Рожден ден в парка

 • 16 849
 • 37
 •   1
Отговори
 • Мнения: 671
Здравейте,

Предстои рожден ден на детето ми, което става на 7 и тази година искам да избегна тесните претъпкани и шумни детски клубове, а да направя рожден ден в парка.
Виждала съм няколко пъти такива партита в Западен парк и мисля, че на децата ще им е много по-добре и забавно да са на въздух и да ги занимават.
Проблемът е, че до сега не съм ползвала агенция за рожден ден и не зная към кого да се насоча. Все пак си мисля, че за такава организация им трябва освен кетъринга и аниматорите, също и озвучаване, маси и т.н.(винаги сме били в детски клуб).
Ако някой има опит или е чувал за подобно празненство, ще съм благодарна на идеи.
Благодаря  bouquet

# 1
 • Мнения: 5 060
И ние пламнираме да празнуваме РД в парка. Simple Smile
Не мисля да използвам агенция, за кетъринга още обмислям, но по-скоро сама ще се справя.
Имаме си наше озвучаване, затова не се налага да наемам.
Единственото ми притеснение е как ще пренесем всичко, което съм планирала. Искам да има маса и столове за нас, палатка за децата, украса и други неща.
И другото ми притеснение е свързано с това, да не би някой да не ни позволи да изпозлваме поляната, която сме избрали.

# 2
 • София
 • Мнения: 23 141
очкавайте и неканени гости  Simple Smile
в нашия малък парк редовно виждам такива рожденни дни, доста често други деца привлечени от музика или от хората се присъединяват.

# 3
 • Мнения: 1 610
Децата в училищна възраст са супер отегчени от аниматорите.  Tired
Почти са видели всичко от програмите им.
Може за последно да поръчаш все пак ако решиш... и от догодина смело... Март- Април е чудесен месец за игра на открито, дори чак до октомври си е топло през деня.

Ние празнуваме на открито всяка година.  За щастие времето  ни е слънчево, макар че е през есента.
Всеки път е на различно място.  Били сме в близките паркове и в покрайнините на София.
Избирам красиво място, което релаксира и децата и придружителите.  
Украсявам с балони, лентички,  конфети.
През годините съм ползвала много неща за игри и забавления    
Правим един спортен празник с дрес код -  удобен за игра.
Чували, широк ластик, топки, балони, въжета за скачане/дърпане, кегли, федербал и други игри -дарц /за по големи деца/ ..
Вярвай ми децата се наиграят на воля и си тръгват супер доволни. Всички споделят, че на ххх /сина ми / рождените дни са най-яки...    Майките също се превиват от смях ... Играем заедно с децата  на някои от игрите.

Да забавляваш хората си е талант...  Wink  
 ---------------------------------
за храната...
Естествено торта, мажем филии с майките и каквото бог дал.... В горичката/парка всичко е вкусно и различно.  Омитат всичко...  

Весел празник от мен!   Tada  

# 4
 • София
 • Мнения: 14 360
Правихме на децата такъв РД в Западния парк. В горната част на парка към тунела има и беседки с поляни. Отидохме по-рано и се настанихме  Mr. Green Мъкненето на храната и джунджуриите е тегаво, но с помощници става. Няма смисъл от агенция според мен, децата се забавляват прекрасно по поляната - футбол, федербал, хвърчила.....Чуден РД стана.

# 5
 • София
 • Мнения: 11 875
Мисля, че се престаравате - това са малки деца, които искат да играят. Измислете им интересни игри и не ви трябва нито озвучаване, нито украси.
Една година доведох едни хора с лазерен пейнтбол, друга година просто играха футбол.
Избирах места със стационарни маси - в парковете има дървени маси, беседки.
Ако е необходимо, някой отиваше по-рано, за да пази мястото.

За храната - разни дреболии, а след тях съм поръчвала пица, която ми доставят на място. Трябва да помислите къде ще съхранявате тортата, ако е топло времето.
Напитките си ги носех сама.
Трябват пластмасови чаши, чинии, прибори (ако са нужни), салфетки и мокри кърпи, както и голям чувал за боклук за след партито.

# 6
 • Мнения: 6 480
ние сме присъствали на рождени дни в западния парк.
не е имало неканени гости, бяхме на по-закътана полянка, не в близост до алеите с катерушките и атракциите.
на единия рожден ден обаче започнаха в близост да минават цигани на тумби, спираха да се заглеждат, единият дойде да иска огънче, оглеждаше и се хилеше, та татковците наскачаха наежено. но не се стигна до разправии, просто беше неприятно.
по-близките приятелки на майките помагахме с пренасянето, ползвахме повече коли.
аниматор или фокусник, който да дойде на място, може да откриете в интернет, има много обяви. за съм наемала фокусник за парти в детска градина, излезе 100 лева за 1.5 час. човекът си носеше реквизит, шегуваше се с децата, правеше фигурки от балони, получи се весело.
проблем за ползването от общината или полицията не са ни правили, въпреки че сме засичали конни полицаи.

проблеми: мократа трева (закътаните поляни обикновено не се косят, тревата събира много роса или ако е
валяло скоро, е доста влажна), комарите и опасността от кърлежи.

# 7
 • Мнения: 5 060
Бамба, то се знае, ама сигурно ще бъде още по-весело. Simple Smile

LoveIsTheAnswer, аниматорите не си ли носят овучаване? Трябват ти две колонки и едно стъпало, със сигурност някой твой приятел може да донесе, за да не даваш минимум 100 лв. за тях.

Ако позволиш да попитам в твоята тема за идея за рисуване на открито? При нас децата ще са много малки, ще празнуваме първи РД и се чудя дали бял картон да им опънем на нещо, друго ли да мисля...

# 8
 • София
 • Мнения: 1 609
Аз съм присъствала на такива рождени дни; музика и аниматори не е имало. Кетъринг имаше, защото на майката не ѝ се занимаваше да приготвя тя лично, но ако някой има желание и възможност сам да приготви, не виждам защо не. Украсата беше балони и тем подобни, които родителите бяха донесли и закачили по дървета и т.н. Децата се забавляваха страхотно, въпреки че бяха малки, особено на първите такива рождени дни (имам позната, която всяка година така празнува РД на сина си).

Неканени гости и при нас не е имало, но пък моята дъщеря се е опитвала да се присламчи неканена на други рождени дни на непознати деца, привлечена от украсата и забавленията и съм ходила да си я прибирам. Така че може и да се присламчи някое и друго дете, особено ако паркът е по-посещаван.

# 9
 • Мнения: 1 610
 за рисунките:
По добре цветни тебешири и направо на асфалта в парка...
---------------
Като се съберат повече от две деца им се тича.
Едва ли ще седят да рисуват и нижат маниста.  newsm78
 

# 10
 • Мнения: 5 060
LoveIsTheAnswer сетих се, че сме наемали маси от фирма за кетъринг.

Ние ще сме в Южния, а там не се сещам къде могат да рисуват на асфалт, препълнен е. А и децата ще са много малки, та отпада грижата за тичането. Дори се моля да са проходили до тогава. Е, ще има и по-големи дечица, но и за тях ще измислим нещо.

# 11
 • Мнения: 671
Благодаря за мненията.
Аз съм се насочила към агенция, защото просто нямам физическо време да организирам всичко. Работата ми е много натоварена и ангажираща и не мога да отделя много време за пазаруване, украса, носене на храна и т.н.
Пък и не смятам, че имам талант да забавлявам деца Simple Smile. Съществува и риска да не искат да играят с нищо от нещата, които сме занесли и да хукнат на пързалките Simple Smile. Ако има организирани от възрастен или аниматор игри и малко музика, мисля, че бихме ги задържали на партито  Mr. Green

# 12
 • Мнения: 1 610
Ако има катерушки/пързалки, децата ги предпочитат ... Дори и на аниматора ще е трудно да ги събере и задържи за по-дълго от 15 мин. Само ще си дадеш парите на вятъра, освен ако си решила да му се порадваш лично  Laughing
Дадох повече варианти за да си избереш кое е най-подходящо за вашата възраст.
Дори и прекалените забави им омръзват.
Ако са на поляна - носиш реквизит. 
Ако си около катерушки или парк  не е необходимо нищо.  Те са достатъчно инициативни и се ориентират за възможностите.  Laughing
---------------
за по-големи деца /ученици след 1 клас/.
Има едно място "Баба-Яга" ... в Борисовата градина , има ли го още? Влезнахме откъм Плиска в Борисовата. ....Там какъв купон направихме преди няколко години 3-4г. 
Има трасета в  гората /лесно и трудно/ ...  забравих как се казват точно - катерят се по дърветата ... 

# 13
 • Мнения: 11 747
Много хубаво става в парк, правили сме, ще следя тук за още идеи.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 40 413
И на мен ми хареса идеята... Peace
Мислих си нещо подобно или излет до близка полянка,ама така трябва превоз.Ако има някой от Пловдив,нека се присъедини...тук парк Лаута е доста подходящ Peace

Общи условия

Активация на акаунт