Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 069
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
Тъй като сме на тази тема за ВИП стаи, знаете ли в момента колко струва настаняването в такава (за самостоятелна и за двойна)?

# 181
Тъй като сме на тази тема за ВИП стаи, знаете ли в момента колко струва настаняването в такава (за самостоятелна и за двойна)?
[/quote

75 лв е самостоятелната, а двойната май беше 45 лв.

# 182
Здравейте!
Раждах сина си 2013г. в "Света София " без избор и без упойка и съм много доволна. Тогава бях в двоен вип.Сега ми предстои раждане декември и искам да съм в единичен вип.Притеснява ме дали имат достатъчно единични и някоя мама,ако е била скоро в такава стая,да сподели.Първия път раждах август и бях единствената родила през деня,а сега със сигурност няма да е така.И моят син колкото беше спокоен,толкова бебето на жената,с която лежах беше ревливо...ама не спираше.За това сега искам самостоятелна стая.А и са минали 4г.и половина от тогава...

Аз бях в единичен ВИП, но на 2 етаж. На 5-ия се бяха свършили, пък то настаняването е по реда на раждането. Няма как отсега да знаете колко единични стаи ще има свободни към момента на раждането Ви. В един момент може да има само 1 единичен ВИП, който да е зает, а в следващия момент да няма нито един свободен.

Така е.Благодаря.
А каква е разликата между 2 и 5 етаж.

5 етаж е ВИП етажа, бебето ти го носят акушерките, а на 2 етаж ходиш сама до Детско отделение да си го вземеш. То всъщност на 2 ет. има само 3 самостоятелни единични стаи, другите са общи.

# 183
  • София
За двойния ВИП съм плащала по 40 лв на вечер. Миналата година родих.

# 184
След толкова четене на мнения относно раждането в болницата е време и аз да напиша своите впечатления.
Родих през октомври с избор на екип. Раждането бе дълго, но мисля, че изборът беше правилен - лекарката бе спокойна, акушерките на смяна ми помогнаха много. Престоят продължи 5 нощувки - 2 от тях на 2рия етаж, тъй като нямаше места на 5тия. В момента, в който се освободи място в исканата от мен двойна стая, ме преместиха.
Като определяща разлика смятам, че са леглата - на 2рия етаж дори и след най-лекото раждане, ставането от леглото, което е с пружина е много трудно.
На 5тия етаж отношението е далеч по-приемливо от страна на персонала. Децата се взимат и връщат от акушерките, докато на втория етаж майката ходи до детското.
Като минус, който част от хората приемат за плюс, е доста свободния режим за посещения на 5тия етаж. Ако сте в единична стая, то преценката колко души да ви посетят е ваша и не пречите на никого. Но ако сте в двойна стая, то ако и двете майки посрещат големи групи посетители, то става голяма лудница. Аз попаднах на много готино момиче, с което се разбрахме освен бащите да не допускаме други посетители в стаята и ни беше спокойно.
Цената на двойната стая е 40 лв., всички цени ги има в официалния ценоразпис в сайта на болницата.
Странна е политиката да разбереш дали те изписват в същия ден - в 8:30 е визитацията за майките, в 10:00 за децата, и ако от двете имате ДА за изписване, то ви изпращат вкъщи между 12:00 и 14:00 същия ден. Това е не много удобно за хората, които смятат да поканят повечко хора на изписването.
Един съвет - денят на отворените врати ни беше много полезен, ако имате възможност - посетете го Simple Smile
И още един - декларацията за припознаване, ако нямате брак струва 6 лв. при нотариус, а 50 лв. в болницата.

Ако мога да бъде полезна с друга информация, то питайте. Знам колко беше важно за мен да се ориентирам предварително в разните детайли.

# 185
Нищо май не се е променило от преди 4 години когато раждах там. Тогава реших да остана в стая на 2 етаж точно, защото исках да избегна идването на половината рода. Сега обаче заради дъщеря ми ще се прежаля.
Как стои въпроса с избора на акушерка? Още ми е рано де, но все пак да си знам.

# 186
В стаята на втория етаж имаше момиче, което беше с избор на акушерка, но това е всичко, което знам.
В ценоразписа присъства като възможна услуга, така че явно е възможно - Индивидуален акушерски пост 300,00 лв.

# 187
  • София
 Избирате си акушерка, говорите лично с нея дали желае да Ви поеме и си говорите с нея за предстоящото раждане. След раждането на касата се плаща 300лв.

# 188
Здравейте!
Раждах сина си 2013г. в "Света София " без избор и без упойка и съм много доволна. Тогава бях в двоен вип.Сега ми предстои раждане декември и искам да съм в единичен вип.Притеснява ме дали имат достатъчно единични и някоя мама,ако е била скоро в такава стая,да сподели.Първия път раждах август и бях единствената родила през деня,а сега със сигурност няма да е така.И моят син колкото беше спокоен,толкова бебето на жената,с която лежах беше ревливо...ама не спираше.За това сега искам самостоятелна стая.А и са минали 4г.и половина от тогава...

Аз бях в единичен ВИП, но на 2 етаж. На 5-ия се бяха свършили, пък то настаняването е по реда на раждането. Няма как отсега да знаете колко единични стаи ще има свободни към момента на раждането Ви. В един момент може да има само 1 единичен ВИП, който да е зает, а в следващия момент да няма нито един свободен.

Така е.Благодаря.
А каква е разликата между 2 и 5 етаж.

5 етаж е ВИП етажа, бебето ти го носят акушерките, а на 2 етаж ходиш сама до Детско отделение да си го вземеш. То всъщност на 2 ет. има само 3 самостоятелни единични стаи, другите са общи.

Да,ясно.Аз бях на 5 етаж 2013г.

# 189
  • София
Като стана въпрос за плащане-как стои въпроса с избора на екип. По-точно кога се плаща за него? Питам, защото до колкото разбирам е възможно избраният лекар да не е свобозен/да не дойде и ако се плаща предварително ще е неприятно.

# 190
Плаща се след раждането, в рамките на престоя. Може и последния ден да платиш, преди изписване, заедно с останалите разходи. Аз платих на 2 ден, защото исках лекарят да си получи хонорара, но това си беше моя приумица, реално самият той ми каза, че мога да платя когато реша. Така или иначе, нямам представа дали неговата част от сумата му се дава след като е платена, или като бонус веднъж в месеца и т.н.

# 191
Като стана въпрос за плащане-как стои въпроса с избора на екип. По-точно кога се плаща за него? Питам, защото до колкото разбирам е възможно избраният лекар да не е свобозен/да не дойде и ако се плаща предварително ще е неприятно.

Няма как да стане това с неидването. Нали доста преди раждането си говориш и уговаряш с този лекар. Аз дори се следях при него последните 3-4 месеца, успоредно с моя си гинеколог, който ми следеше бременността по принцип.

# 192
О, има как да стане, разбира се. Може да се разболее, най-малкото. Всичко може да се случи. Чувала съм много подобни истории. Някои дори се оказват в отпуска, защото бебето се е родило две седмици по-рано, да кажем. Хубаво е, обаче, да се провери как точно стоят нещата. Най-добре да говориш лично с лекаря, който ще избереш. Чувала съм, че по принцип лекарите в избрания екип се водят двама, точно за да има заместник в непредвидена ситуация.  Да не стане така, че хем да не дойде, хем да трябва пак да си платиш избор на екип.

# 193
  • София
Говори се с лекаря все пак, така и той си освобождава ангажиментите, когато горе долу се очаква да родиш(то и затова някои напират да предизвикват раждане).
Ако се разболее, не идва и не му се плаща. Като бях на отворените врати развеждащата каза, че понякога и предварително се плаща(при приемането), но е добре всичко да е на изписване.

# 194
А някой има ли мнение за д-р Богданова? Дали се е следил или раждал при нея? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт