Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 524
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Мишелин, "коланът" при нас е вързан направо за средната греда на подматрачната рамка - зашит е в кръг (предварително предполагам) и вързан така:
Дано да стана ясно Simple Smile

# 676
Мишелин питаше за еднолицев матрак, за рамката е лесно Wink

# 677
Утре ще "монтираме" хватката... Купих колана за бойни изкуства от Декатлон и планки и винтове за дърво от Практикер. Ставам досадна, но отново искам да благодаря на Пенева. Два месеца го мисля този проблем... Joy

И най-вероятно не помните, дано аз пък не бъркам темите, но бях питала преди известно време какво да ползвам за нощно шкафче между легло и гардероб, като мястото е доста тясно. След дълго умуване реших, че няма да има нищо. А неща като чаша с вода, телефон, книга - на земята.

Да, обаче, докато обикалях Практикер днес, ми хрумна една идея. Взех една плоскост 20 х 29 см, това са парчетата фира, които продават за стотинки. Излезе ми 45 ст. Взех 4 крачета високи 25 см, по 3 лв бройката и сега ги сглобих в една мини масичка, която ще се вмести идеално Simple Smile))

Редакция: Приятелят ми се прибра и ми плю на произведението. Имало вид за 2.60 лв. Не можело да сложа тази "табуретка" в апартаментa... Joy Да съм я дадяла на баба ми. Сега... факт е, че изглежда малко неугледно, защото още не е кантирана, и крачетата са черни, като с бели ще стои по-добре, но... Тази мини-масичка си е моя рожба и аз си я харесвам Joy

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 20:45 от Мишелин

# 678
  • Canada
Мишелин, нещо такова ще ти свърши работа:

Икеа също имат малки нощни шкафчета Simple Smile

# 679
...Редакция: Приятелят ми се прибра и ми плю на произведението. Имало вид за 2.60 лв. Не можело да сложа тази "табуретка" в апартаментa... Joy Да съм я дадяла на баба ми. Сега... факт е, че изглежда малко неугледно, защото още не е кантирана, и крачетата са черни, като с бели ще стои по-добре, но... Тази мини-масичка си е моя рожба и аз си я харесвам Joy
Скрит текст:

Е може ли такива работи! Показваш му я направо в целия си блясък, че така като я е видял, все ще е предубеден... още в магазина трябваше да я кантираш (то сега и не можеш както се прави на машина...) и крачетата да и монтираш боядисани... Прибирай я в килера и да я види готова, сложена до спалнята с лампа, книжка или джвъчка върху нея Hands Ok Hand

# 680
Polar Bear, страхотни предложения. Аз тогава доста търсих и не успях да намеря шкафчера широки 20 см...
peneva_a, в Практикер не кантират такива малки парчета, доколкото разбрах... Иначе, да се похваля, че вчера приложихме предложението ти. Стана по-добре от "оригинала" , стана супер с тези планки - здраво и много красиво Simple Smile А моят приятел, като му казах каква е идеята, и той каза, че нямало нужда от планки, че направо ще закове дръжката с пирони... Няма място за сравнение. Щях да снимам да ви покажа, но се отплеснах... А "масичката" беше за един апартамент под наем и вече си е при новия собственик... Направо си я взеха така и не успях да ги убедя да кантирам Sad Simple Smile

# 681
В този стил колко търсих... с месеци... и няма та няма! Или като ги видиш на живо изобщо не са това, което си харесал, или пък дръжката е неудобна за хващане...
Наистина трудна задача се оказа Simple Smile
Спрях се на 3 вида:
Тези, които са си точно 160:
Скрит текст:

И тази красота, която е с монтаж в центъра, но дължината е 178 и вероятно може да се монтира така че да закрие старите дупки.
Скрит текст:
Още един вариант.
Скрит текст:

Леглото е такова (белите дръжки).
Не мога да избера, искам ги всичките Joy

Мишелин, сложи му кантове и ще има завършен вид Simple Smile Може и да китосаш/боядисаш, ако имаш подръка материали. + едни декоративни ъгли от този тип Simple Smile
Колко е разстоянието? Преди време взех един цветарник от Jysk, 25/25 см е плота. Целият беше дървен, долната част е боядисвана допълните, и дръжката смених. Беше 20 лв. Можеш да следиш, излизат и малки Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 17:25 от Не се сърди, човече

# 682
Човече, голяма красота си показала Heart Eyes Ще следя JYSK-a, аз си го харесвам този магазин. Намерих и аз един цветарник, подобнен на твоя, но е доста скъпичък: https://jysk.bg/shranenie/miks/stenlille-cvetarnik-byal-pepelyav А декоративните ъгли са страхотни! Жалко, че не съм знаела, че има такова красота. За съжаление, вече е прекалено късно да правя, каквото и да е било. Ще ми е неудобно да притеснявам човека, за да си довърша творението, колкото и да ме блазни да го видя кантирано и с декоративните ъгли Blush Mr. Green

bouquet  Hug

# 683
  • SF
Не се сърди човече, с тези кръсиви дръжки, ще береш големи ядове.  Жестоко боли като ги сриташ, а ще ти се случва често.
За спални, за помещения, с по-тесни места за преминаване, се ползват ето такива:

http://lotostrading.com/include/img/products/big/0.85497300%201399626919.jpeg

http://shop.intesa.bg/1084-2770-thickbox/-cottali-2803.jpg

http://kuhnia.bg/data/images/2352.jpg

# 684
И сегашните са издадени, но никога не сме се удряло в тях, явно така е разположено леглото, че се разминаваме Joy
Спрях се на първите. Номер 2 ми харесват повече, но за тях трябва да пробия централна дупка и ако някога открия точно онези, които ми харесват, тази дупка ще се вижда...

# 685
Момичета здравейте!
Отдавна ви чета и имам нужда от специализираната ви помощ Simple Smile
Наскоро се сдобих с една нощва, която искам да използвам за декорация, и тъй като тя е доста стара и захабена, искам да я поосвежа.  Мисля си, че  най подходящо ще е да използвам масло за дърво, обаче изобщо не мога да се ориентирам за такъв предмет какъв тип трябва да купя.
Много ще съм благодарна някой добър човек ако ме ориентира Hands Pray

# 686
  • София
Нещо няма много снимков материал в последно време...
Показвайте, бе хора, не се срамувайте Kissing Heart
Sisi, интересно звучи ламперия с линии и стикери.
Покажи ако не е проблем, моля те.

# 687
Аз направих вратата на банята с тебеширена боя в бяло.Отгоре го намазах с лак и засега не жълтее.Тази врата ще се смени по някое време следващата година,та не държа да е изпипано майсторски.
Някой ако иска стара масичка с удължение/холна/ да ми пише.Ще я хвърлям иначе.Има накапана боя по нея.

# 688
Ламперията бих боядисала в лесна за почистване боя и бих сложила орнаменти от този тип.

# 689
  • Варна
Sisi Emilov, първо бих я почистила с шкурка колкото мога и после с най-евтиното безцветно масло което намеря, мисля че не е нужно някакво специално, важното е да се подхрани дървото. Например в Бриколаж маслото за дърво на Лакпром е около 7-8лв/500мл до колкото помня.

Общи условия

Активация на акаунт