Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 294
  • 850
  •   1
Отговори
# 450
  • От Луната
Аз не оспорвам компетенцията им, имах им доверие, но не разговарят с нас. Носят ми бякакви хартии за подпис без обяснение.
Иначе съм доволна от една сестра с къса рошава коса. Като къпеше бебетета и тях рошави ги прявеше. Много съм доволна и от двама от лекарите, но сестрите бяха ужас. Особено русата .... И от докторите имаше една руса и тя беше много чепат характер. Все ме овикваше за нещо, кога заслужено, кога не...
И при мен хигиената беше добра. Ако имаше нужда съм молила да почистят и никога не са ми отказали.

# 451
Тази с късата рошава коса наистина беше много готина и даже ми показваше как да кърмя като ходех в неонатологията. Имаше и една много нисичка докторка с дълга черна коса. Беше много отзивчива, обясняваше ми всичко.
А за хигиената не се оплаквам, беше ок. Даже веднъж направихме наводнение, защото сифона в банята беше запушен и дойдоха и оправиха всичко без физиономии или мрънкане.

# 452
  • От Луната
Да точно д-р Бра...нещо си, трябва са си изровя епикризите и ще кажа коя е. Много готина наистина...
Аз обаче много ги бърках, кой лекар, кой сестра, акушерка ... В родилно се различаваха, но е неото не можеш да им хванеш облеклото. Оказа се, че изобщо не съм знаела кои са лекарите... Тотална липса на обозначаване.

Д-р Жекова доста овикваше из отделението за хигиената и чистеха и миеха два пъти дневно.
Д-р Братоева беше като фурия, и тя доста се чуваше Simple Smile, но пък не е крещяла по мен. Даже беше в ноята стая веднъж и седна да си говорим. Помогна ми с кърменето или по точно с изцеждането. От родилно нямам оплаквания... И като цяло също, раждането ми беше ок, не казвам отлично, защото операцията не е приятно изживяване, но поне нямам гадни спомени.

# 453
Аз така и не и разбрах името на тази докторка, а и честно казано и на другите от неонатологията не им ги знаех, освен д-р Росманова, но тя нали е завеждаща отделение, а и са я споменавали няколко пъти. Но на другите как да им ги разбера, като не се представяха и баджове нямаха, но на визитация винаги се разбираше, коя е докторката.
А за родилното - д-р Жекова наистина ги строяваше. Първата вечер след секциото имах киселини и чак ми се гадеше и попитах за нещо, което може да ми помогне, ама ми казаха че нямат. А като се появи д-р Жекова, изведнъж се намери нещо, което ми сложиха през абоката и ми помогна.
Единствената, която е викала по мен през целия ми престой там, беше русата сестра с бялата престилка от неонатологията. Много гадно същество.

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 23:23 от Iv1

# 454
  • София
А в Неонатологията директно ли се влиза от Родилното, или трябва да излезеш от него? И достъпът до нео-то свободен ли е от майките? Има ли часове или правила за посещение на бебетата? Майката ли ходи да си вземе бебето или сестрите и го носят в родилното?
Аз предпочитам бебето да си е при мен, но предполагам, че ще се налага да го вземат от време - на време.

# 455
А в Неонатологията директно ли се влиза от Родилното, или трябва да излезеш от него? И достъпът до нео-то свободен ли е от майките? Има ли часове или правила за посещение на бебетата? Майката ли ходи да си вземе бебето или сестрите и го носят в родилното?
Аз предпочитам бебето да си е при мен, но предполагам, че ще се налага да го вземат от време - на време.

Неонатологията се намира в края на коридора на родилното и майките не могат да влизат свободно там. Трябва да се звънне на вратата и някой да отвори и ако докторката разреши, чак тогава може да се влезе. Иначе всяка сутрин водят бебетата и вечер ги взимат за къпане и ако предпочиташ бебето да е при теб за през нощта ти го водят пак, иначе остава при тях до сутринта.

# 456
  • София
Мъжа ми има ДЗО към Доверие от работа и сега проучвам възможността да се присъединя към тях при условията на договора с неговия работодател. Само че нямаме още сключен брак - ще стане през май и след това ще мога да си покривам разходите през фонда.

Няма проблем, че не сте женени, и ние с мъжа ми нямаме брак, но спокойно сключих договор с Доверие като член на семейството. Много съм доволна - покриха разходите за фетални морфологии и избора на екип в ОБ.

# 457
Мъжа ми има ДЗО към Доверие от работа и сега проучвам възможността да се присъединя към тях при условията на договора с неговия работодател. Само че нямаме още сключен брак - ще стане през май и след това ще мога да си покривам разходите през фонда.

Няма проблем, че не сте женени, и ние с мъжа ми нямаме брак, но спокойно сключих договор с Доверие като член на семейството. Много съм доволна - покриха разходите за фетални морфологии и избора на екип в ОБ.

Много ти благодаря за информацията! Simple Smile

# 458
  • От Луната
Синът ми беше с тежка жълтеница и на визитация не беше при мен. Визитация в родилно имаше всеки ден, по принцип ако бебето е при майката има втора визитация и за него. Обаче синът ми беше в неото заради вливане на белтък и АБ и визитацията си е била там. На мен ми носеха някакви бележки за подпис, съгласие за вливки, отказ от ваксини и прочие... А информирането беше с две три думи. Само една визитация е бил с мен и беше с тази докторка с тъмната коса.

Иначе бебетата които са спали в детската стая ги водят за кърмене в 6 часа или там някъде. После са си при родилката, ако тя прецени че не може да се справи, може да го върне там за няколко часа. Майките които искат бебетата при себе си ги дават само за къпане вечер, даже може да отидете там и да гледате как ги къпят. Стига да се интвресувате, могат да ви обяснят много неща. Трябва обаче вие са сте инициатор. Аз много исках да кърмя и ми помогнаха.

# 459
Моето бебе на втория ден имаше инфекция и му вливаха антибиотик и не ми го водеха. Аз ходех по два пъти на ден някъде да го виждам, че никой нямаше да ме извика и даже им беше досадно, че ходех толкова често (ако два пъти са много). Имаше и висок билирубин и доста стоеше под лампата и все не можеха да го водят, та доста тегаво беше с посещенията, а като идваха на визитация рядко ме информираха. Правеха визитация само заради другото бебе в стаята, а аз трябваше да ги спирам на вратата и да ги разпитвам, за да получа инфо иначе никой не се сещаше да ми каже какво се случва.

# 460
Да, това им е правило, доста смотано правило де, ама те сигурно си виждат логика в него. Така и моето бебе, докато беше на лампа и система, никой не дойде на визитация да ми каже има ли подобрение, какво, що, малоумщина. Ходих веднъж да кърмя там, но бебчо заспа, попитах кога мога да дойда пак и направо си ме отпратиха. То верно, че ако така още 3 майки решат да ходят, ще стане пренаселено там, обаче в отношението е въпроса. Като цяло съм много ама много недоволна от акушерките най-вече, но и от лекарите също.

# 461
И аз само веднъж ходих да кърмя там и русата с бялата престилка нямаше търпение да ме изгони. Казаха, че ще ме извикат за следващо хранене, но това така и не се случи и като попитах какво става, ми казаха, че бебето се разплакало и са я нахранили. Е аз не се намирах на 1 час път от отделението, а на 10 сек. Иначе са ревяли бебета докато съм била там и никой не се затича да им пъха шишето в устата.

# 462
Естествено, че никой не се е затичал, те ги хранят под час. Просто оправдание, разбирам те напълно.

# 463
  • От Луната
Просто трябва да си нахален Sad но късно го осъзнах...
Иначе се полагат много добри грижи за бебетата, но от към инфо са много пестеливи.

# 464
Ами аз и за грижите съм малко скептична, ама хайде няма как да знам със сигурност, така че да кажем, че са ок.

Общи условия

Активация на акаунт