Раждане в Майчин Дом - София (3 тема)

• 113 560
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, искам да ви попитам ако отида по спешност за раждане в болницата дали ще имам право на избор за секцио ( имам едно секцио преди 5 г.) или зависи от екипа, защото чувам различни мнения по темата. Благодаря ви много
Не знам какво те притеснява и защо задаваш този въпрос, но всъщност отговорът зависи най-вече от това колко е напреднало раждането, какви са били причините за секциото и дали не е по-целесъобразно да се премине към нормално родоразрешение.

При мен например това се случи след две цезарови, при трето преждевременно раждане, защото нямаше време за секцио. Ами, страшно съм доволна и благодарна, и щастлива, че преживях и това и че всичко е наред, нямах даже нито един шев, нито пък каквито и да било др. усложнения. В МД са царе на спешните случаи.
Първото ми дете не се беше обърнало, а и бях с ниска плацента, която не позволяваше нормално раждане. Но главно проблема дойде след секциото, когато се разбра, че бебето има спинабифида. Не се беше установило по време на бремеността за това и сега си имам своите страхове.

# 676
  • ЕН
Здравей alo_madona,
и 3-те ми раждания са секцио, и 3-те са по спешност. само за 3-то избрах екип така да се каже. датата се знаеше, но бебето реши друго. за това казвам, че и то е спешно. получих кръвоизвлив, обадих се на доктора и веднага в спешното, след няколко часа ми направиха секцио и извадиха бебето. диагнозата ми бе плацента превия акрета (дано да я изписвам правилно). но попаднах в добри ръце на прекрасни специалисти в МД.
така, че дори да нямаш екип също ще си в добри ръце, но ако държиш на определен доктор можеш спокойно при проблем да му звъннеш и той ще ти каже какво да правиш в дадена ситуация
успех

# 677
Здравей alo_madona,
и 3-те ми раждания са секцио, и 3-те са по спешност. само за 3-то избрах екип така да се каже. датата се знаеше, но бебето реши друго. за това казвам, че и то е спешно. получих кръвоизвлив, обадих се на доктора и веднага в спешното, след няколко часа ми направиха секцио и извадиха бебето. диагнозата ми бе плацента превия акрета (дано да я изписвам правилно). но попаднах в добри ръце на прекрасни специалисти в МД.
така, че дори да нямаш екип също ще си в добри ръце, но ако държиш на определен доктор можеш спокойно при проблем да му звъннеш и той ще ти каже какво да правиш в дадена ситуация
успех

Благодаря ти много Pufi  за информацията, би ли ми споделила при кой лекар си била и си доволна. Аз в момента съм в 34 г.с., бебето е 2,780 кг.

# 678
  • ЕН
при д-р Дяволов. беба се роди  на 23.04. в 34гс, 2070г (въпреки, че ми казваха други доктори, че бебчето е около 3000г в същата седмица). терминът беше за 01.06., а се уговорихме за 10-15,05

# 679
  • София
Здравей alo_madona,
успех
Мога ли да помоля да разкажеш малко повече за това как протече самото секцио. Бременна съм в 21 г. с и също съм с диагноза плацента превия акрета. Както и срастване на плацентата с разреза от първото ми секцио. Доктора от сега ме е предупредил за евентуална голяма кръвозагуба, налагане от кръвопреливане както и евентуално отстраняване на матката. Не спирам да го мисля как ще протече този път операцията. Първото ми секцио беше като по учебник, минимална кръвозагуба, възстановяване за 2 дни, всичко беше идеално, но сега непрекъснато мисля колко кръв е възможно да изгубя, как ще протече дало няма да е с пълна упойка и какво точно ще се случи. Затова ще те помоля ако е удобно да ми разкажеш как точно е потекло всичко и кой е бил опериращия лекар, защото моя АГ ми препоръчва задължително при Налбански да раждам

# 680
  • София, Младост
Маринела, 2012 лежах 3 седмици в Майчин дом с диагноза плацента превиа тоталис на 5 ет. в отделението на д-р Дяволов...Препоръча ми го д-р Виолета Димитрова, която на феталната морфология във ''Фемина'' установи каква е плацентата и веднга ме насочи при него..Той също така ме беше предупредил, че най-вероятно ще има голяма кръвозагуба, както и слепване на плацентата за матката, и ще се наложи отстраняване на матката...Слава богу, до до това не се стигна...Секциото мина добре....но съм изключително доволна от Дяволов, сега съм бременна 19 г.с , плацентата си е високо и силно се надявам да си родя нормално.. Пожелавам ти, всичко да се стече в положителна насока за теб...Simple Smile

# 681
  • offshore & overseas
alo_madona, сега разбирам защо се тревожиш. Но в крайна сметка, нали всичко дотук с бременността ти е (било) наред? В 34 г.с. вече можеш да си съвсем спокойна за нещата, въпреки преживяната трагедия.Cry Ако раждането тръгне, но все пак отидеш навреме, ще направят секцио, никой няма да натиска за нормално раждане (така стана при мен втория път, успях да стигна навреме). Ако обаче закъснееш, може да нямат време да сформират екип за операцията и да се наложи да родиш нормално, но ако нямаш други предписания, освен предходното секцио, това не е особен риск, така че, успокой се (така стана при мен третия път, при това в 27 г.с.)!

Пожелавам ти едно прекрасно раждане и здраво, пухкаво бебочество!!

Маринела, за съжаление някои лекари са прекалено откровени със своите бременни пациентки и смятат това за много благородно (освен ако нямат и меркантилни подбуди). Един вид, ние да си кажем всички рискове и да си измием ръцете (или, както пише в лекарствените листовки, „Както всички лекарства, *** може да предизвика някои нежелани лекарствени реакции, но не всеки ги получава)“. Но за мен истински хуманно би било такава информация да се задържи, освен ако чрез споделянето не ти препоръчват и съответните предотвратяващи мерки. А не, ти има голяма опасност да изгубиш ацки много кръв, ама няма какво да се направи, споко. Е, прощавайте, ама ако няма ТИ какво да направиш, освен да попаднеш в добри ръце, по-добре е да не знаеш, а работа на лекаря е да те спаси, теб и бебето и да помогне да се възстановите напълно.

И освен това, всяко раждане е рисково, по принцип, аз не знаех, до след третото си раждане, но лъв ми ми сподели, че баба му, лека ѝ пръст, всеки път като вляза да раждам, му е припомняла, „Стискам палци, щото нали знаеш поговорката, че родилката е винаги с единия крак в гроба.“ На което можете да се досетите той колко ѝ се е радвал.Smiling Imp

Та така, аз мога да се обзаложа (на 5 лв., че сме я закършили), че никакви ужасни кръвозагуби няма да има при теб, но ти си търси най-добрия лекар и ако имаш възможност резервирай екип. Всъщност най-добри лекари в МД дал Господ.

Късмет момичета! И бъдете щастливи с дечицата си през новата година и занапред!!

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 11:34 от Мяуче

# 682
  • София
Ами всъщност аз бях тази която настояваше за подробности в детайли. Предпочетех, от него да чуя всичко възможно сценарии отколкото да чета какви ли не неща из нета. Благодарна съм, че не ми спести нищо, макар че сега го мисля непрекъснато. При всички случаи ми е по-добре да знам какво може или не може да се случи, отколкото по време на самото секцио да се обърка нещо и да се чудя какво се случва. В крайна сметка както каза и моя доктор "длъжни сме да се подготвим и за най- лошото, пък ще се надяваме на най-доброто" Simple Smile

# 683
Маринела, успех!

И аз раждах секцио с голяма кръвозагуба по други причини, преляха ми 4 банки кръв и плазма. В Плевен искаха задължително да ми извадят матката, но в Майчин дом всичко мина благополучно и ми я запазиха.

# 684
  • София
Aз поне със секциото нямах усложнения след кошмарната бременност.Оперира ме професор Николов.Много адекватен човек,добър хирург и благодарение на неговото решение за секцио и за повтаряне на кортикостероидната профилактика бебо се роди в отлично състояние за бебе родено в 33 седмица.
 Със секциото нямах абсолютно никакви грижи.Възстанових се изключително бързо,на изписването карах кола и още на другия ден щукнах по магазините на бебешки пазар (бебо постоя още няколко дни в неонатологията,за да стигне кг за изписване)

# 685
  • ЕН
от Плевен съм,  3-ма доктори от Плевен ме предупредиха, че положението не ми е розово, никакви движения, освен до WC, но не знам да има жена с деца и работа, която напълно да е легнала и да не е мръднала през цялата си бременност ... и така да е. и 3-мата ми казаха да си търся болница в Сф тъй като съм рискова !?!?! дори и да не искам те щели да ме транспортират когато ида за раждане или в МД или в Шейново, а това е доста време и рисковано и за бебе и за родилката. за това, както бях писала напред в постовете си потърсих и избрах предварително МД, ако искате може да се върнете малко по назад в страниците.
Важното е по отрано да се насочи бъдещата родилка в правилната насока. сега се радвам, че докторите от града ми ми казаха какво може да се случи, каква ми е диагнозата, какво да очаквам.
Ако има някой въпроси може и на ЛС да отговоря,
успех, късмет и бъдете здрави и щастливи

# 686
  • София
Момичета, а как се разбира кога ще има ден на отворените врати ?

# 687

http://school.maichindom.com/vrati/
Обаждаш се по телефона и те записват.

# 688
  • София
Много благодаря Simple Smile

http://school.maichindom.com/vrati/
Обаждаш се по телефона и те записват.

Много благодаря Simple Smile

# 689
  • София
Някой има ли представа, дали е обявен нов ценоразпис някъде или само цената на запис на тоновете вече е различна?

Общи условия

Активация на акаунт