Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 7 част

• 116 160
  • 812
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,помпа за кърма искаха ли ви във болницата и шишета ?

Не ми е много точна информацията, защото акушерката дето беше на отворените врати не беше много запозната с много неща, но каза, че може да си носим помпа по желание. По принцип каза, че имат такава стационарна в детския кът (?), но аз лично не бих ползвала обща помпа, поради хигиенни причини...
Някой друг, ако е по-запознат и има опит да се включи..

# 526
Значи по добре да си взема

Не ми е много точна информацията, защото акушерката дето беше на отворените врати не беше много запозната с много неща, но каза, че може да си носим помпа по желание. По принцип каза, че имат такава стационарна в детския кът (?), но аз лично не бих ползвала обща помпа, поради хигиенни причини...

# 527
Помпа имаше на втория етаж. Едно от момичетата я ползваше, за да стимулира кърмата, но изхвърляше изцеденото, защото не е стерилно. Ако имаш помпа и желаеш да я вземеш, то няма проблем.

Аз не я бях сложила в багажа и таткото набързо я донесе на втория ден. Беше ми много полезна.

А и още нещо - помпата на втория етаж казаха, че не е като тези, които ние се купуваме. Уж е по-мощна и с това е полезна за стимулация на кърмата.

# 528

Включвам се Simple Smile
Аз бях на етаж 2.Има общо помещение с Ел. помпа на Медела. Много е хубава, аз я ползвах. Срещу 2те ви имена, ви дават шише, което си го ползвате само вие, а на тръгване от болницата го връщате. То отново е на Медела и се закача към двуфазната помпа. Аз се цедях с тяхната помпа. Мм ми донесе моята, но тя е механична на Авент. Вярно, харесвам си я, но за онзи период не ми свърши работа. Бебето ми не успя да засуче в болницата, гърдите се по духа, боляха ме ужасно. Само тяхната помпа ме спаси  Simple Smile
Виж сега си ползвам моята  Simple Smile

# 529
Ясно по-добре да си я взема .Blush

# 530
Щом имаш - вземи я ✌

# 531
За помпа не са казали, но аз си нося моята, утре ще се почна, че сега на ръка само по малко коластра изкарвам.
За бебетата иначе искат биберон и ръкавици да си носиш.

# 532
Помпата в болницата е уникална. Ако имате нужда ползвайте нея, защото е много мощна. Взимате си специално опаковано шише от акушерките, което е ваше за целия престой и си го ползвате. По никакъв начин не може да се говори за нехигиеничност, защото не се осъществява допир. Шишето се включва в маркуча на помпата, по който се създава вакуума и кърмата потича директно в шишето, което си е само ваше. Аз лично си бях взела на Медела, двуфазната, но пак слизах на втория етаж да се цедя с тяхната.

# 533
здравейте, с интерес следя разговора и съм много щастлива, че 90 % от мненията за болницата са положителни Simple Smile Не съм чела толкова добри отзиви за нито една болница и затова избрах тази, живот и здраве за раждане август Simple Smile Искам да попитам дали може да се плати само упойка, ако не си с избор на екип?

Благодаря предваритално!

# 534
Здравейте, знаете ли дали обясняват на родилите за първи път как се къпе бебето, как се кърми, сменя памперс и т.н.? И ако да, кога - още на първия ден или преди изписване? Трябва ли да съм с избор на екип, за да получа тези уроци?

# 535
На мен никой не ми обясни в болницата. Всичко това научих от педиатърката, която дойде вкъщи в деня след изписването.

# 536
Супер... Педиатърът, с който говорих иска да дойде чак след 10 дни.

# 537
Изборът на педиатър е важен, но и труден. Ако не греша, педиатърът е задължен да дойде в деня ня изписването или следващия.
Ако от началото така ще Ви отлага, то може би не е лошо да се огледате за друг докато е време. После има график, по който ще се движите и ако все отлага, то не е във полза на детето 😊

А относно болницата - ако попаднете на читава акушерка може да я поразпитате. Но няма такова нещо като задължителна лекция за грижата за бебето.

Аз предварително бях намерила и видеа в Youtube и се бях ориентирала. Ако желаете мога да ги потърся и да ги изпратя.

Надявам се да съм била полезна и леко раждане на здраво бебче 👶

# 538
Когато раждах преди пет години, на втория етаж имаше една акушерка, която всички разпитваха за всякакви неща и жената помагаше. На мен дойде да ми покаже моята акушерка, но това си е изцяло пожелание. Ако не питаш обаче никой няма да ти обясни. 😒

# 539
Когато донесът бебето,  какво влючват грижите за него. Сами ли трябва да се сменят памперсите,  трябва ли да се носи козметика,  в стайте достатъчно топло ли е или е добре да си носим някаква пелена или одеало.

Общи условия

Активация на акаунт