Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 177
  • 850
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Когато аз съм раждала в окръжна, др Дачева е имала кофти изцепки и крясъци. Дори от персоналът бяха възмутени. Аз имах регулярни контракции вечерта и тя беше дежурна, дойде и каза, че се надява да не продължа с тези контракции, защото искала да гледа Биг Брадър ( беше абсолютно сериозна) . И какво? Да я зачеркнем като лекар?  Това е болницата с най-малко оперативни раждания, епизиотомии и куп излишни манипулации. А какво точно са ми казали докато напъвам и как точно е прозвучало е абсолютно маловажно. И стига с нашите лекари в БГ. Тези в чужбина също са хора, а не машини и когато трябва се намесват по същия начин.

# 646
Аз също се следях при друг лекар, но реших че ще раждам в Окръжна. Избрах др Илиева и се радвам, че попаднах на нея - страхотна е. Само за 1я преглед ми взе 20лв, след това се разбрахме че тя ще води раждането и не съм плащала нищо. Последния месец ходех редовно на прегледи и тонове. Всички прегледи ти ги начисляват в тези 700лв избор на екип след това 😊 Успех!

# 647
Два пъти съм раждала без избор на екип в Окръжна. Първият път преди 6 г. Бях без избор на екип, защото даже не знаех, че има такова нещо Simple Smile Детето ми изроди Д-р Дачева, защото беше дежурна. Раждането мина чудесно, отношението страхотно! Второто раждане беше преди два месеца. Този път избрах Д-р Дачева да изроди второто ми дете, защото се следях при нея, а и много ми хареса отношението й от първото раждане. За съжаление малко преди термина тя излезе в отпуск и се наложи да родя без избор на екип, при дежурен лекар Д-р Николов и акушерка Божилова. Изключително съм доволна от акушерката, която пое цялото раждане. В общи линии, в Окръжна има много компетентни лекари!

# 648
Акушерка Божилова е невероятна, тя беше дежурна, когато постъпих, и се грижи за мен цялата нощ, която изкарах в предродилна. Засичала съм я и като ходех за тонове. За съжаление, влязох да раждам сутринта с друга акушерка.

# 649
Здравейте и от мен, аз също се следя при друг доктор, но реших( или поне така мисля😊) са раждам в окръжна. Позната ми препоръча д-р Дачева, а моят доктор -д-р  Жекова. Смятам да  се доверя на препоръката и скоро ще търся контакт с нея. Изчетох доста неща, но ми убягва- бебето при майката ли е през цялото време?

# 650
Да, бебетата ги карат сутрин в 6 ч. при майките. За през нощта може да са в неонатологията, може и при майката, както искаш. Когато раждах, не бяха пуснали парното и ги събираха за през нощта, понеже смятаха, че става хладно в стаите.

# 651
  • София
На мен ми казаха да си занеса печка.

# 652
Да, мен ме питаха дали имам печка и щяха да ми оставят бебето и за през нощта.

# 653
  • София
При мен и двата пъти само първата нощ не бяха при мен.Иначе  постоянно.

# 654
Благодаря ви, това може би сложи край на размислите ми. Сега ще търся контакт с д-р Жекова.

# 655
  • София
Ако не се чувствате добре давате бебето и готово

# 656
  • София
Акушерка Божилова е страхотна! А д-р Дачева вика по време на раждане повече от родилката!:)

# 657
Някой може ли да.ми даде телефона на Жекова? Кога почнахте да ходите при нея?

# 658
Няколко страници по-назад го има номера на д-р Жекова. Коментаринао е нееднократно кога започват да ходят при нея. Едно и също се върти постоянно, номерата на д-р Дачева и д-р Жекова и кой кога им се обажда.

# 659
Здравейте, мамита! Няколко дни ми оставят до термин и ми  е мнтого напрегнато и постоянно мисля как ще мите! Ще раждам при Д–р Жекова. Ако някой скоро е раждал при нея ще може ли да ми обясни как протича самото раждане при нея. За сега съм решила нормално, пък каквото Господ реши! Много ще съм Ви благодарна! 

Общи условия

Активация на акаунт