Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 122
  • 812
  •   1
Отговори
# 555
  • София
А може ли някакви негови координати?

# 556
Здравейте!
Все по-активно вече мисля къде да раждам в София. Набелязала съм няколко държавни болници. Има неща, за които искам да попитам вас, вече раждалите "Св. София", колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятам да раждам вагинално и да НЕ плащам за избор на екип.

Необходимо ли е предварително да уведомя болницата, че искам да родя точно там (без избор на екип), за начина на раждане и т.н.? Как се случва това?

Кога посочвам избора си на стая, в която да бъда настанена - вип, стандартна и т.н.? (предполагам при самото раждано, но все пак да попитам)

Интересува ме как се случват нещата, когато има възможност бебето да е при майката или в неонатологията. Ако аз искам детето да си е при мен, но в стаята има друга майка, чието бебе не е при нея, вероятно ще възникне конфликт заради плача на малкото ... Съобразяват ли се подобни неща?

Има ли възможност да получа упойка без да съм платила избор на екип?

Има ли търпимост към дългото раждане, или не чакат много до окситоцина?

Слагат ли АБ на новородените, преди да са излезли изследванията им (за всеки случай)?

Знаете ли какво включва заплащането на „индивидуален акушерски пост”?

Предварително благодаря на отзовалите се Heart

# 557
Мога да взема отношение по първите 3 въпроса:
1. Не е необходимо да уведомявате когото и да било. Като дойде момента си отивате и минавате през приемен кабинет.
2. Настаняването в платените стаи става по реда на раждане.
3. Не би трябвало да има проблем с бебето, без значение кой е в стаята. То по тази логика в общите стаи трябваше да се изтрепват. Бебето ми може да е при мен и пак да не е от най-ревливите. Въобще настройте се за малко шумотевица, без значение в каква стая сте. Аз бях в единичен ВИП и ми нахлуваха в стаята за визитации, закуски, лекуващият лекар, смяна на превръзки и боцкане на обезболяващи и разни такива.

По другите въпроси съм пас - бях с избор на екип и планово секцио.
Бързо и успешно раждане и здраво бебе!

# 558
Дакота, въпросите са доста, може да пропусна някой, но ще се опитам да съм максимално малко полезна.

1.Търпимост към дълго раждане има. Приехаме само с изтекли води. 10часа никаква родова дейност, нищо-нито контракции, нито разкритие. Родих след 15часа,нормално.Даже според мен доста ме чакаха, но това е друга тема.
2.Отиваш и раждаш, няма нужда някой да знае за това предварително. На 1ви етаж в,, Спешния кабинет"ще те приемат.
3.Акушерски пост е да се ангажира избрана от теб акушерка от въпросната болница- цената е значително по- малко от тази, която се дава за избор на екип.
4.Стаите са на етаж 2 и етаж 5(вип стаи). На моя етаж(2)нямаше жена, на която бебето й да не е при нея. Болницата няма практика да държи бебетата в не онатологията, ако няма причина за това!
5.При приемането говори в каква стая искаш да си. Рядко веднага след раждане си във ВИП, защото желанието за там е голямо и в повечето случаи си на 2рия и чакаш ден, два за качване на 5тия.
6.Въпросът ти за упойката е спорен. Не чух еднозначен отговор по него, макар да имам познати в билницата/персонал.
Късмет от мен  =)

# 559
Много ви благодаря за информацията и за пожеланията Simple Smile Пожелавам на всички вас и семействата ви здраве Heart

# 560
Здравейте! Моят въпрос не е точно свързан с раждането в тази болница, а с женската консултация. Първата бременност ми я водиха там преди четири години, но нямам спомен кога точно и с какви документи се ходеше за записване. В 4г. с. съм и се чудя направо с талон 3 ли да отида или преди това просто да си взема направление за преглед. Освен това искам консултациите да са при Ралица Василева.  Знае ли някой кои дни преглежда и дали трябва предварително да си запиша час?

# 561
Аз съм при нея, предварително си запиши час, първите пъти ще минеш с направление, записват те за ЖК чак към 11-12 седмица. Тогава плащаш половината или целия пакет, по твоя преценка.

# 562
Аз съм при нея, предварително си запиши час, първите пъти ще минеш с направление, записват те за ЖК чак към 11-12 седмица. Тогава плащаш половината или целия пакет, по твоя преценка.
А къде се записваше час - на тел. на ригистратура или имаше някакъв при акушерките?  И кои дни е на смяна Василева?

# 563
Май на този при акушерките записах час за първият преглед, след това вече лекарката ми ги записваше. Нямам идея обаче кои точно дни работи лекарката.

# 564
  • София
Оф, бях на Отворени врати и не съм впечатлена от обстановката Simple Smile Може би се подведох от лъскавото фоайе и коридор на първия етаж. Направо нетипични за държавна болница.
Отидох без записване (в моето състояние не знам кога ще мога да изляза от вкъщи и е безмислено да се запиша за след 2-3 седмици). Нямаше проблем, не са проверявали кой е запазил място и кой не.
 В родилна зала е прилично, но така наречените ВИП стаи не особено по-различни от тези на 2ет... 🤔 Надникнахме в една двойна ВИП и откровено миришеше на мухъл от банята (може би не всички са така), която се споделя с още една двойна стая - т.е. Ако леглата са пълни една тоалетна се ползва от 4  VIP жени. Simple Smile Надникнахме и в единичен ВИП - миниатюрна стаичка, но е с едно легло и отделна баня. Леглата били по-удобни, защото можели да се повдигат.
Не ми допадна новината, че “според протокола” бебетата не се дават веднага след раждането за първи контакт с майката (изрично уточнявах, че говоря за ситуация, в която и майката и бебето са добре). 😲
Раждалите там мами - даваха ли ви бебето след като се роди да го гушнете?
След нормално раждане и изтичане на двата часа под наблюдение, не те качват с бебето в стаята, а ти дават “допълнително малко време за възстановяване” и след това може да си вземеш бебето. Попитах какво означава “малко време” и се за разтягаха едни локуми “ама то ако бебето, ако майката”. Пак уточних, че говоря за ситуация, в която и бебето и майката са добре и нямат нужда от някакви допълнителни процедури, но не получих отговор какво е това “допълнително време” и кога ти дават все пак бебето.

# 565
Ами аз родих в два часа през нощта нормално. Дадоха ми да гушна бебето, показаха го и на таткото. После мен ме настаниха в обикновена  стая на втория етаж. На сутринта можех да си взема бебето (не помня дали го докараха или ходих да си го взема в определения час заедно с всички други мами). Аз бях без избор на екип и не се доредих до ВИП стая, въпреки уговорката да ме преместят, ако се освободи легло в такава. Въпреки това не съжалявам. Единственото, което евентуално ще направя, е да си занеса чаршаф с ластик, че обикновеният много се пързаляше по тапицерията на леглото и постоянно трябваше да го оправяш (а с шевове това упражнение е кофти). 

# 566
  • София
От четеното до тук останах с впечатление, че дават бебто да го гушнеш и много се изненадах като чух това днес... 😳

# 567
Дават го да го гушнеш когато се роди, но не го дават с теб в стаята веднага след това.

# 568
Дават го. На мен ми я сложиха на гърдите, но аз бях с позната в родилна зала. Тя успя дори да направи снимка на този вълшебен момент. Още ми е пред очите всичко, как момиченцето ми  обърна очичките към мен, когато я назовах по име  Heart

Вярно е че виповете не са кой знае какво. Режимите там са други, банята се дели само с 1 човек, акушерките носят бебето,затова са предпочитани. Аз бях на етаж 2 и въобще не съжалявам  Simple Smile

Пп:това с чаршафа ме разсмя,наистина си трябва с ластик, че е ужас само да се събира.

# 569
Аз родих нормално този месец без избор на екип. Приеха ме вечерта, родих на сутринта при другата смяна, така че за чакането, чакат си. Бебето ми го дадоха да го гушна след като го измиха и премериха. Понеже не звъннах на никой да дойде преди самото раждане, една акушерка ме пита къде ми е телефона да го вземе и да ни снима така гушнати Blush
Питах за ВИП стая още вечерта, но ми казаха, че всичко е заето вече. След раждането ме бутнаха направо на 2 етаж, а там акушерките казаха, че имало самостоятелна ВИП (за пръв път чух) и ме настаниха там. Като условия беше ужасно, защото освен пода друго не се чистеше, щорите бяха изпочупени, но пък леглото наистина е удобно и банята си ми беше самостоятелна. И все пак по-добре, отколкото да съм в обща стая с ромките. Но не ми носеха бебето, аз ходих да си го взимам, затова и бебето си го взех чак след обяд (никой не ми беше казал, че трябва и кога трябва да си го взема, добре че прочетох на графика залепен на вратата).
За антибиотик, не знам дали превантивно го слагат, защото при нас си имаше проблем и бяхме 5 дни там заради антибиотика. За упойката също не мога да взема отношение, защото не бях с упойка и не ми и трябваше, но мисля(не съм много сигурна), че на едно от момичетата в предродилна зала й сложиха, даже без тя да е поискала, просто много я болеше, милата... На мен ми сложиха само местна упойка, когато ме шиха, защото много шавах Grinning

Общи условия

Активация на акаунт