Не съм добре. Имам нужда от помощ!

• 9 434
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша ви тук, защото ми трябва помощ относно един мой сериозен проблем. Срам ме е да го споделя с родителите си или с някой друг, затова реших да е анонимно във форум. Мия си ръцете по много пъти на ден. Имам чувството, че всичко ми е мръсно. Дрехите също. Постоянно се преобличам и ги хвърлям за пране без да са мръсни. Ръцете си мия винаги след хранене или когато пипна нещо дори. Понякога ги мия и без причина. Чистя си нещата с препарат също много често. Предметите около мен минавам в мокра кърпа. Преди не бях такава. Имах любовни проблеми и от там тръгна всичко. Някой минал ли е през такова нещо ? Имам чувството, че не съм нормална, това ми пречи. Постоянно съм на тръни дали всичко ми е чисто или не. На 19 години съм. А когато имам чувството, че нещо ми е мръсно имам чувството, че живота ми ще се скапе заради това. Какво да правя ?

# 1
Потърси специализирана помощ. Без такава нещата стават по-лоши.
Майка ми имаше подобен проблем. При нея започнаха по-леко нещата, пак след неприятен за психиката период, и се влошаваха постепенно. Имаше и засилена тревожност. С усилия, литература на тема "позитивизъм, спокойствие и подобни" и консултации с психолог нещата се поуспокоиха. Винаги ще има повишена чувствителност към мръсотия, бацили и т.н., но сега нещата са контролирани. По едно време побъркваше всички ни. Само да пипнеш дистанционното за ТВ преди вечеря и пак отиваш да си миеш ръцете. Караше се, ако не го направиш.
Видимо и при теб нещата са тръгнали от психологическа травма. Говори със специалист. Не се притеснявай, че някой ще те помисли за луда или нещо такова. Младите хора сме доста по-възприемчиви към идеята за психологична помощ, когато имаме нужда. Ако продължаваш както до сега, ще влошиш качеството си на живот и взаимоотношенията с близките хора. Манията за чистота постепенно се отразява и на тях, повярвай ми.
Няма да е лесно, но ти пожелавам от все сърце Успех! Hug

# 2
Потърси специализирана помощ. Без такава нещата стават по-лоши.
Майка ми имаше подобен проблем. При нея започнаха по-леко нещата, пак след неприятен за психиката период, и се влошаваха постепенно. Имаше и засилена тревожност. С усилия, литература на тема "позитивизъм, спокойствие и подобни" и консултации с психолог нещата се поуспокоиха. Винаги ще има повишена чувствителност към мръсотия, бацили и т.н., но сега нещата са контролирани. По едно време побъркваше всички ни. Само да пипнеш дистанционното за ТВ преди вечеря и пак отиваш да си миеш ръцете. Караше се, ако не го направиш.
Видимо и при теб нещата са тръгнали от психологическа травма. Говори със специалист. Не се притеснявай, че някой ще те помисли за луда или нещо такова. Младите хора сме доста по-възприемчиви към идеята за психологична помощ, когато имаме нужда. Ако продължаваш както до сега, ще влошиш качеството си на живот и взаимоотношенията с близките хора. Манията за чистота постепенно се отразява и на тях, повярвай ми.
Няма да е лесно, но ти пожелавам от все сърце Успех! Hug

Благодаря ти за мнението!  Hug Вчера например пропуснах рожден ден, който щеше да е много забавен, но как да отида след като има толкова много храна и напитки и т.н.

# 3
Трябва ти специализирана помощ, да. Потърси специалист и дано се оправиш възможно най-скоро.  Peace

# 4
Трябва ти специализирана помощ, да. Потърси специалист и дано се оправиш възможно най-скоро.  Peace

Благодаря ти!  Hug

# 5
Това е обсесивно-компулсивно разстройство, което няма да мине от само себе си. Иди на психиатър или психолог.

# 6
Здравейте,
Много хора имат "любовни проблеми", но много малко от тях попадат в капана на обсесиите и компулсиите, каквото прадставлява това с миенето на ръцете. Съветвам ви да потърсите помощта на психиатър и след това на психотерапевт. Мисля, че ще е много трудно, да не кажа не възможно да се справите сама. Същевременно е добре, че разбирате, че имате проблем и той е от сравнително кратко време.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Ще трябва да се консултирам, да

# 7
Това е обсесивно-компулсивно разстройство, което няма да мине от само себе си. Иди на психиатър или психолог.

Да знам вече и четох доста за тази болест, затова още се колебая относно психолога

# 8
Има ли антидепресанти, които да се дават без рецепта ?

# 9
Има ли антидепресанти, които да се дават без рецепта ?
Мило момиче, отиди на терапевт. Обсесивно-компулсивното разстройство се задълбочава с наслагване. В момента имаш обсесия от мърсотия и компулсията да почивстваш себе си и света около теб, защото това ти носи усещане за облекчаване на тревожността, която мърсотията носи. Прочети в интернет за д-р Тодор Първанов, направи всички възможно да се свържеш с него. АД се изписва от лекар и приема му минава под лекарски контрол, не е аспирин просто така да си го купиш.

# 10
Антидепресантите се изписват от лекар. Това са сериозни лекарства с триметрова листовка и в никакъв случай не се взимат на своя глава. Сигурно ще ти ги изпишат, да. Не всички действат на ОКР. Отиди на психолог, той ще ти изпише подходящия. Обърни си внимание, това е нещо от което трябва да се отървеш или клнтролираш. Успех.

# 11
Утре ще отида на психолог

# 12
А на психиатър кога?

# 13
Нутела, потърси книгата "Обсебен мозък"от д-р Дрефри Шуорц. Тя е за ОКР и може да ти помогне! И отиди на лекар!
Успех!  Hug

# 14
Нутела, потърси книгата "Обсебен мозък"от д-р Дрефри Шуорц. Тя е за ОКР и може да ти помогне! И отиди на лекар!
Успех!  Hug

Чела съм я тази книга и честно казано нямаше резултат. Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт