на цветни дрехи, защото с времето ще избелеят.
Много благодаря! Simple Smile
Този прах за бяло ли е? http://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL21pbG9zLmJnL3Byb2R1Y3Qu … jbXNnMzUwNDE5NzI=

# 606
  • Pazardjik
radina k86 SKIP-а е супер аз ползвам и течния ,ухае и пере страхотно.От Гърция ползвах и това ОМО и бях много доволна....https://www.google.bg/search?q=omo+tropical&tbm=isch&tbo … rc=PK-8zb5_6qXVuM:

# 607
  • Ловеч
И аз съм много доволна и пера всичко с него - цветно и бяло. Това ОМО за цветно ли е?

# 608
Да.

И аз съм много доволна и пера всичко с него - цветно и бяло. Това ОМО за цветно ли е?
Не.

# 609
  • Ловеч
Благодаря!
В описанието са написали за бели и цветни, но това явно е да заблудят потребителите.

# 610
  • Pazardjik
radina k86 и ОМО-то и СКИП-а са универсални т.е. за бели и светли дрехи ако не бъркам СКИП е с добавка за петна.Като си донесеш от Гърция препарати снимай и показвай  Simple Smile

# 611
От грък, с когото общувахме в един друг форум знам, че гърците ползват прах за белите си дрехи и течен за цветните. В Гърция няма прахове за цветно. Същият този твърдеше, че повечето гърци, а и той самият, не виждат смисъл от препарати специално за цветно, защото горната практика вършила работа, понеже течните не избелват.
Ето. Как на всички пазари да се предлагат едни и същи препарати, като навиците и изискванията на хората в различните държави са различни?

# 612
Гес, този грък ще да е от интелигентните или информираните относно тънкостите при прането.

От мои близки там съм с впечатление, че се хвърлят за всичко на течните. Носят тук за подарък и остават очудени защо не подскачам от радост при вида на вносното течно чудо Laughing

# 613
От грък, с когото общувахме в един друг форум знам, че гърците ползват прах за белите си дрехи и течен за цветните. В Гърция няма прахове за цветно. Същият този твърдеше, че повечето гърци, а и той самият, не виждат смисъл от препарати специално за цветно, защото горната практика вършила работа, понеже течните не избелват.
Ето. Как на всички пазари да се предлагат едни и същи препарати, като навиците и изискванията на хората в различните държави са различни?

И добре правят. И аз понякога купувам течен препарат уж за бяло. Оптичните избелители създават илюзията за свежи цветове, особено сините изглеждат видимо освежени след няколко пранета с такъв препарат. Навремето се формулираха и препарати за цветно с малко оптични избелители, но май вече всичко, което не е абсолютно необходимо е орязано.

# 614
Човекът сигурно не е правил социологическо проучване, а съди по семейството, приятелите си и колегите. Да не говорим, че гърците познават течните препарати десетилетие преди ние изобщо да чуем за тях.
Ама какво съм се захванала с гърците. Единствената причина да ги спомена е тънкият намек, че най-вероятно никой грък няма да си пере цветните дрехи с прах, ама кой на каквито иска преводи да вярва и каквото ще да прави.
Ние сме привилегировани: имаме огромен избор от най-различни перилни препарати за големината на нашия пазар, включително специално разработени за грижа за цветните дрехи. Ама не, гръцкият "универсален" е по-хубав от абсолютно всичко. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт